Поликистозни яйчници - Тема 4

• 70 948
  • 760
  •   1
Отговори
# 540
Не, но една приятелка и ги стимулираха, мисля, че беше с нещо друго, но мога да я питам.

# 541
Мен ми стимулираха овулацията с летрозол 5дни и образувах 3 фоликула

# 542
Здравейте,
Тези, които са пили метморфин... имали ли сте проблем с цикъла? По-ранен или по-късен? Влияе ли по някакъв начин?

# 543
  • София
Здравейте,
Тези, които са пили метморфин... имали ли сте проблем с цикъла? По-ранен или по-късен? Влияе ли по някакъв начин?
Не, не влияе.

# 544
Здравейте, Момичета,

Ето накратко и моята история. След 2 години опити за забременяване най-накрая ни се случи през май миналата година, но за съжаления всичко приключи със спонтанен аборт в 6 към 7 г.с. Случката ме накара да посетя клиника по стерилитет през декември миналата година, където след 2 прегледа и хормонални изследвания ми казаха , че имам поликистозни яйчници. Мъжът ми си направи спермограма и при него всичко е наред. Днес бях на консултация при лекаря, за да ми разчете резултатите от изследванията и да ми каже какво следва от тук нататък. В изследванията ми има 2 показателя които са извън референтните стойности:
DHEA-S ( ДХЕА-С )   ↑   10.57   µmol/l   3.20 - 10.00
AMH (анти Мюлеров хормон) II generation   ↑   10.631   ng/ml   1.00 - 6.80

Доколкото разбирам при жените с полиокистоза тези два показателя обикновено не са в норма. Лекарят ми назначи цветна снимка и ми предложи, ако резултатите от цветната снимка са добри да преминем към медикаментозна стимулация на овулация. И тук вече започвам да се чудя дали не може да се започне с нещо не толкова агресивно, например фолукумерия. Знам, че медикаментозната стимулация не е нещо което може да се прави често. Също предполагам, че такава стимулация се прави ако е потвърдено, че овулация няма, а при мен такова нещо не се е установило. Тук е момента да вметна, че МЦ е много нередовен. Идва между 35 и 55 дни. Общо на година имам средно 10 цикъла.

Моля ви за съвет Flowers Hibiscus
Според вас не е ли по-добре 2 или 3 поредни месеца да си правя фоликуметрия и ако се окаже, че нямам ову или, че фоликулите не нарастват достатъчно и т.н. да пристъпя към медикаментозна стимулация на ову?

Благодаря ви и спокойна вечер!

# 545
А може и да пиеш противозачатъчни 3 месеца и след това да правите 2 месеца опити по ест. път.
Не е лошо да си пуснеш и изследвания за тромбофилия заради предишния спонтанен аборт.

# 546
А може и да пиеш противозачатъчни 3 месеца и след това да правите 2 месеца опити по ест. път.
Не е лошо да си пуснеш и изследвания за тромбофилия заради предишния спонтанен аборт.

Благодаря ти за отговора!
Пропуснах да напиша - тромбофилия нямам. Мислила съм и варианта с противозачатъчните, но първо ми се иска да проследя ову-то. Според теб прекалено рано ли е да тръгвам по пътя на медикаментозната стимулация?

# 547
Julsi, моето мнение е да се проследи първо дали имаш овулация.
На мен ми престои да изследвам АМХ.
Кога се изследва по време на кървене ли?

# 548
  • София
Стимулацията според мен ще ти е с хапчета. Щом правите опити от 2г, то готова ли си да чакаш още две?
Според мен проследете 1-2 цикъла и ако не са наред нещата действайте, аз така забременях - пих хапчета, следеше се фоликула, правихме секс по график и стана от първия път.
При поликистозата я има О, я не, а ако има в повечето случаи не става за нищо.
Вие си преценете според възрастта ви и времето което сте си дали.

# 549
raq2019 Мерси за отговора. Аз изследвах АМХ на 4-ти ден от МЦ (4 ден от кървенето). Лекарят ми каза, че АМХ се изследва от 2-ри до 4-ти ден на МЦ.

Brayda благодаря и за твоя отговор!
Надеждата ми за фоликуметрията е, че ще потвърди овулация, но и в същото време ще ми каже кога точно настъпва ову-то, за да действаме. Разбира се това е идеалният случай. На 31 сме и аз и партньора ми, а срокът който сме си поставили е близките 1-2 години. А ти с полиокистозни яйчници ли си и с какъв медикамент направиха стимулацията?

# 550
raq2019 Мерси за отговора. Аз изследвах АМХ на 4-ти ден от МЦ (4 ден от кървенето). Лекарят ми каза, че АМХ се изследва от 2-ри до 4-ти ден на МЦ.

Brayda благодаря и за твоя отговор!
Надеждата ми за фоликуметрията е, че ще потвърди овулация, но и в същото време ще ми каже кога точно настъпва ову-то, за да действаме. Разбира се това е идеалният случай. На 31 сме и аз и партньора ми, а срокът който сме си поставили е близките 1-2 години. А ти с полиокистозни яйчници ли си и с какъв медикамент направиха стимулацията?
Много интересен лекар ! АМН не се влияе по никакъв начин от цикъл ! Само да си на гладно сутрин! Дори и като бебета имаме АМН !

# 551
# 552
Благодаря много 🙂

# 553
  • София
Аз пих клостилбегит едно време след направени всички излседвания. Да аз съм с поликистоза.
С времето обаче всичко се закучва и за второ дете в момента сме на инвитро опити.

# 554
Аз също съм чувала, че в тези случаи пиенето на противозачатъчни помага нещата да се нормализират и зачеването да стане по естествен начин. Пробвала ли си да пиеш противозачатъчни?

Общи условия

Активация на акаунт