Любители на кучета - 71

• 67 441
  • 745
  •   1
Отговори
# 285
Не виждам проблем. Аз и моите две ги пускам в житото, но при нас е все още много по-малко, отколкото на снимките на Sivi Peace

# 286
Само в градски условия има ограничения на местата за разходка на домашни кучета. Извън града такива няма, така че не виждам проблем кучето да лудува където му е кеф, че дори и в посевите. Отделно собственика на нивите често ни засича в неговите ниви и до момента не е изказал притеснения за кучето и житото му.

# 287
  • София
Чудна работа. Не мачка ли тревата, не си ли върши нуждите там? Или и това не е проблем?

# 288
  • София
Чудна работа. Не мачка ли тревата, не си ли върши нуждите там? Или и това не е проблем?

А те дивите животни ачкат на цимента, за да не повредят житото.  Mr. Green Joy Joy

# 289
  • София
Но това не са диви животни, а домашни любимци със стопани.
Никой не води дивите животни в нивите да си вършат нуждите, а в случая това се прави едва ли не целенасочено.

# 290
  • Euskal Herria
Ето тук разхождам кучето си:
Скрит текст:

а това е тревна площ, близо до кооперацията ни

Много са малко местата, където има  табели за ограничения. Тук домашните любимци са много, рядко има къща без куче или коте. Някои, като съседът над нас, имат по няколко кучета. Има достатъчно кошчета с контейнери с торбички за събиране на изпражненията.
Скрит текст:
Чак толкова тревата не се мачка, а не е като да минава само едно куче. Всеки месец от общината косят. Иначе навсякъде си има и съвестни стопани, които почистват след кучето си, и немарливи, не е бг патент. Само дето тук глобата ми е 650 евро, ако не почистя след кучето си.

Оох, жгмъц, докато публикувам... Разсмя ме поста ти, благодаря!

Допълвам се:
Последно - за трева или за житни посеви иде реч?

# 291
Привет  Hug 
Страхотни места имате за разходка Peace

Ето го и моя Тайсън в парка  hahaha

https://instagram.com/p/BSaoz5JgsFp/

Другото ни място за разходка е едни пътеки към планината  Party
https://instagram.com/p/BSlki3eAiGH/

И Тайси гледащ филм  Mr. Green
https://instagram.com/p/BSlkY-1AmMc/

Пускам снимчиците така,понеже пиша от телефона и ми е хамалогия да ги пускам през сайтове  Peace

# 292
  • София
Но това не са диви животни, а домашни любимци със стопани.
Никой не води дивите животни в нивите да си вършат нуждите, а в случая това се прави едва ли не целенасочено.

Това е без значение, защо да е проблем кучешкия екстремент ? Да не е с друг химичен състав от на дивите животни ?
А и не се водят целенасочено да се изхождат, а да потичат на широко и свободно, но какво да се прави перисталтиката се усилва от движението...

# 293
Как само познах с каква насоченост е въпроса и за това написах, че извън град няма ограничения и кучето ми ще тича където му е кеф.  Joy В града имаме достатъчно ограничения, че да мисля аз дали на някоя съфорумка ще и навреди на погледа как кучето ми тича в полето, а на места и в житата или каквито там посеви има. В района има чакали, лисици, зайци, глигани. Не виждам разлика дали моето ще се изтропа в нивата или някое от другите животни. Дори моето е обезпаразитено и няма да сее зарази.  Mr. Green А отделно от околните села извеждат кози, овце и крави. Ама понеже тях никой не ги снима в посевите и не ни пречат техните изпражнения.  Whistling
И все пак да отговоря, че не, моето куче не мачка посевите и преди да стигнем до там има запустели площи, в които обикновено си върши работите. Като стигнем посевите вече е с олекнал корем и рядко е вършил някоя нужда там.   Peace

# 294
И все пак внимавайте с посевите, ние имахме случай, когато Рекс тичаше до посеви, в интерес на истината, не го пусках в тях, т.е. не хвърлях там пръчката или топката. Това е извън града, един след обед, като наби спирачки някаква кола на шосето до мястото, хукна към нас някакъв с благословии, че кучето му мачкало посевите, що там го разхождаме и аз, признавам си, се изплаших. ММ нищо не каза, оня, като доближи, млъкна и само изрече, а, едикой си, ти ли си, бе? Оказа се негов бивш колега, който взел мястото под аренда, няколко пъти ни видял от шосето и решил, че ще му унищожим посевите. Показах му къде тича Рекс и къде играе, на поляна до посевите и се разбрахме. Но все съм се питала, ами, ако не му беше познат? Имах чувството, че бой щеше да има, та за всеки случай внимавайте. Simple Smile Peace

# 295
То голяма работа значи,че едно кученце тича там  ooooh! ще каже човек,че танк ще мине и ще му окастри посевите  Joy  чудят се за какво да се скарат с хората значи  Crossing Arms  то на улицата не може,в парка не може,на полето не може.... е къде свободно да си излее енергията  newsm78

# 296
  • Русе
Да прекъсна спорът и да си покажа и моето диване. Няма само вие да качвате сладури, я  Heart Eyes

# 297
Много зависи на какъв човек ще попаднеш. И ние сме обикновено около нивите, в запустелите площи, от другата страна е дигата на реката и там също обикаляме. Просто съфорумката ме подразни с въпроса си и точно пък на нея не ми се обясняваше подробно дали е редно, дали мачка, дали често влиза, дали си върши нуждите вътре и т.н. Иначе кучетата рядко влизат в нивата, само ако започнат да се гонят когато минаваме покрай тях. Иначе собственика миналата година минавайки по асфалтовия път видял кола и се отби да види кой и какво му прави в нивите. Погледна ме, а аз не го знаех какъв е и го питах дали мога да му помогна с нещо, да не е объркал пътя. Laughing Той ми каза тогава, че стопанисва района и видял, че има кола и дошъл да види кой и какво прави. Казах му, че си разхождам кучето там, но ако не му е приятно да каже и ще сменя мястото. Каза, че няма проблем, така че продължаваме да си ходим там.

# 298
  • София
Не знам защо съм те подразнила. Просто си мислех, че не е редно куче да си върши нуждите в посеви жито, или каквито и да било хранителни култури. Не знам също така защо сравнявате любимците си с диви животни.

# 299
Разрешено ли е в посеви (каквито и да било) да се разхождат кучета?
Ами според е точно толкова редно, колкото и коли да се карат сред въпросните посеви.

Сериозно ли питаш дали малко ако ще повреди посеви?  newsm78

В Холандия съм във фермерски район, хвърлят /обилно/ свинска тор и мирише по една седмица. Колко ще ака едно куче, че да замърси толкова newsm78

Общи условия

Активация на акаунт