Септемврийче шава,а на мама коремчето все по-голямо става

• 47 569
  • 746
  •   1
Отговори
# 450
Благодаря, момичета...аз пък все още се притеснявам, че не го усещам хубаво само като леко трептене понякога и то за кратко, а съм в 19г.с вече..казах на лекаря той отговори, че скоро ще започна да го усещам и че всичко е наред... Peace

# 451
Здравейте, момичета. Днес имам болки около областта на пъпа - еднократни са и ги имам като вървя. Някоя да е получавала такива болки. Някаква идея от какво може да е?

# 452
megan marinova, болките може да са от уголемяване и разширяване на матката. Усещат се като теглене, придърпване, прорязване. Ако те притесняват много може да пиеш Но-шпа, а ако не преминат и след него да посетиш лекар, за да те прегледа за твое успокоение. Иначе повечето лекари за такива болки, казват, че са нормални при бременност. Все пак ако има силни болки, не е препоръчително да се търпят.

# 453
Здравейте, момичета. Понеже обсъждате вече усещанията на бебето, реших и аз да се включа. Аз усещам бебчо от доста рано някъде към 13-14 г.с, сега съм 18 г.с + 3 дни, като вчера даже и таткото успя да го усети с ръка на корема Simple Smile Усещам леки ритничета поне по 6-7 пъти на ден, та се питам дали пък не е прекалено нервно  newsm78 Mr. Green За протокола не пия кафе и рядко хапвам шоколад. Аз си го обяснявам с това, че все съм все още слаба и със задна плацента.
Оф странно нещо сме това бременните, първо много се радвах, но вчера вече се запитах дали е нормално толкова да лудува мъника?

# 454
Здравейте момичета. Моята ФМ е чак на 20-ти май,но утре съм на ЖК при акушерката,която работи с моята докторка. От няколко дни съм с придърпване и леко наболяване ниско в дясно,но не е постоянно. А иначе си усещам и болки в слабините,заради разширяването на таза,имах ги и с първата бременност.
Преди малко се случи нещо и малко се притеснявам. Влязох в банята да къпя малката и бях клекнала,обаче се хлъзнах и така да се каже,се разчекнах малко,но не се ударих,малко ме заболя в слабините,но това беше. Надявам се всичко да е наред!

# 455
  • моята мила родна страна
Привет от мен!
След като се видях днес с наблюдаващата ме АГ и й показах резултатите от БХС ІІ, ми препоръча да направя спешна ФМ в София, при доц. Димитрова или доц. Мазнейкова. Звъннах веднага за час, но при Димитрова има чак за м.май. Докато при Мазнейкова имало утре свободен. Записах се и тази нощ пътувам.
Някой има ли впечатления от нея? Надявам се това да последните тревоги и до края да изкарам по-спокойно.

Отделно от това, днес сутринта писах на проф.Кременски с молба за коментар на резултатите от двата скрининга. Копирам отговора му:
"Вашият комбиниран риск от първия скрининг е изчислен на около 0,07% (1:1500).
В подкрепа на този нисък риск е и посоченото наличие на костици на носа.
В този скрининг са спазени всички международни стандарти и са включени:
 + възрастов риск;
 + биохимичен риск (двата кръвни показатели) - не се отчита самостоятелно;
 + високо информативният и много добър при Вас ултразвуков показател NT.

При подобен риск навсякъде Света щяха да Ви препоръчат директно провеждане на фетална анатомия в 18-22 седмица в специализиран център.

Вторият скрининг не отговаря на всички международни стандарти и се препоръчва предимно за
- оценка на риска при жене пропуснали първия скрининг,
- за оценка на риска за спина бифида и при
- риск по-висок от 1:1000 при първия скрининг за изчисляване на "интегриран" риск от всички показатели на двата скрининга.
Самостоятелно втория риск не се отчита при проведен първи скрининг.

В случая, ако лабораторията беше изчислила интегриран риск, той щеше да бъде около 1:420 (0,25%) - "нисък"
Ако, при проведена контролна фетална анатомия в специализиран център не се открият някакви данни за хромозомна болест може да си приеме, че рискът Ви е по-близък до изчисления от първия скрининг.

Възможности са:
1) Приемате, че риска Ви е нисък и "забравяте" за амниоцентеза като единствена възможност за 100% диагностика.
2) Не можете да "забравите", безпокойството Ви нараства - провеждате амниоцентеза и след 3 дни имате резултат.
3) Страх Ви е от риска при амниоцентеза (0,3%) - провеждане някои от новите кръвни ДНК, НИРТ тестове.
Цената им е висока - около 700 лева и се чака до 10 дни.

Това, което не бива да се допуска е нарастване на безпокойството.
До раждането бебето се нуждае от максимално възможния комфорт и за това разчита само на Вас

Няма място за паника - рискът Ви не е висок."

Това е. Малко дълго стана, съжалявам.

# 456
  • Велико Търново
Jovigirl, стискам палци на ФМ всичко да е добре! Аз не знам защо толкова много наплашват хората с тези скрининги. Разбира се съм спокойна, че моят е с добри резултати, но пък не значи, че нещо няма да излезе на ФМ, което силно се надявам да не стане. Достъпът до всички тези изследвания и информация ни прави нервни и тревожни...в 95% без да има реална причина!
Относно усещането на бебче на мен док ми каза последно, че още е далеч от коремната стена и ще почна по нататък да го усещам, та даже не се и замислям като имам различни усещания. Това да усетиш детето в 13-14 седмица ми е супер невъзможно.

# 457
  • София
Jovigirl успокой се. Така като гледам проф. Кременски ти е отговорил доста изчерпателно и мисля, че няма за какво да се притесняваш. Щом си запазила час за ФМ ще видите, ако има нещо обезпокоително и ще те насочат. Всичко ще е наред,мисли позитивно  Hug

# 458
Уникален е този човек - проф.Кременски. И мен по същия начин ме успокои, когато се обърнах към него за коментар на резултатите ми преди 7 години. Прекрасен е просто. Много добре те е посъветвал- най -важно е спокойствието на майката и бебето. Като направиш ФМ ще се успокоиш  Peace.
От Мазнейкова нямам впечатления, аз ходя при доц. Димитрова.
Успех утре!

# 459
  • моята мила родна страна
Благодаря, момичета! Дано притесненията са били напразни.  Praynig

# 460
  • Варна
jovigirl,убедена съм ,че всичко е наред с бебето ти :hugЛек път и само добри новини.

# 461
jovigirl  Hug, чакаме добри новини утре.

Аз се натъпках тази вечер, защото бях нервна и сега ми е зле...

# 462
  • София
Стискам палци, jovigirl, сигурна съм, че всичко ще е наред  Hug
Аз преди малко се прибрах от натоварен ден и за мой късмет асансьорът не работи. Едва се качих до 5тия етаж, много се задъхвам.

# 463
Jovigirl успех утре ☺
Adelle знам какво ти е.Легни си и не слагай нищо повече в коремчето.От собствен опит ти го казвам, че после много ще страдаш.Аз снощи не ядох много пък се надух и едвам се дотъркалях до вкъщи, а бяхме на гости на 5 минути от къщи.Свекито като ме видя и ми вика все едно съм в шестия месец, така съм се закръглила.После не можах и да спя от дискомфорта в корема.Чак сутринта се унесох като ми поразмина 😶

# 464
Jovigirl пращам подкрепата си  Hug стискам палци, чакаме добри новини а и вярвам че ще са такива  Heart Eyes бебче е добре  Blush ще видиш!

Общи условия

Активация на акаунт