КГБ = Клуб на Готините Баби - 177.

• 73 824
  • 739
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте и от мен! Днес не съм слушала политици и не съм ядосана.
Сутринта станах, забърках мусака и я мушнах във фурната. В този момент чувам син ми да разправя на девер ми, че ще ходи в Пазарджик. Изхвърчах на мига и му казах, че искам и аз. Кандиса и напуснах очертанията на нашия град, което не съм правила от 14 септември, когато пак ходих до там с приятелка и мъжа й. Мотах се безцелно. Купих си едни обувки за 24 лв, които сигурно ще изтраят най.много до края на този месец.   Харесах си една хубава  блуза, ама ми се досвидя да дам 55 лв. и реших, че мога и без нея.Като ида другия път след има няма половин-една година, може и да си я купя.
Та така.
На очакващите гости-приятно посрещане, на отиващите на гости-приятно изкарване! На другите, дето ще са вкъщи- интересни занимания! Аз лягам да почета, че  детето дето идва да учим е в Пловдив. Днес времето е мое!
До скоро!

Последна редакция: сб, 01 апр 2017, 21:53 от K.A.G.

# 286
  • Кубрат/ Пишурка

Фло, днес прочетох едно изявление: Оставете се поне веднъж да ви излъжат - на късмет и здраве било! Пък с китайския сме на ТИ Joy
КАГ, ама хич не ги слушай политиците! У дома ТВ е или на Диема, или на Дисни Joy И за това не се ядосвам! Хубава разходка си си направила в Пазарджик. Впрочем от там е Мери Попинз. Другия път \ примерно след 3 месеца\ си направете срещичка.
Уф, започнах предвеликденско чистене, ама хич не ми спори #2gunfire Но...шъ са спрайм! Яваш, яваш!

# 287
Сигурно в понеделник като се явят на работа ще ми спрат достъпа,има бе...Или някой  таен обожател ми е платил нета  и  не знам,толкова приказки за нищо стана.
Яне и аз съм на чистене,боядисах ,килима изпрах преди малко ,прибирам...не е лесно както на приказки,капнах пак за кой ли пък.Одъртях   и не мога да припкам,на охлюв ме носи.
Два пъти си давах покана да пера килима и се отказвах,на третия  взех че свърших работа.Малко пералце и мъкна насам натам да го намокря и търкам ,но ...що да  е лесно,като може да е  трудно викам.
Още малко и ще съм готова,моята стая  ще боядисам след гостите че и тя седмица ще отнесе,както съм бърза ,изнасяне ,пране , принасяне ,три дена боядисване ,то ми е трудно ,таваните най-вече да виря глава,като е станала ни нагоре,ни надолу ,но слава богу съм от правилната страна на тревата.ще ви досаждам още малко  и то неочаквано.Вече не ми тежи толкова ,като виждам,че идва края,потом на двора яко.Че  тревата тръгна и превзема.Сега ми донесоха яйца,пукнати евтини и здрави за боядисване,да има малчовците да чупят,ще е интересно,ако им хареса.Раничко е ,но са пресни от днес,после може шефа им да си ги продава и да не даде на работниците да вземат , две седмици има,то и  по-рано ще ги почна,а  боядисването в четвъртък,в хладилника няма се развалят.По  магазините не им знам произхода.Как се обяснявам само ,хвана ме логореята,нали до сега се мъча да мълча....

# 288
  • София
КАГ, честита ти разходка! Обувките - може пък и да се окажат стабилни. И за 24 лв, и за 240 - гаранционния им срок е все 30 дни.
Като затръгва друг от фамилията - първа се мятай в колата. Все си е разнообразие.
Борянка, сигурно в понеделник ще ти резнат достъпа. Пък може и още 2 -3 дни да те чакат да платиш.
При нас е така -поне 5 дни те чакат и пращат съобщения на екрана като включиш комп.
Не е  ли рано за пране на килим, как ще изсъхне? Ние последно ги прахме 2014 г., но на автомивка - х 2лв/кв.м. Докарват ти ги в къщи изсушени. После решихме да не ги слагаме, то само мои прошарени космаци по тях и пълзя да ги събирам. Сега, по паркет ми е много лесно чистенето.
Сагата с ваната продължава - изкъртена и изнесена е. Майстора-съсед лепи плочки, но не си дава хич зор. Уж днес щяхме да ходим да пазаруваме плочки за пода - не се наспал, сънувал кошмари..... Дано до 25.04 стане, така съм го помолила.
Иначе чистя  по-малко,  без да се престаравам. Уж имам план кое, кога и как да стане, че да е готово до 29.04. Тогава ще посрещаме скъпа гостенка - Ани. Има няколко дни отпуска от 2016. То аз колкото и да чистя, тя все ще намери нещо да не е доволна. Преди едно нейно идване облизах целия апаратамент с препарати, всичко светеше и ухаеше, без прашинка. Прибира се тя и от вратата ме застреля с въпроса "Тук защо мирише на старци?"  Rolling Eyes

# 289
Хахахахахха,мирише на старци ,познато.,не чак буквално това но със същия  смисъл,няма угодия  и  да оближе човек.Буквално.
Имам обувки от феникс ,поне на 16  години са и  малко се олющи кожата ,но  ги носих и  тази зима,на тях стават  котките.Имам и  едни ,дето идвах с тях  при вас ,чисто нови ги обух и не стигнах до заведението,купих си други тогава.До  късмет е ,дано са късметлийки тези КАГ.
Веднъж закъснях да платя нета и на момента го спряха автоматично със смяната на деня  и часа,та си мислех и сега да е така,ще ми  е по-трудно да се въздържам,ако върви,а  нали експериментирам...

Починал е  Евгений Евтушенко,мир на праха му...
Когато Женя се ражда, писва локомотивната сирена Евгений Александрович ЕВТУШЕНКО е роден през 1933 г. в станция Зима, Иркутска област, в семейството на геолог и музикантка. Започва да печата стихове през 1949 г. Завършил е литературния институт “М. Горки”. През 1952 г. излиза първата му книга “Разузнавачи на бъдещето”. Освен десетките поетични книги е издал и романите “Ягодови места” и “Не умирай преди смъртта”. Избиран е в ръководството на Съюза на писателите на СССР и за депутат. От 1991 г. живее в САЩ и преподава в университета в щата Оклахома. Има петима синове.

Хотят ли русские войны?..
            М. Бернесу

Хотят ли русские войны?
Спросите вы у тишины
над ширью пашен и полей
и у берез и тополей.
Спросите вы у тех солдат,
что под березами лежат,
и пусть вам скажут их сыны,
хотят ли русские войны.

Не только за свою страну
солдаты гибли в ту войну,
а чтобы люди всей земли
спокойно видеть сны могли.
Под шелест листьев и афиш
ты спишь, Нью-Йорк, ты спишь, Париж.
Пусть вам ответят ваши сны,
хотят ли русские войны.

Да, мы умеем воевать,
но не хотим, чтобы опять
солдаты падали в бою
на землю грустную свою.
Спросите вы у матерей,
спросите у жены моей,
и вы тогда понять должны,
хотят ли русские войны.

Последна редакция: сб, 01 апр 2017, 20:49 от Бор_яна

# 290
Добра вечер, говорете, говорете, ще поседя при вас  Grinning
И от кафето на Яжка ще  си взема, тя толкова много е направила, че останало и за мен  Simple Smile
няма да ме биете през ръцете, нали  Party

Днес цял ден баир будала го раздаваме, във Варна снежно било, ама ние хитри - на топличко отидохме...
Прибрахме се, баня, вечеря, сега виря краци и си допивам кафето  Laughing
Нарциси си извадихме от едно пусто място, трябва да ги засадя утре, нали,
с пръст са луковиците, цяла туфа

Яжка, махна ли го  Grinning

Последна редакция: сб, 01 апр 2017, 21:20 от *Dobby*

# 291
Сади ги щом са извадени,принципно след цъфтежа ,по жътва се вади.Но  тогава не знаеш цвета.Бучвай  ги ,може да не цъфнат догодина,но нататък ще е ок.У нас е цветно,но ще прецъфти за децата.Лалетата ще са хит тогава се надявам поне.Тази вечер набрах на жената с яйцата един огромен букет ,да не стават зян толкова цветове и  аромати.

# 292
  • София
Доби това със снега във Варна първоаприлска ли е ?

Тук чудна пролет. Ние днес сме граждани а големите с вуйчо си бяха на цирк Балкански.

# 293
Хихихи, първоаприлска ще да е   Mr. Green
То ние рано тръгнахме, късно се върнахме, не видяхме таквоз чудо Laughing

Да се изкажа и аз нещо - за политика няма да се захващам, няма да коментирам
Друго обаче ме е яд - имаме толкова много богатства, археологически съкровища.....Не умеем да печелим от тях Ако беше в друга държава, щяха да си доизмислят и пак туристи да привличат
Тук - изоставени, непроучени, разграбени от иманяри, пътища няма до тях....
Днес попаднахме на едно такова място - тракийска двукамерна гробница, с интересно архитектурно-планово решение, друга такава по нашите земи не била известна на учените.
Обаче неколкократно разкопавана от иманяри, разграбени артефакти, изоставена, неподдържана, и се намира насред нивите, няма път, няма пътека...
Болно ми е за тази разсипия  Sad

# 294
  • СоФиЯ - ДрАгАлЕвЦи сега в La Rapita , Tarragona
Доби , много си права , че другите държави от
нищо пари изкарват. Тук имаме една кула , оградили на няколко места по няколко камъка от не знам си кой век и 12 евро вход. Туристите ще се изтрепят да влизат. По Барселона под 25 евро вход няма.
В музея на Дали във Фигерес и там една камара пари. Но , и поддържат и всичко те привлича да влезеш да видиш. Туристите са за това дошли , ма в Бг са се отдали на кражби , боли ги г.за , че може да се изкарва пари от забележителност. Маааа спасих сЪ и ич не ми е вече. Оправяне не се вижда , надежда може да умира последна , но и нея я няма.  Mr. Green Mr. Green

Аз направих великденската чистка.  Crazy Остана боята да си избера и да си поръчам от арабите бели яйца. Ще купя и пъдпъдъчи една кора 24 бр. и козунаците да поръчам в Бг сладкарницата и да идват празниците. Laughing Laughing

# 295
Ей това, че от камък се измисля цяла история, съм го чувала в Гърция. Някое куче го препикало, пък те казват, че еди кой си бог е седял на него.

Ама вие много отрано сте започнали! Великден е след 14 дни, а вие вече сте изчистили, яйца сте купили и готови за гости.  Аз си мисля, че има време. Може и пред Великден в събота да поошетам. Другата седмица времето ще е хладно, дъждовито  и ветровито. Пак няма да има как да се пере и чисти.
То пък какво ли ще е и на Великден?! Като на Нова година-сам самичка предполагам. Младежите  най-вероятно ще са по спа хотели нейде из страната. Чистено-нечистено, аз ще си го гледам. На мен ще ми мирише на старци. Ще отложа за Гергьовден. Някакви си 3 седмици след Великден - може да се изчака.

# 296
  • София
   Мислех утре да пиша,че много скитане днес и съм много изморена.Но,ме провокирахте с нашенската небрежност и некадърност.Аз се ядосвам за друго.Не знам да има друга държава с такова изобилие от минерални води,с различен състав и температура.А ние тъпо и упорито си ги използваме както през миналия век.Нищо не се е променило,само частни хотели се строят,а общините бедни,улиците на дупки,водопроводите стари..Но,чакат пари от бюджета или от фондове.През ум не им минава,че могат да печелят от туризъм и сами да направят чудеса. Видях едно градче,което е много посещаван курорт,заради това,че има минерална вода и в близост-планина.Направили са фантастичен парк с алеи от ароматни билки,рядко срещани стари сортове ухайни рози,екзотични подправки,рекички и басейни за газене ,спираловидни пътеки с различни настилки за въздействие на точките на стъпалата,дълга траншея с кал за газене до колене и огромни поляни с приспособления за катерене,пълзене,люлеене.Има алеи за велосипеди и ролери. Парка е безплатен,достъпът е неограничен,но има охрана и глоби за нарушителите. Градът е пълен с туристи,едни за балнеолечение,други за атрактивните паркове.Има и старини,но много по малко от нашите.

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%B0%D0%B4_%D0%92%D1%8C%D0 … D1%84%D0%B5%D0%BD
    Много ми се иска да разкажа на Фандъкова.Ние имаме повече от германците,но за съжаление не се замисляме и не използваме това богатство.
    В Мюнхен бях в кръчмата ,в която Хитлер е произнасял речите си.Запазена е в автентичния си вид,макар,че няма нищо,което да напомня за него.Там за него не се говори.Ако беше в България,отдавна да е взривена.

Последна редакция: сб, 01 апр 2017, 23:04 от Яжка

# 297
ЖАБЧЕЕЕЕ! ДУШООО!!!
Трети ден се разхождам с наметката ти. Наоколо ми само "Уау!", "Иииии!!!", "Лелеее!!!".
Тази вечер леля ми дори настоя да не я свалям у дома на фотьойла - понеже съм била много представителна, а дойдоха едни доста специални гости. Да вдигам реномето, демек.
Ти да видиш!
Абе по обяд си ми е доста жежко така опакована, ама си викам "Трай бабо за хубост".
 txtloves
 girluu babydust7 newsm56

Девойки скъпи, пак нищо не съм чела. Едно кръгла двойка си заслужавам. Ще се поправя, обещавам.
Ако не хукна за Русе утре, като една "бърза помощ"  Sad

# 298
Имахме минерална баня с доста добри показатели на водата ,изгоря помпата преди десетилетия ,така и не намериха пари да купят нова.Разруши се ,чуха се слухове частници да я купят ,но така си стои. Наблизо  подобна вода разви  балнеолечение  и вече работят  и зимата. Искат хората и правят.
Не знам какво мислят управниците ,на нас не ни пука кой  е на власт,ако си върши работата,ако се вижда прогрес.
Но  никой  не е имал прехода ни ,разрухата ,алчността и машинациите да се открадне.Няма система тази държава ,всичко е на парче....
Здравке ,много динамичен живот водиш.

# 299
Яжка, в нашия град има минерална баня, а пред нея-чешма. Много хора от града ходят да си наливат за пиене, а и за други нужди, защото е топла. Да, ама кмтът ни позволи на един много влиятелен шеф на голямо предприятие, да прокара водопровод и отбиха водата за най-големия  и хубав  хотел , който сега е собственост на същото предприятие, като го направиха със спа процедури, с басейн и прочие. Нали се сещате кой ходи в него? Не са работниците в предприятието. За гражданите остана една тънка струйка на чешмата. Същия този местен феодал придоби половината парк та построи огромна спортна зала, защото  хич няма други празни места около града. Има, но не са точно до гореспоменатия хотел. Пред залата- цветни фонтани, които пускаха преди кметските избори, а сега  няма дори и безцветни. Е, може по празниците да ги пуснат, та пак следващия път да се гласува за този кмет дето  продаде половината град на този велик шеф.  Демокрация за всички ли?! Да, бе, да!

Общи условия

Активация на акаунт