Зимата си заминава, ОКТОМВРийче за дълги разходки да се стяга!- тема 10

• 26 261
  • 721
  •   1
Отговори
# 390
Момичета мойта се научила да си мърда глава наляво надясно като лежи по гръб нормално ли е ? Не всеки път...Радост ли е незнам

Моята щерка също го прави в състояния на мега кеф. И голямата го правеше, радват се. Simple Smile

# 391
Казвам ви тези педиатри ще ме побъркат за витамин Д, едната казва, "не давайте фонтанелата е затворена, другата "давайте, ама през ден" newsm78 не знам вече! И сега хоп, изненада, главичката не е нараснала от миналия месец,  #2gunfire
Другата седмица ще го водя в Токуда и май там ще си останем, изпилиха ми нервите (1ДКК). Sad

Никакви болни, гледайте какво слънце е навън Grinning

# 392
ge.st. мерси Simple Smile

# 393
Помбер, и аз всеки месец треперя за нарастването на главата Tired

# 394
  • София
Защо се притеснявате толкова?   Sad

Аз съм спокойна. Даже повече от колкото май трябва, като ви чета. Ама и майка ми се опитва да всява...  #Cussing out

Детето спи 3 пъти през деня, един по-голям сън от 2 часа и 2 пъти по около 20-30 минути. Извод от майка ми - малко му е витамин Д, спи неспокойно.  Tired

Понеже давам Baby Guard за витамин Д, по листовка пише да се дава по време на хранене. Но виж, не го давам сутрин и това е проблем.

Време е за проходилка, кога ще му я дам, като стане на 2 години ли...

Ние това с рахита го минахме - навлечено из нас, жега, яде и се изпотява и се почва - оф, това е първи признак за рахит. Е ... стара, не може да правиш такива изводи от 1 изпотяване.

И още, и още, и още....  Tired

# 395
Аз съм обратното, нервите ми са опънати на макс и не се чувствам адекватна. Моите здравословни проблеми, ММ и той има такива, баба ми (която живее доста далеч и от година не съм виждала) започва да се влошава със здравето... пили ми на главата, че няма да види малкия, а условията при нея не позволяват преди да се затопли времето стабилно да й ходим нагости. И от всички глупости се усещам, че прекалено много се притеснявам, но не мога да си отпусна душата...
Надявам се като се стопли хубаво и се запролети да се пооправя.
Поли, как сте?

Едит: Днес малкият се събуди точно за мляко и едва хапна 4 лъжички  тиква с голяма неохота.

# 396
Аз имам някакъв прогрес - 60 грама тиква, сладък картоф и пащърнак. Като отворих памперса обаче се ужасих - освен, че е черно-зеленикав основния цвят, имаше оранжеви топчета newsm78 Предполагам черното е заради банана, както каза Поли, а оранжевото от зеленчуците? Случвало ли се е на някого? Rolling Eyes

# 397
Дойдохме си. 7800 и 68см +500гр. Тъй,дофторката слуша,гледа,занича,ми здрава е. Гърло спокойно и някакви храчки видя там иииии млечница. Айде пак на дектарин и гастро-рефлуксен сироп. Никви сиропи или капки за нос каза че не са и нужни. Ми сега като и давах,пак леко се закашля,ма не върна. Ми притеснено ми е пък.
Каза да я почвам сутринта на попарка. Тя сега пюрето ми отказа на обед,оффффффффффф Cry

# 398
Ееее, поне не е вирусно! Ама пък млечницата откъде? Мислех, че само много малките бебчета я имат newsm78

# 399
Кристи, при нас цвета отговаря много точно на това което е яла. Когато яде тиква става оранджево, когато сме на тиквичка е зеленикаво и така. Виж банан не съм давала, обаче знам че стават като черни жилки в акото. Предполагам е нормално newsm78

# 400
Ми тя лапа де що докопа,докат я улова. В смисъл само гумените и играчки,почистени..... Мен ме навява на мисълта от купешките пюрета,де да знам вечи newsm78

Спокс с акото,ма що пък зелено,кат не е ял нещо такова. Топчета оранжеви бяха от моркова,дан са от тиквата и той да не може да я смели факаната матилда newsm78

# 401
Не знам, ще го наблюдавам.

# 402
  • София
Вигантол от доста време не давам. Тя Дария си се роди с голяма глава и много малки фонтанели. По този повод лекарят ми беше казал, че ако бях раждала нормално, много щяха да ме шият. Сега са още по-малки, а и отделно, че в Лактаната си има достатъчно количество Витамин Д - то си е невъзможно да се развие рахит при това положение. Ранното затваряне на фонтанелите в нашия случай е далеч по-опасно.
Иначе аз пък като бебе съм била на другата крайност - с огромни фонтанели, нежелаещи да се затварят много до късно и накрая са ми били серия инжекции, за да се стимулира затварянето.
То като цяло никоя крайност не е хубава. Май трябва да се следи размера и по това лекарят да прецени.

Днес дадох каша от пълнозърнест ориз с АМ и пюре от сини сливи. Горе-долу добре се прие, ама накрая пак си търси млякото baby_neutral

Времето е много хубаво, ще се възползвам Sunglasses

# 403
Мишето днес изяде 75 гр пюре от тиква,морков и картоф за първи път .Гордея се с мойто мише и съм една щастлива мама  Simple Smile

# 404
  • Шоплука
Кристи ти що се притесняваш толкова за главичката?

Общи условия

Активация на акаунт