Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 44

• 129 252
  • 824
  •   1
Отговори
# 405
Момичета - аз с лекари и изследвания не мога да помогна, но ще споделя това
http://www.woman-zone.co.uk/t2/index.html
много съм доволна от протезата и сутиените
Абе успокойте се - има къде, къде по-страшни неща от рака  Hug Имали сме, ама са ни оперирали и вече НЯМАМЕ! Минало е!!! Сега си правим профилактика, за да не се върне. Ние сме по-здрави от много хора, които не са имали такава диагноза! Живота си продължава - радвайте му се  bouquet

# 406
Аз съм от Пловдив и съм насреща, ако някой реши, може да се свърже с мен.
 Grinning  Желая ви здраве.

# 407
  • София
Здравейте всички в тази тема.
 Преди 18 дни направиха на сестра ми мастектомия на ЛМЖ. Туморът беше под 1 см, но има клетки в 4 лимфни възела - в един макрометастази и в 3 микро... първоначалните изследвания бяха по - обнадеждаващи, но след като излязоха резултатите на ЛВ, се разбра, че битката ще е по- дълга за съжаление. Влизам при вас, за да ви попитам дали сте правили второ хистологично изследване и препоръчвате ли такова? На сестра ми е направено в Сити клиник при професор Бошнакова. Аз настоявам за второ такова, но сестра ми смята, че не е нужно.
Питам миналите през това - правихте ли и как решихте къде да го направите. Ще ми е полезно да разбера и ориентировъчна цена на второ изследване.
Благодаря предварително!

# 408
  • В царството на игрите:)
Аз не съм правила, защото реших да се диверя, но не е лошо да се направи ако това ще донесе повече спокойствие. Не знам организационно как стои въпроса.

# 409
  • София
Аз правих, за собствена сигурност, операцията и първата хистология ми бяха във ВМА, направих втора хистология в Сити, по спомен беше около 300-400 лв. Ако имаше разлики, мислех да изпращам във Виена блокчетата, но нямаше разлика между двете мнения и се отказах.
Да допълня и защо го направих - близък точно преди това в Софийска болница го диагностицираха с рак и искаха да му направят сериозна операция, когато изпратиха блокчетата в Германия се оказа, че рак няма, само увредени клетки от тежка инфекция...Пък и почетох статия за състоянието на този отдел в медицината в България - нещата са трагични. В Сити вероятно не стоят така нещата и все пак - грешки стават, по-добре да сте спокойни.

# 410
  • София
Благодаря ви за бързите отговори, момичета.
Истината е, че не се съмнявам толкова в това, дали има рак, а в стадирането. В началото беше съвсем малък, съвсем навреме, а сега изведнъж стана трети стадий. HER а й е отрцателен...(така ли се изписваше  Embarassed)
 Назначиха 8 химиотерапии, което ми се видя много. Доста сме объркани и е трудно да се ориентирам в област, която напълно не разбирам.
За наше спокойствие мисля да вземем блокчетата другата седмица и да ги занеса в някоя лаборатория за второ изследване.

# 411
Стадия е 3, защото има намерени клетки в л.в.
Здравейте всички в тази тема.
Туморът беше под 1 см, но има клетки в 4 лимфни възела - в един макрометастази и в 3 микро...

# 412
  • София
Влизам при вас, за да ви попитам дали сте правили второ хистологично изследване и препоръчвате ли такова?

Направихме второ хистологично изследване, защото резултатите бяха отчайващо лоши и се надявахме на поне малко по-добри. Първото в СБАЛО, второто, по препоръка, в МЦ Трансхеликс. Между 300 и 400 лв. беше цената, не помня точно. Резултатите се потвърдиха на 100 %.

# 413
Zdraveto Не са много 8 химиотерапии, май все по толкова изписват.
Направо ме наплашихте  ooooh! Толкова малък тумор и вече разсейки. Как се откриват разсейки? За костите знам със сцинтиграфия, а за другите места? С ехограф на корем вижда ли се всичко? И рентген на бял дроб и това го знам. Ако има разсейки ще се вдигне ли ТМ?
Попаднах на това http://www.predict.nhs.uk/index.html - математически модел за оценка на курса на терапия. И това също - https://www.adjuvantonline.com/.
Желая ви прекрасен ден  Hug

# 414
Бих направила проверка на имунохистохимията. Зад граница! По възможност някъде в Европа - Брюксел или Париж.

# 415
Моя тумор също беше много малък, но аз напипах увеличен л.в. под мишницата- тумора не се напипваше.

# 416
Аз повтсрях изследванията от блокчетата, за Хера в Плевен при доц.Поповска и Ихх след операция на полипите в синусите правихме при проф. Христова в Александровска. То не лабораторията е важна, а патоанатомът, на млад не бих се доверила. Тук в Пловдив ми бяха написали, че в синусите имам втори вид рак, но Христова установи, че си е разсейка от гърдата. Терапиите при двата случая са съвсем различни. Търсих и трето мнение, то беше в полза на професорката. Иначе мъжът ми общуваше с нея и казваше, че е малко сербез Grinning.

# 417
  • София
Здравейте,
Аз също правих 2  хистологии. Носих блокчетата при доц.Светла Христова на ул.Здраве в съдебна медицина на Александровка. Тя се води за най - добрата в Бг.нейното се покриваше с това от Онкото .През 2012 г струваше 120 лв
Каквото и да решите ,вярвайте че сте взели най-доброто решение и това е най-доброто лечение за вас 😄

# 418
  • Plovdiv, Bulgaria
И аз съм "За" ревизия на резултатите. Още повече, че при мен както съм писала нямаше съвпадение от ИХХ и ХЕР-а в Пловдив и София/доц. Милев/. ХЕР-а го потвърди проф. Поповска в Плевен. А и трети път пуснах ИХХ и ХЕР в Сити при Бошнакова. И тя беше на мнението и резултатите на Милев, но само уточни, че туморът  не е G2, а G3.

# 419
Здравейте!Косата ми е около 3 см,втори път я боядисвам,но не хваща боята,белите коси си стоят.Как се справихте вие.Последната ми химия беше преди 4 месеца.Желая ви здраве!

Общи условия

Активация на акаунт