Поликистозни яйчници - Тема 4

• 71 917
  • 760
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте,ето я моята история. От една година правим опити  за бебе. С установена поликистоза съм. Обърнахме се към лекар. След изследвания за проходимост, спермограма, започнахме с кломифен.2х1.Не реагирах. После 3х1. На 17 ден съм, през ден фоликулометрия - извода е,че не се развиват яйцеклетките.Стигат до едно положение и до там. Много съм отчаяна.

# 466
  • София
Време е за репродуктивна клиника, спри с кломифена, само ще си докараш кисти. Има и други начини за стимулиране, доктора ще прецени

# 467
Здравейте,ето я моята история. От една година правим опити  за бебе. С установена поликистоза съм. Обърнахме се към лекар. След изследвания за проходимост, спермограма, започнахме с кломифен.2х1.Не реагирах. После 3х1. На 17 ден съм, през ден фоликулометрия - извода е,че не се развиват яйцеклетките.Стигат до едно положение и до там. Много съм отчаяна.
Абсолютно съгласна съм с Brayda.
Време е за репродуктивна клиника. Кломифенът още изтънявамного лигавицата... не си правете експерименти....

# 468
Здравейте, много съм притеснена и искам да получа утеха... На 20 години съм, откакто се помня не съм имала редовни менструации, от преди 4 години тръгнах по лекари и се оказа, че имам поликистозни яйчници. Пия Ел тироксин изписан от ендокринолог  100 мг всяка сутрин, пия и глюкофаж по 2 таблетки 850мг всеки ден. Не ми беше идвало 6 месеца, ходих на гинеколог, изписа ми противозачатъчни Белара 21 + 7, пия ги вече съм на 15 хапче активно, той ми каза че нямам кисти вече след последния преглед и ми ги изписа за регулиране на менструацията. Та, мисълта ми е дали изобщо има шанс да забременея с тези ПКЯ.... С приятеля ми много искаме да си имаме бебе, още не сме започнали опити, но не знам въобще дали имам овулация. Моля някоя дама ако е имала същия проблем като моя да сподели как са потекли нещата при нея. Ще пия беларата 6 месеца и после почваме с опитите, моля се на Бог да изпитам това голямо щастие 😊

# 469
  • Пловдив
В аптеките продават тестове за овулация.... купи си и провери

# 470
Не мога да ти обясня технологията на самия тест, но купените тестове за овулация дават неверен резултат понякога. (фалшиво положителен)
Най- добрият метод е фоликулометрията. Гледат се директно антрални фоликули и какво и що. Най- надеждно е.
Ами те работят като откриват LH хормонът, който се повишава по време на овулация. Но защо пък този хормон ще се е повишил, а овулация няма да има, не знам...Иначе със сигурност това което казваш е най-надеждното, да.
При жените със СПКЯ - ЛХ е завишен и реално, когато и да направиш тест за овулация, ще е положителен. Не бих си давала парите на вятъра. Най-сигурен метод е фоликулометрията.
Съотношението м/у ЛХ и ФСХ не е 1:1 при нас, ЛХ е двойно или повече завишен. Това е първото, което ги навежда на мисълта за поликистоза, а след това и яйчниците се гледат. Не знам как са Ви поставили тази диагноза, само с един завишен тестостерон!!! Дано нямате поликистоза и всичко да се нареди. Успех!

Благодаря много! Relaxed Ами не е поставена чак категорично такава диагноза, но натам й отивали нещата на лекарката, заради нередовната менструация и повишения тестостерон 55ng/dL (8-48ng/dL) - това според вас толкова голямо завишаване ли е, че да пречи на функцията на яйчниците? Много пъти съм била гледана на ехограф през години по време на профилактични прегледи и докторът винаги казваше, че всичко е наред. (Уточнявам, че сега съм при друга лекарка). Ако имах кисти те все щяха да се видят, нали? Иначе всички други хормони са в норма......Правихме и ултразвук на матка и яйчници и сега чакам резултатите.

# 471
Не мога да ти обясня технологията на самия тест, но купените тестове за овулация дават неверен резултат понякога. (фалшиво положителен)
Най- добрият метод е фоликулометрията. Гледат се директно антрални фоликули и какво и що. Най- надеждно е.
Ами те работят като откриват LH хормонът, който се повишава по време на овулация. Но защо пък този хормон ще се е повишил, а овулация няма да има, не знам...Иначе със сигурност това което казваш е най-надеждното, да.
При жените със СПКЯ - ЛХ е завишен и реално, когато и да направиш тест за овулация, ще е положителен. Не бих си давала парите на вятъра. Най-сигурен метод е фоликулометрията.
Съотношението м/у ЛХ и ФСХ не е 1:1 при нас, ЛХ е двойно или повече завишен. Това е първото, което ги навежда на мисълта за поликистоза, а след това и яйчниците се гледат. Не знам как са Ви поставили тази диагноза, само с един завишен тестостерон!!! Дано нямате поликистоза и всичко да се нареди. Успех!

Благодаря много! Relaxed Ами не е поставена чак категорично такава диагноза, но натам й отивали нещата на лекарката, заради нередовната менструация и повишения тестостерон 55ng/dL (8-48ng/dL) - това според вас толкова голямо завишаване ли е, че да пречи на функцията на яйчниците? Много пъти съм била гледана на ехограф през години по време на профилактични прегледи и докторът винаги казваше, че всичко е наред. (Уточнявам, че сега съм при друга лекарка). Ако имах кисти те все щяха да се видят, нали? Иначе всички други хормони са в норма......Правихме и ултразвук на матка и яйчници и сега чакам резултатите.

Привет и от мен! Ние също правим опити и понеже и аз бях разбрала, че тестовете за овулация при ПКЯ не показват правилно не съм го използвала като метод, ами вместо това си мерех температурата. Този месец, обаче реших да пробвам с тестове, да видим друга стратегия дали ще помогне и не съжалявам - абсолютно точно си отчете. Моето съотношение на ЛХ:ФСХ е обърнато, но и двата хормона са ми в норма. Сигурна съм че отчете правилно, защото ходих и на ехограф и в деня ме болеше яйчника. Така че бих те посъветвала да пробваш - нищо не ти пречи, особено когато тези хормони са ти ОК.
Относно кистите - стискам палци да нямаш Simple Smile

# 472
Привет и от мен! Ние също правим опити и понеже и аз бях разбрала, че тестовете за овулация при ПКЯ не показват правилно не съм го използвала като метод, ами вместо това си мерех температурата. Този месец, обаче реших да пробвам с тестове, да видим друга стратегия дали ще помогне и не съжалявам - абсолютно точно си отчете. Моето съотношение на ЛХ:ФСХ е обърнато, но и двата хормона са ми в норма. Сигурна съм че отчете правилно, защото ходих и на ехограф и в деня ме болеше яйчника. Така че бих те посъветвала да пробваш - нищо не ти пречи, особено когато тези хормони са ти ОК.
Относно кистите - стискам палци да нямаш Simple Smile

Благодаря ти много Simple Smile И аз се надявам да няма нищо сериозно, но още чакам резултатите от ултразвука. Въпреки, че малко се съмнявам вече до колко ще са достоверни, тъй като една позната ми обясни, че само вагиналния ултразвук засичал, ако има кисти. Та сега се питам тази лекарка защо ме прати на такъв обикновен след като търсим кисти. Не знам....споделете, ако знаете нещо по въпроса. До колко е адекватен обикновения ултразвук пред вагиналния за намиране на кисти?
Ами да ти кажа аз хич не ги отхвърлям като възможност и си ги ползвам вече няколко месеца. Просто си мисля от другия месец да ги комбинирам и с мерене на базалната температура. Ето виждаш при теб са се потвърдили нещата. Мен също много ме гложди това, че уж може да имам положителен резултат пък овулацията да не се доведе до край - да не се отдели яйцеклетката. Това обикновено май се получава, ако някой от хормоните, който е отговорен за пукането не е в необходимото количество. Желая ти успех с бебеправенето Simple Smile Дано ви се получат нещата Simple Smile

# 473
Здравейте дами.
Аз съм с поликистозни яйчници,  но искам бебе.
Опитваме от доста време , но не става.
От 1 година вече, но от 5 месеца засичаме овулация и вследствие на правене на опити точно в деня на овулация цикъла започна да ми закъснява много.
С приятеля ми отдавна сме решени да направим инсеминация.
Но аз искам да попитам някой правил ли си е операция за премахване на поликистозата?
И след нея забременяхте ли ?
Четох ,че след такава операция трябва да се забременее скоро , за да не се върне поликистозата.
Какво е вашето мнение по въпроса.
Имате ли успешни опити за бебе с поликистоза и по какъв начин?
Какво бихте ми препоръчали ?
Инсеминация или операция ?

# 474
Посети ендокринолог. Диета и спорт също помагат. Самите кисти могат да бъдат пречахнати механично, но реално състоянието си остава и нови се появяват, мисля че фенестрация се наричаше манипулацията, може пък при теб да даде резултат - консултация с добър АГ при всички положения.

# 475
  • София
Репродуктивен лекар, който е и хирург, такъв ви трябва.

# 476
Аз лекаря си го имам.
Попитах за вариантите?
При кой как се е получило забременяване ?
Има ли хора които са си правили инсеминации и операции и нека те ми пишат.
Благодаря предварително.
Знам вариантите с диетите,  не съм от днес с поликистоза.
Просто съм се запътила към тези 2 варианта и искам да чуя мнение от хора които са го пробвали.

Последна редакция: сб, 29 дек 2018, 16:10 от Rosses

# 477
  • София
На мен ми направиха дрилинг с идеята да ми се възвърне овулацията - е нищо не се получи.
Фенестацията е стар метод, означава обелване на яйчниците най-общо казано. Не бих си го направила заради срастванията които могат да се получат както и намаляване на резерва.

Забременях с дъщеря си със стимулация с клостилбегит. Направихме тест за проходимост на тръбите и спермограма, проследихме фоликулите, таймирайме овулацията с ЧХГ инжекция и правихме секс по график.
Вариант като този или инсеминация за мен е мн по-добре от операция. Ако не стане, тогава да се мисли за такава евентоално.
Най-важно е да се видят тръбите, спермограмата, да се изследват пролактин, щитовидна както и за хламидия, микоплазма, уреаплазма, трихомони, гъбички и тнт и тнт и като всичко е на ред да се пристъпи към някаква стимулация и таймиране.
Но щом посещаваш репродуктивен доктор, той би трябвало да ти каже какво препоръчва.
Без нито един опит да правиш операция ми се вижда крайно, защото дори и след лапаро има риск от сраствания, намаляване на резерва и тнт

# 478
Rosses, аз забременях с инсеминация, но ние сме и с мъжки фактор. Ако искаш, мога на лични да ти разкажа повече, за да не разводнявам темата.

# 479
Аз съм правила доста изследвания , хормонални , тръби и др.
Само поликистоза имам.
И ние сме и с мъжки фактор.
Forest rain ,ще се радвам , ако ми разкажеш.
Благодаря ви.
Просто проучвам най -добрите методи и искам да действаме колкото се може по - скоро.

Общи условия

Активация на акаунт