Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е Zoladex и за какво се използва?
Какви са разликите между карбоплатин и цисплатин при лечението на рак на гърдата?
Какво представлява маркерът Ca 15-3 и какви фактори могат да доведат до неговото повишаване?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е Zoladex и за какво се използва?
-
Какви са разликите между карбоплатин и цисплатин при лечението на рак на гърдата?
-
Какво представлява маркерът Ca 15-3 и какви фактори могат да доведат до неговото повишаване?
-
Какво е скенер и какви са потенциалните проблеми с неговата точност?
-
Какво представлява лечението с Нолвадекс и какви са потенциалните дългосрочни ефекти от продължителната употреба?
Та връщам се обратно още преди да съм заверила на регистратура мислейки, че е просто неволна грешка на дежурната сестра, която ми издаде този протокол. Момичето, се оказа просто много по-изпълнителна, отколкото си представяте и е писала нещата така както ги вижда в епикризата. В самата епикриза вярно навсякъде ДМЖ, ДМЖ, ДМЖ... да ти писне от това ДМЖ, което на вас точно няма нужда да разяснявам като съкращение, ноооооо някъде там на едно редче, на което и аз не бях обърнала внимание, но било важно за пред протокола... та останала думичката "лява". Нещо като шаблон ли ползват тия хора при изготвянето на епикризи нямам идея, обикновено в ляво ли се пръква тоз рачо, та по дифолт да попълват там само най-важните резултати и да подменят едното с другото... Нямам идея, не желая и да ги обезкостявам и критикувам.
Дай Боже жената да си е жива и здрава още много години, но обективно погледнато това, че 2, 3 или 5 години някой е жив не означава, че е се е разделил с рака. И как по дяволите се разбира, че си оздравял от Рак, бе хора? Ако аз умра на една преклонна възраст от инфаркт и ракът ми никога не се върне, ще се окаже, че съм била в доживотна ремисия и съм умряла от друго. Но преди това никой не може да го каже, никой!!! При РМЖ, например, само с операция и без никакво последващо лечение преживяемостта от 10 години е над 80 %. Предполагам, че има подобни статистики и за Рака на белия дроб, който, както знаем е много видове и не всеки от тях е силно смъртоносен. Така, че подобно твърдение хвърлено във виртуалното пространство нищо не означава, но пък сигналите, които пуска могат да объркат много хора. Самият автор любезно отбелязва, че 90 % от написаното в нета НЕ е е истина. 
. Та, да си дойда на приказката - виждала съм много познавачи и разбирачи на живота, а също и много съветници, ама аз не искам да ми дават такива познавачи съвети. Правя това, което аз считам, че е най-добре за мен. Не казвам, че не съм грешала, напротив! Греша, падам, ставам и пак греша и.... Така минаха 61 години. Но когато ставаше въпрос за лечението ми от РМЖ реших, че не трябва да има грешка. Само попитах докторчето "Какво трябва да направя" и започнах стъпка по стъпка. И никога, повярвайте ми никога не ми мина през главата мисълта, че бъркам - дори когато имах чувството, че умирам след всяка химия, когато ме облъчваха по време на лъчетерапията, когато пиех гадните хормонални лекарства. Защо пиша всичко това - ами защото искам да Ви кажа да не обръщате внимание на всички безумни предложения за лечението на тази болест. Ако някой в света беше открил вълшебното лекарство, то първо той щеше да е милиардер и второ от рак нямаше да умират богатите (те също плачат). И който твърди, че фармацевтичната индустрия е виновна да няма лекарство, в защита на моята професия бих искала да кажа, а то е и ЛОГИЧНО - ако има лечение, то от профилактика биха се спечелили много повече пари. Трудна е тази тема!!! Та като се заговорих за логика ще Ви кажа един виц: Срещнали се двама бивши съученици и единия пита другия с какво се занимава.- Студент съм и уча психология, логика и философия! -Та, това не е ли едно и също? - попитал другия. -Ами не. Ето ти пример - ако на улицата вървят двама и единия е мръсен, а другия чист, кой ще се изкъпе? -Мръсния - отговорил приятеля. - Не, ще се изкъпе чистия, защото е свикнал! Това е психология - отговорил студента и попитал пак - ако на улицата вървят........кой ще се изкъпе. Ами чистия - отговорил човека. Не, ще се изкъпе мръсния, защото е мръсен - ето това е логика. И студента пак пита - ако на улицата вървят...... кой ще се изкъпе? Ами е.а ли му мамата! - отговорил човека. Ами ето това е философия - казал студента!!!!!!!!