Как да продължим напред?

• 15 674
  • 95
  •   1
Отговори
# 45
Авторке, дори и да останете заедно за още 1-2 години (повече едва ли), то ти няма да си в хубаво положение в тази връзка - ще бъде сякаш след дълъг размисъл, с претегляне на плюсове и минуси, той е благоволил да бъде с теб. Това е допустимо отношение, когато си купуваш кола, не когато милееш за любимата жена.

Знам, че няма да ме послушаш. Знам, че ще дадеш още шансове. Знай, че ще загубиш ценно време и достойнство.

# 46
  • Варна
И накрая ще бъде още по-наранена душевно. А край ще има.

# 47
  • Варна
Прави сте, но тя все още не е убедена в това. Не и се иска да се отказва, надеждата умира последна.

# 48
  • София
Такива компромисни отношения са много по-характерни за по-напреднала възраст, когато хората имат какво да делят - имущество, задължения, деца и пр.
Да бъдеш компромиса на някого и да знаеш, че той дълго се е колебал дали да те избере, е много унизително. Все пак, всеки има правото да си губи времето, както прецени. Тук за любов изобщо и не може дума да става.

# 49
  • София
Прави сте, но тя все още не е убедена в това. Не и се иска да се отказва, надеждата умира последна.
Без да я обиждам, но както казах, може и това да и харесва. Има такива жени и те не са малко. Тук ги четем непрекъснато. Той и изневерявал от 20 години като 10 пъти я напускал и тя пак го прибира. Вероятно с чувството, че побеждава другите жени, че е избрана. Например.

# 50
  • София
Лошото е, че така губят ценни мигове и възможности. Защото, докато си млад, има повече шансове да срещнеш подходящият човек. Ама не мислят за това и после се хващат с първия срещнат от страх, че ще останат сами и досъсипват живота си. В повечето случаи.

# 51
Аз съм много против да се заживява на семейни начала в толкова ранна възраст. Вместо да ходи със стилето и рокли по срещи , тя се е поставила в положение на съпруга / нещо , което цял живот и предстои/. Не зная откъде се "пръкна " тази мода , за мен е вредна . Най-вече за момичето. Момчетата си намират втората мама и безплатната любовница , наразположение по всяко време. И то , когато още не са съзрели за брак и семейство. И ето го резултатът.  Sad Нямам дъщеря , но ако имах , щях много да говоря в тази посока.

# 52
Напълно подкрепям tays. Преди бях много по-либерална в това отношение, но с оглед на случващото се около мен, вече спрях да подкрепям съвместното съжителство дори и на по-късна възраст, когато не е съпроводено със сериозен ангажимент.
Имам вече няколко приятелки в диапазона 30-35, които сравнително скоро излязоха от такива безперспективни връзки - живели си заедно н години като тийнейджъри, без хабер за някакво развитие от рода на брак, деца, съвместно жилище, бизнес или каквото и да била форма на осъвместяване на битието и хоп - в един момент мъжете ужким се юрнали в дебрите на свободния живот, но - внимание! - не за дълго. Сега до един въпросните мъже са я със сериозни приятелки, я женени, я сгодени, я с бебета на път, някои даже с повече от едно от изброените. Което пък говори, че не са били толкова жални да си поживеят на свобода, а по-скоро са имали нещо предвид, но с други жени.

Отплеснах се, за което се извинявам, но нещо се ядосах.  #Cussing out

Последна редакция: пт, 17 мар 2017, 13:43 от Кафе с Канела

# 53
+ 1. Дългите връзки за 5, 10, 15 години без ангажимент, които не бележат някакво развитие, нямат и бъдеще. За съжаление, примерите пред мен са много и аз самата не бих се вкарала в такъв филм. Не съм сигурен = не искам дългосрочно обвързване с теб. Предпочитам да ми кажат в прав текст, не искам да се обвързва с теб, отколкото да ми носят от 9 кладенеца вода, тип ми аз не съм сигурен.

# 54
Вбесявам се от такива типове, дето държат в някакво неясно положение партньорката си, а през това време са оглеждали терена за нещо друго. Да загубиш времето на другия,  докато си играеш с чувствата му е отвратително.

# 55
  • София
За мен отговор от сорта на "не съм сигурен" е идеален вариант да тупкаш топката безкрайно дълго, общо взето, докато на другата страна не й писне.
С "не съм сигурен" си осигуряваш няколко преимущества:
1. Можеш във всеки момент да се оттеглиш от връзката с мотива, че си предупредил.
2. Осигуряваш си подобрено в повечето случаи отношение, защото другата страна се старае да те привлече обратно.
3. Безплатна квартира, камериерски услуги, секс.
4. Период, в който не те пришпорват за някакви по-сериозни решения, тип брак, деца, ипотечни кредити и пр., защото мислиш над бъдещето на връзката.
5. Време, за да видиш с другата алтернатива дали нещо би излезнало.
Изобщо със слогана "Не съм сигурен" може да си проживуркаш неопределено дълъг период много хубаво, осигурявайки си максимума от ситуацията и формалната чистота на отношенията, защото официално си предупредил, че "не съм сигурен".

# 56
По принцип четейки историята си и аз бих си помислила, че има някоя друга, обаче съм убедена, че не ми изневерява.
Скрит текст:
Първо познавам приятелите и колегите му, второ, когато ми е казвал, че е някъде винаги е бил там със сигурност, излизанията като цяло са му рядкост, проблема е че не знае кога да се прибере като излезе, но както казах малко или много и аз съм го ограничавала, а той няма много приятели нормално е да му се излиза понякога.Но най-вече ще подчертая, че работата му е на слушалка с по 15-20 мин почивки, т.е. чисто технически няма кога да говори с колеги, понеже е с клиенти.Иначе да сигурна съм, че има колежки, които му хващат окото, все пак в толкова голяма фирма сигурно не всички жени са грозни.То и на мен ми хващат окото някои мъже, но за мен това е нормално и ако само гледа не ми пука особено.Въпроса се корени в това, че явно скандали имаме от отдавна и напоследък са все за глупости, аз полагам усилия, просто както някои потребител спомена, не искам месеци наред да си блъскам главата, ако знам, че сме имали шанс заедно.Искам да знам, че всичко е умряло преди да си тръгна.Ето снощи го помолих, ако не изпитва нищо да си тръгне, но каза, че съм се държала студено и не искал искал просто да си помисли.Естествено вече ми писва от ситуацията, молих го да каже, ако харесва друга, заплашвах, че багажа ще хвърчи от прозореца, но-не.Все казва, че няма друга, а че бил объркан дали се вижда цял живот с мен.Еми дала съм му време до края на месец, но има моменти, в които се държим пак като двойка и такива в които го питам нон стпоп какъв е проблема и сме просто никъде в момента.Тъпото е, че имам чуството,че за няколко дни и мойте чувства започнаха да изстиват малко по малко...
Аз не казвам, че ти изневерява, а че в главата му витаят мисли за друга, напълно реална личност, дали колежка, дали позната, дали съседка, но се държи като типичния мъж, увлечен по друга жена.И хем не знае какво точно става, хем се чувства гадно, че вече не те обича, не и както преди, хем май няма къде да отиде, ако те напусне, а и все пак не знае дали с другата нещата изобщо ще имат развитие.Със сигурност се чуди как биха се развили нещата в живота му, ако "последва" една от вероятните линии:
1.започва "роман" с другата (ако тя отвърне)
2.напуска те
3.остава с теб
Разбирам, че не е лесно да кажеш :"Вече не те обичам, стоя просто от съжаление, все пак толкова време сме били заедно.", затова и съветът ми беше ТИ да сложиш край на агонията.
Или ето ти едно компромисно решение:
След като не знае какво иска и не е сигурен за общото ви бъдеще, помоли го да се изнесе и да мисли някъде другаде.КАжи му, че така ужасно те наранява, че не можеш да живееш в подобно унижение и неизвестно, ако той е все около теб, и че ще ти е по-лесно, ако не го виждаш постоянно.
За мен отговор от сорта на "не съм сигурен" е идеален вариант да тупкаш топката безкрайно дълго, общо взето, докато на другата страна не й писне.
С "не съм сигурен" си осигуряваш няколко преимущества:
1. Можеш във всеки момент да се оттеглиш от връзката с мотива, че си предупредил.
2. Осигуряваш си подобрено в повечето случаи отношение, защото другата страна се старае да те привлече обратно.
3. Безплатна квартира, камериерски услуги, секс.
4. Период, в който не те пришпорват за някакви по-сериозни решения, тип брак, деца, ипотечни кредити и пр., защото мислиш над бъдещето на връзката.
5. Време, за да видиш с другата алтернатива дали нещо би излезнало.
Изобщо със слогана "Не съм сигурен" може да си проживуркаш неопределено дълъг период много хубаво, осигурявайки си максимума от ситуацията и формалната чистота на отношенията, защото официално си предупредил, че "не съм сигурен".

Това е повече от унизително.
Ако сме само гаджета, никога не бих приела да съм в подобна позиция.
Както дадох съвет, пръждосва се от очите ми и да си мисли на спокойствие някъде другаде.
Ако реши, че все пак живота му е с мен (стига да не е мислил дълго време и да ме намери вече омъжена    Laughing   ), да се върне с ясен план накъде върви живота ни заедно-дом, брак, деца, работа и т.н. и как е започнал да го осъществява.
Иначе, да върви на майната си.

# 57
Много ми става гадно когато чета подобна история. Искам да кажа, че авторката пише грамотно, звучи като интелигентно момиче, а е позволила буквално някакъв да се гаври с нея. Ако този е мъж на място казва "край" и точка! Какво е това мрънкане сигурен-несигурен, нещастен...Това би ме отвратило веднага. Но това съм аз. Както ми звучи авторката - тя си е влюбена, с планове и /дано не съм права/ склонна даже кредит за жилище да изтегли, за да продължи този цирк. По-добре ужасен край, от колкото ужас безкрай!

# 58
  • София
Разбира се, че съм го питала вече има ли трети човек, кълне се, че няма друга, която да харесва.Просто искал да е сам, тази вечер например се върна от работа, звъняха му да излиза приятели, но отказа, каза ми че искал да е с мен.Не знам, много ме обърква..
Ти да не очакваш да си признае, дори и да има друга?
И ако просто не му се е излизало по някакви причини, е изкарал, че го прави само заради теб. Има и такава възможност. Кажи му, че и на теб не ти липса флиртуването с други мъже.
Той се е нанесъл при теб, т.е. ти имаш жилище? Или живеете заедно под наем?
И защо не излизате заедно, неговите приятели не са ли поне отчасти и твои?
Явно си от прямите натури, а той - не. В такъв филм съм играла главната роля...

# 59
Съжалявам,че ще го кажа,но това не е любов,просто е привързан и не знае дали ще съжалява,ако те остави....и да,по-лесно ще му е да го зарежеш ти,вместо той да поема вината.На мен ми се случи подобно нещо наскоро и дълго време повтаряше,ще иска да се разделим,но един вид не го "пусках" и много плаках и се радвах когато нещата се нормализираха...но той вече е извън тази връзка и не изпитва любов,а само навик. Въобще не си помисляй да плачеш и молиш..дори и да има шанс да се съберете (което няма да е за дълго) няма да го привлечеш плачейки и молейки.Аз бях изпаднала в ужас и депресия при първата ни раздяла и получавах панически атаки,но когато си промених мисленето,че съм млада и не трябва да бягам след мъж и не е нормално да се молиш на някой да ти е в живота,когато той ти казва,че не иска...всичко се оправи..В момента се чувствам страхотно и се научих да живея сама и да приемам промените и да им се радвам.След първата раздяла отново поиска да ме остави..и какво? Да си ходи щом иска.Остави го и мисли за себе си.Живей пълноценно сама и бъди щастлива.С какви очи ще те гледа този човек? Ще го е жал и ще изпитва раздразнение от теб и повярвай...иска му се да е с друга или с други и ти нищо не можеш да направиш,освен да се усмихнеш и да приемеш,че те чакат още по-хубави моменти без него.Животът не е само рози и цветя.Започвай да се занимаваш с учене,защото аз спрях и изпуснах една година от нерви и притеснения и сама съм си виновна.Просто прави нещата,които трябва да правиш и всичко друго ще се нареди.Аз нищо не постигнах като търпях и ревах..само се научих никога повече да не го правя.Желая ти много успех и запомни...всичко идва от нагласата  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт