Септемврийче шава,а на мама коремчето все по-голямо става

• 47 561
  • 746
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте мами! Честит празник със закъснение на празнуващите през събота и неделя.Да сте живи и здрави и много щастливи!  Много красиви празници, много пролетни, пък и аз съм си цветенце  bouquet

bobobobi85  чудесни новини  Heart Eyes

jovigirl наистина труден избор, но каквото и да решиш ние ще те подкрепим. Много е важно да си спокойна и да имаш една щастлива бременност  Heart Eyes

Що се отнася до усещането за бебето аз имах някакви по-специфични усещания още към 14-15 седмица, които са много различни от перисталтика и прочие. Истински леки ударчета с ръце и крачета започнах да чувствам към 16 и в 17 си бяха доста ясни за мен. А в 18 сед. и 2 дни милото така се беше разлудувало, че и бащата за първи път усети ритичетата - "Ама то много силно рита" каза таткото  Joy. Най-вероятно още в 17 сед. ММ можеше да го усети, но аз за да не се психясваме и двамата не съм му предлагала  Mr. Green
Но да кажа -  аз съм слабичка със задна плацента и с много тесен таз (плодът се изтласква по-близо до коремната стена в сранение с мами с по-широк таз, където има повече пространство за матката в тазовата кухина).
Тези семици все повече мами ще усещат първите ритничета и ще завалят коментари Simple Smile

# 511
момичета, как мислите, нормално ли е кръвното ми да е 140:90, при положение, че преди да забременея откакто се помня кръвното ми винаги е било 90:60 /винаги съм била с ниско кръвно/? И на какво според вас се дължи? Дали не е от прекаляване с храната? Моля, ако има някоя по - запозната мама да пише, че започвам да се притеснявам... Вчера се чух с приятелка, която родила в осмия месец, докато за я задържали в болница заради кръвно 150:90 и съм в паника... Cry

# 512
  • София
Моето кръвно също се вдигна на 120/70, но преди да забременея ходех с 90/50 в повечето случаи. Мисля, че е нормално в някакви граници да се променя, но при теб май е в повече, особено долната граница. Защо не отидеш на кардиолог? Имам позната, на която и се наложи да приема лекарства, но пък роди здраво бебче. Дано всичко е наред.  Hug

# 513
  • Варна
И моето започна да  се вдига ,а винаги съм била с ниско кръвно.На 18 съм на лекар ,ще видим какво ще каже.До колкото знам високото кръвно не е добре нито за бебето нито за майката

# 514
Jovigirl,като човек който е минал през това,аз бих те посъветвала да направиш Амнио,не е страшно.А после ти пада напрежението(и в двата случая) и е важно да вземеш решение какво би направила,ако не дай си Боже резулатата е положителен.По-важното е да си спокойна!!!  HugАко искаш пиши ми на лични.

# 515
Кръвното не съм си го мерила, принципно съм с 90/60, но пък пулса си как го усещам, въпреки, че си пия хапчета за понижаване на пулса, пак е висок.

И аз да се похваля, че усетих бебчо, от петък днес за трети път го усетих /18 г.с./  Stuck Out Tongue

bobobobi85 радвам се за хубавите резултати  Heart Eyes

jovigirl важно е да си спокойна, вземи това решение, което ще те успокои и ще се радваш на бремеността си  Hug

# 516
  • Стара Загора
Здравейте момичета, как сте днес?
Само аз ли се чувствам дебела и ядосана.  Crossing Arms
Не знам вчера и днес съм една...
Първа бременност ми е и ми е много нервно с тези промени в тялото. Най-вече че свалих 30 килограма точно преди да забременея, и сега на всеки грам рева  Joy

Иначе моето кръвно последно май беше 130/80  newsm78

# 517
Здравейте момичета,

Не знам дали е нормално да вдигаме кръвно, но и аз имах моменти, в които се оплаквах от  високо кръвно. Преди да забременея бях с много ниско. Продължава да ми се спи, да се чувствам изморена, нервна, а на моменти кипя от енерция та чак и прозорците измих.

crossfade , напълно те разбирам за драмата с килограмите. Цял живот съм на режим и внимавам с всеки грам, а вече съм 4 кг отгоре. Това ме изнервя. Опитвам се да мисля разумно. Но пак се изнервям като си гледам бузите в огледалото. Луда работа.

# 518
Момичета, ще си правя вливането на имонувенин, което Конова препоръча, но моя доктор незнае как да го направи...ужас. На малкия му излязоха пъпки по бедрото от вътрешната страна, според докторката не скарлатина, понеже няма температура и зачервяване на гърлото, остава да го следя и да чакам. Много ме е страх, ако и аз се разболея. Толкова много болести станаха, как ще се справя?

# 519
високо кръвно по време на бременност е изключително опасно. Не случайно се следи и ако се вдигне се вземат веднага мерки. Всички сте чували сигурно за преемклампсия /дано го пиша правилно/ може да погледнете.
http://www.puls.bg/health/childbirth/news_13033.html

# 520
Моето кръвно си е все още ниско 90/60.Заради това имам вече един припадък,а за последните три дни два пъти ми падна или доближих границите.Та сега се наливам с вода колкото и да не искам 😯

# 521
terry 140/90 е кръвно, което определено изисква внимание. Грозда е права преекламсията е нещото, за което лекарите внимават, когато има високо кръвно при бременни.

Но все пак има доста въпроси:
  - кой е измерил кръвното ти - доктор или немедицинско лице;
  - с какъв апарат - електроните някой път се развалят (механичните по-рядко) или пък са неточни от самото им купуване. Имайте го предвид особено, ако мерите кръвното в къщи, болничните апарати обикновенно се следят и контролират. Както и не купувайте апарати за китка - в повечето случай са неточни.
  -еднократно ли са тези стойности;

Със сигурност ще трябва да се видиш с гинеколога ти, за да се проследи кръвното и може би да се пуснат други изследвания - урина. Ако АГ ти е установило това кръвно и не е реагирало, потърси друго мнение. Не се панирай излишно, тялото ни се променя по време на бременността, но  просто е нещо което трябва да се следи.

Последна редакция: пн, 10 апр 2017, 18:15 от Sun-smile

# 522
  • Велико Търново
Здравейте, мами. Днес беше моята ФМ. Ще си имаме момиченце. Само че съм със съмнения за тромбофилия. Никога не съм имала проблеми с кръвно или нещо подобно... Какви са вашите стоийности при изсл на артериите? Останах с впечатление, че лекарят при който отидох ме сплаши, за да се подложа на още 2 платени изследвания в неговата клиника...уфф, не знам дали силно да се притеснявам или какво

# 523
  • София
Въпрос към момичетата от София, къде се следите и може ли да ми препоръчате добър АГ?
Не съм доволна от лекарката, която ме следи - не ми обръща почти никакво внимание, а хем е на частно. Искам на попадна веднъж на читав доктор.

# 524
Момичета, благодаря за съветите. На 21 съм на консултация и ще информирам док. Да видим какво ще каже...  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт