Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 15 март 2017, 14:35 ч.

Поликистозни яйчници - Тема 4

  • 56 364
  • 738
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 1 786
Лактажинът си го слагаш както ти е казал лекаря. Доколкото разбрах той е за увеличаване на добрите бактерии във Флората на влагалището, така че мисля, че няма проблем да се слага непрекъснато до цикъл.

# 46
  • София
  • Мнения: 26
Лактажинът си го слагаш както ти е казал лекаря. Доколкото разбрах той е за увеличаване на добрите бактерии във Флората на влагалището, така че мисля, че няма проблем да се слага непрекъснато до цикъл.


Благодаря  bouquet

# 47
  • Мнения: 5
Здравейте мили дами Hug, от дълго време следя форума, но едва сега се включвам. Имам нужда от безпристрастно мнение на хора минали по този път, докато си чакам датата на следващият записан час при гинеколог, защото ми е притеснено. Случаят е следния:

Миналото лято имах едно пътуване на около 10 000 км в посока / #2gunfire/ - съответно това си оказа влияние на МЦ и едвам успяха нещата да се нормализират и аз да се успокоя, когато от януари месец т.г. започна да си закъснява с по 10-15 дни. Вярно, че от тогава насам съм под невероятен стрес, но реших да не си правя експерименти и да отида на преглед. От тогава се започна едно ходене по гинеколози.. Едва миналия месец обаче, отивайки на преглед ми казаха, че имам поликистозен яйчник и, че овулацията ми закъснява /в деня на прегледа трябваше вече да е минала/ единствено от преглед с ехограф. Назначиха ми пълни кръвни изследвания, но и дума не стана за хормонални, като се заговори и за противозачатъчни. Изследванията са си в референтните граници. И вярно, че с приятеля ми все още ни е рано за дете, а това си е предпазно средство, но не ми се иска да прибягвам до противозачатъчни.

Пропуснах да спомена - на 22 г. и преди това МЦ си ми беше точно на 28 дни.
От вашият опит - има ли друг вариант, който щади повече организма? За да знам какво да обсъждам с гинеколозите, защото не знам не им се занимава ли да обясняват или по друга причина - не ми дават достатъчно информация /почти никаква не ми дават/ и съответно се започва отново търсене на друг гинеколог и кръга се завърта.  #Crazy #Crazy Също така ще съм ви благодарна, ако ме насочите към добри гинеколози в София.

п.п. извинявам се за дългия пост

# 48
  • Мнения: 2 667
Редно е да ти направят хормонални изследвания, за да се потвърди диагнозата. Без тях не ти препоръчвам да приемаш противозачатъчни. Другото нещо, при хормоналните изследвания не гледай референтните граници - те не винаги са определящи, защото на 3-ти ден от МЦ (когато се правят изследванията) нива на ЛХ и ФСХ от 11.0 влизат в референтните стойности (по спомен от моите изследвания май бяха до 12), но изобщо не са ок нива на тези хормони в този период. За жалост алтернативите на лечението са или противозачатъчни, или друга хормонална терапия (Дуфастон и подобни) или само добавки (които не помагат особено) или нищо.  Peace

# 49
  • Мнения: 5
Благодаря за отговора ти, esmeralda!

Днес бях на гинеколог отново, погледна ми пълната кръвна картина + време на съсирване на кръвта /всичко е точно там/ и ме изпрати да си направя хормонални изследвания на 3-ти, 4-ти или 5-ти ден от МЦ. Жив късмет изкарах, че днес ми дойде и в петък бягам да ги правя. Също така днес ми изписа противозачатъчни - Мидиана 28, за които нямам никакво намерение да бързам. Само така и не разбрах защо беше това упражнение с разкарването за изследванията на 2 пъти, като можеше да ми каже да си ги направя още първия път като бях при нея.
На някой от темата да са ги изписвали? newsm78

# 50
  • Мнения: 1 418
Освен с гинеколог е добре да се консултираш и с ендокринилог, може да се направи изследване за инсулинова резистентност, да се видят и хормоните на щитовидната.
Аз лично си изследвах и няколко витамина и имам недостиг, ще пиша след време дали добавките са ми помогнали.
Не се притеснявай толкова, цял живот съм с нередовен цикъл, но забременях сравнително лесно.
Забелязала съм, че йогата много ми помага да запазя спокойствие, а когато съм спокойна и цикъла ми е ок.

# 51
  • Мнения: 5
steli4ka под хормони на щитовидната жлеза TSH, T3 и T4 ли имаш предвид? newsm78 иначе мерси за съвета - ще потърся и ендокринолог.

Мен ме изпращат да ми изследват - FSH, LH, E2, DHEA S, TSH, T3, T4, TAT, MAT, тестостерон и пролактин.

п.п. ще следя за добавките, не ми се иска да започвам противозачатъчни - това си е изкуствена работа.  Crossing Arms

# 52
  • Мнения: 2 667
И аз съм чувала, че йогата помага при СПКЯ.  Peace

# 53
  • Мнения: 9 579
Danitha, освен хормоните, които са ти пуснали е хубаво да се провери дали няма инсулинова резистентност. Доста често и тя е причината за нашите проблеми. За да се намери правилния подход е редно да се открие какво причинява проблема - щитовидната жлеза, яйчниците, високия инсулин (най-общо казано). В зависимост от причинителя се избира подход на действие. Според мен добре си решила за противозачатъчните. Аз не съм върл противник, пила съм доста години, но освен, че понякога е трудно да нацелиш тези, които ти понасят добре, те само замаскират проблема. Спреш ли ги - старата песен на нов глас.

За йогата с две ръце съм за. Освен, че помага за справянето със стреса, от което пък автоматично се подобрява цялостното състояние на човек има специални асани, съсредоточени върху работата на половата система. От скоро поднових заниманията си и ще наблюдавам какъв е резултата. И хубав хранителен режим с подходящи добавки, това ми е плана за сега.

# 54
  • Мнения: 168
Аз със здравословно хранене успях да си регулирам цикъла, вече имам и всеки месец овулация. За който се интересува: http://www.vzonata.com/
Има и групи във фейсбук с разнообразни рецепти.

# 55
  • Мнения: 19
Здравейте, момичета,

нова съм във форума, но с подобен проблем, откакто МЦ се появи. Правила съм всякакви видове изследвания години наред, за да се установи реалния проблем. Естествено като пия ОК всичко е наред...
През Декември спрях ОК и от тогава нямам МЦ, последните изследвания, направени на 50 ден са следните:

TSH       2.930mIU/l   0.300 - 4.200
Prolactin     249.70mIU/l   125.00 - 635.00
LH             20.55   IU/l   фол. 2.4-12.6 овул. 14-96, лут. 1.0-11.4, мен. 7.7-59
FSH           7.66   IU/l   М: 1.5-12.4; Ж: фол. 3.5-12.5, овул. 4.7-21.5, лут. 1.7-7.7, мен. 25.8-134.8
Estradiol    288.50pmol/l   М:28-156;Ж: 1-10г.22-99.1,фол. 46-607 овул. 315-1828, лут. 161-774, мен. до201
Testosterone 1.95nmol/l   Ж:0.22 - 2.9; М: >17г. 9.9-27.8;13-17г. 0.98-38.5;7-12г. 0.1-2.37;1-6г. 0.1-1.12
Глюкоза     4.08   mmol/l   венозна кръв: 3.8
anti Tg ( TAT )   21.25   IU/ml   < 115
anti TPO ( MAT )   7.80   IU/ml   < 34
DHEA-S    8.870   µmol/l   3.20 - 10.00
4 Androstenedione  10.425   nmol/l   2.620 - 13.580

С приятеля ми вече искаме бебе и гинеколожката ми, на която имам пълно доверие посъветва прогестерон на ампули за предизвикване на МЦ и кломид... много се надявам нещата да станат бързо, цял живот ми е било спокойно кога и дали МЦ ще ссе появи, а сега като имаме "цел" ми е много притеснено...

Затова и пиша - хубаво е да знам, че не съм сама и имам подкрепата на други млади дами Simple Smile

Последна редакция: чт, 30 мар 2017, 16:08 от vyaritaaa

# 56
  • Мнения: 2 667
vyaritaaa, има тема за коментари по изследванията на хормоните, където Денис може да ти даде по-детайлна информация как стоят нещата. Стискам палци бебето да се получи бързо  Peace

# 57
  • Мнения: 2 469
Тоя кломид го изписват масово, когато някоя двойка лудо иска да забремнее, и отчаяно ходи по лекари и се обърква с какви ли не диагнози.  newsm78

# 58
  • Мнения: 19

esmeralda23, мерси и се извинявам за грешките на начинаещите  Embarassed

Dados, не е ли Ок според теб този кломид...?

# 59
  • София
  • Мнения: 7 638

esmeralda23, мерси и се извинявам за грешките на начинаещите  Embarassed

Dados, не е ли Ок според теб този кломид...?

Проходимостна тръбите и спермограма правена ли са?
Ако не, в никакъв случай не започвайте стимулация на яйчниците

Общи условия

Активация на акаунт