Поликистозни яйчници - Тема 4

• 70 925
  • 760
  •   1
Отговори
# 510
Аз нещо не мога да си представя как ще пиеш противозачатъчни и дуфастон заедно? Противозачатъчни до 21 ден и после дуфастон ли? Малко странно ми звучи. Обикновено изписват или едното, или другото.

И да, целта на тази терапия е да ти се нормализират хормоните за 2 месеца и през тези 2 месеца да забременееш. Със сигурност е по-безболезнена от други варианти, така че не пречи да опиташ.

# 511
  • София
Ако ТСХ е висок, без хапчета няма да падне! А при евентуална бременност ТСХ ще се вдигне още повече и е опасно за ембриона.
И как така, хем противозачатъчни, хем дуфастон?!?!

# 512
  • София
Аз нещо не мога да си представя как ще пиеш противозачатъчни и дуфастон заедно? Противозачатъчни до 21 ден и после дуфастон ли? Малко странно ми звучи. Обикновено изписват или едното, или другото.

И да, целта на тази терапия е да ти се нормализират хормоните за 2 месеца и през тези 2 месеца да забременееш. Със сигурност е по-безболезнена от други варианти, така че не пречи да опиташ.

Благодаря за отговора.
Писах малко скорострелно Simple Smile дуфастона е сега, но да - ако почна противозачатъчните, няма да го пия.

# 513
Как тези медикаменти могат да предизвикат задебеляване на яйцеклетката? И защо воъобще лекарите си позволяват да предписват толкова остарели лекарства? Като има по-нови и изчистени.

# 514
Arilena_S ,
Как тези медикаменти могат да предизвикат задебеляване на яйцеклетката?
Ставаше въпрос за Кломифен, който има като възможен страничен ефект да не се пукне  фоликулът, който да освободи яйцеклетката. Това не значи, че винаги така става.  И да, това е старо лекарство,което и евтино и някои гинеколози го изписват  плюс фоликулът и таймиране с хориомон например.
Като има по-нови и изчистени.
Да, вече има голямо разнообразие и по -чувствителните препарати, но са доста по-скъпи .

# 515
  • София
Старо или ново, има жени, на които само кломифен цитрата им действа. Няма нови лекарства, които да действат на принципа на кломифена. Има хапчета, които действат на друг принцип.
Яйцеклетката няма как да се задебели! Правете разлика между фоликул и яйцеклетка!

# 516
Здравейте,ще използвам темата ако може да задам въпроса си- С колко време може да закъснее овулацията ? Имам редовен цикъл на 28-30 ден,последната ми менструация беше на 05.12, сега все още я чакам,направих тест на 09.12 и е отрицателен,повторих теста на 12.01 пак отрицателен.От време на време усещам боцкане в яйчниците,но е моментно,и цикъл няма.Въпроса ми е възможно ли е да съм имала късна овулация и точно тя да е изместила цикъла ми,и от това да ми закъснява? Също така ако съм имала късна овулация според датите ,когато съм правила тестовете дали резултата е достоверен? Извинявам се за въпросите си. Преди месеци АГ след преглед ми каза,че имам ПКЯ ,но не ми е пускала хормонални изследвания,но не съм имала смущения в цикъла,напълно редовен си беше.Благодаря

# 517
Възможно е да е по-късно овулацията.
Възможно е и да нямаш овулация изобщо, ако си с ПКЯ. Това удължава цикъла. На някои жени с месеци не им идва и пият дуфастон за предизвикване на цикъла.

# 518
Досега не съм имала проблеми с цикъла освен,че кръвотечението е 3 дни,и на 4тия ми е само зацапване,и е доста по-оскъден от преди.Последния ми полов акт беше на 30.12, дали теста отчита правилно,ако е имало късна овулация? И с колко е възможно да закъснее ?

# 519
Gabi, това не е тема за това бременна ли съм. Има други теми с такава насоченост.
 Ако последният ти акт е бил на 30, тоест преди 16 дни, тестът би трябвало да отчете вече.

Както ти казах вече, на жени с поликистоза може и месеци да минат без цикъл. Отиди на лекар, за да се успокоиш. Или си пусни кръвни изследвания за ЧХГ.

# 520
Arilena_S ,
Как тези медикаменти могат да предизвикат задебеляване на яйцеклетката?
Ставаше въпрос за Кломифен, който има като възможен страничен ефект да не се пукне  фоликулът, който да освободи яйцеклетката. Това не значи, че винаги така става.  И да, това е старо лекарство,което и евтино и някои гинеколози го изписват  плюс фоликулът и таймиране с хориомон например.
Като има по-нови и изчистени.
Да, вече има голямо разнообразие и по -чувствителните препарати, но са доста по-скъпи .

Разбирам, има лекари, които се съобразяват с цената и предписват по-стари хормонални лекарства. Но от друга страна, ако те носят и по-голяма вреда, ще предпочета по-скъпото лекраство. Ако трябва ще спестя от нещо друго, но ще си купя по-изчистеното.

# 521
Здравейте! Аз съм с нередовен цикъл (40-60 дни) от 7 клас, когато ми дойде за първи път. Не съм пила хормони никога, но от скоро пия. Регулирах цикъла си с фолиева киселина, която пиех всеки ден и той стана на 28-30 дни. Това не беше достатъчно, за да имам овулация. Миналата година януари месец реших да си взема тестове за овулация и да си следя темоературата.  Оказа се, че темоературата ми се покачва много малко и то за кратко. А тестовете не отчитаха никога втора черта. Септември отидох на АГ. Тя ми назначи дуфастон. Октомври и ноември пих дуфастон по схема и ноември месец забременях. Тогава за първи път усетих болка при овулация и тестовете я отчетоха. Оказа се обаче, че ембрионът е спрял да се развива в 6 седмица и скоро ми направиха абразио.
Пия елтироксин, защото преди тсх ми беше над 2. А сега ще си пия и дуфастона отново от 16 до 26 ден на цикъла. Надявам се да науча нещо полезно в тази група, затова се записвам да ви следя.
Също така приемам и инофолик.
Кръвната захар ми е в норма, но имах тестостерон близо до горната граница.

Последна редакция: сб, 19 яну 2019, 15:37 от Анонимен

# 522
Здравейте, след леко завишен тестостерон правих коремен ултразвук на матка и яйчници. Според резултатът яйчниците са в нормален размер, няма течност, кисти или каквито и да е други отклонения, както и в матката. Сега ще правя трансвагинален за още по-сигурно, но чакам менструацията да ми дойде. Исках да ви попитам при този резултат мога ли да съм спокойна, че няма задържани фоликули или кисти наистина? И че по-скоро нямам СПКЯ? В смисъл ако имах щеше да се види нали? Омотах се, ама малко съм объркана, защото според лекарката все пак имам някаква лека форма на ПКЯ, защото са налични леко завишен тестостерон (други хормони са в норма иначе), имам леко акне и понякога нередовна менструация. Нямам прекомерно окосмяване между другото. Какво мислите вие? Благодаря ви много!

# 523
  • София
Едното е синдром, другото- поликистоза.
При наличие на 2 симптома от 3 (хормони, нередовна менструация, кисти) може да се говори за СПКЯ, дори да няма в момента кисти.

treio, съжалявам за изхода на ситуацията при вас, пожелавам ти другия път да е по- хубав! Simple Smile

# 524
Едното е синдром, другото- поликистоза.
При наличие на 2 симптома от 3 (хормони, нередовна менструация, кисти) може да се говори за СПКЯ, дори да няма в момента кисти.

treio, съжалявам за изхода на ситуацията при вас, пожелавам ти другия път да е по- хубав! Simple Smile
Благодаря за отговора! Може ли да обясниш каква е разликата между СПКЯ и ПКЯ? Ако правилно те разбрах има разлика между тях.

Общи условия

Активация на акаунт