Любители на кучета - 71

• 67 421
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
А едно време беше готина темичката, сега влязох и пак се изнервих. Целувки на всички кучовци и чао от мен..отново. Hug

Упойката крие рискове, може и да не се събуди кучето от нея, да не дава Господ.
И болка има, все едно някой да отреже вашите уши.
Ама..какво ли се хабя.

# 661
  • sf
Аз да сменя малко темата- малките кученца по цяла нощ ли спят и ако чу сложа леглото в стаята при мен, как да го свикна да пишка в банята? Постоянно си блъскам главата с подобни въпроси и направо се изморих  Rolling Eyes

# 662
  • No Line On The Horizon
Нашето от самото начало спи в коридора. Ако някой ми беше казал щях и клетка да купя по-рано и да си спестя изядени лайсни, кабели и каси на врати. В момента, в който взехме клетка и спря да пикае вкъщи, те си ги приемат като тяхно място. Отделно, че бигълите дори си ги харесват. Но тя само спи там вечер и когато децата са една смяна прекарва по макс. 5 часа в нея.
За противопаразитните - целия минал сезон беше с Нексгард Спектра и кърлеж не я полази. От финансови съображения взех Форесто, но успяхме да я загубим на първата седмица и като купих втора, сметката никак не ми излезна. Иначе засега съм доволна от нея.

# 663
  • София
Аз да сменя малко темата- малките кученца по цяла нощ ли спят и ако чу сложа леглото в стаята при мен, как да го свикна да пишка в банята? Постоянно си блъскам главата с подобни въпроси и направо се изморих  Rolling Eyes
Донси, нашите свикнаха да пишкат на пелени много бързо, не сме ги учили специално. Просто сами "откриха", че се пишка там. В последния случай пелената беше в хола, а Балу си спеше където поиска.
Имаме и клетка и Балу си знае - тя е неговата бърлога. Влиза си сам в нея да спи, храни се там, почива си. Знае, че там не го закача никой и трябва да излезе, за да почнем да го мачкаме и закачаме. Затваряли сме го в нея, когато беше малък и нямаше никой вкъщи - за по 2-3 часа макс.

# 664
  • У Диспансера ...♥♥♥
При нас нищо не става с пусти пелени, един, два пъти там, останалите пъти къде му скимне  ooooh!
И като го сложа, едно молене, едни стимули след като свърши работата, все едно злато е пуснал  Joy Joy
Скрит текст:
Вдигнахме ушака вече  Laughing
В началото на месеца ни предстои третата ваксина. Като ви слушам за тия кърлежи и направо не ми се изкарва навън  Crossing Arms
Лично аз съм си кастрирала котака, и клоня към кастрация и на кучо.
Кучето си е нейно и стопанина си преценя плюсовете и минусите при подобна манипулация. Доста хора са против купирането, и на Кането и на Питбула, но както казах има достатъчно инфо из нета и всеки сам си преценя.
Дано всичко мине добре при Тайчо .

# 665
  • София
Скрит текст:
Извинявай, но думата е "преценява". Може да кажеш "аз мога да преценя", но не и "той/тя може да преценя". За повече инфо - https://rechnik.chitanka.info/w/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BD%D1%8F
Съжалявам, но ми бърка в здравето това масово разпространено погрешно изписване.
Купирането е забранено от закона на Р. България (ЗЗЖ, чл. 7, алинея ли е, точка ли е, 19), освен по медицински причини. Оттам нататък всякакви дискусии са излишни. Ясно е, че стопаните ще направят каквото са решили.
Същото е и с кастрацията - аз и ти може да сме "за", но човек, който е чувал от 10 "ветеринарни лекари" и съседи, че кучето трябва да роди за здраве (женско куче, разбира се), няма да ни повярва, ако ще и от папата да имаме документ и няма да си кастрира кучето.
Иначе те поздравявам за решението да кастрираш кучо! Наша Лили в момента е разгонена, но щом приключи, ще запишем час за кастрация.

# 666
  • Насред хаоса
Много сладко кутре, Нарцисчева!  Heart Eyes
В случая на Вери не тя настоява, а брат й. Много е трудно да се излезе наглава с някого, който си е навил нещо на пръста ей така, от келешлък, и държи това нещо да стане. Аз в случая бих действала подмолно - ще опитам да говоря с доктора на 4 очи, за да го помоля да откаже купирането с мотива, че в конкретния случай има противопоказания за кучето. Ако е читав и не държи само да прибере парите, би могъл да се съгласи.

# 667
  • Sofia

newsm76 newsm76   Леле, какъв бонбон!

И мен почва да ме хваща параноята с тия кърлежи... С Нексгард спектра е Страхо, ама все го ровя и изобщо не знам защо го правя, в тая черна гъста козина няма нищичко да видя... Rolling Eyes

И на мен ми стана леко мъчно за Тайсън, супер сладки са кучовците с ушите, но не съдете прекалено строго, като си науми някой мъж нещо, понякога наистина другата страна не може да направи нищо... Всеки си знае ситуацията в семейството. За бой са ветеринарите, които въпреки забраната го правят  #2gunfire

Нямам нови снимки на Страхо, за съжаление. Искам вече топло време и да направим фотосесията  Mr. Green

# 668
Така,време е вече да спрем темата  Peace
За котето мога да кажа - кучето е колкото мое,толкова и на брат ми  Peace  за съфорумкаъа писах,че е мое,защото така се беше хвърлила яростно да ме нарича варварин,че все едно на нейното купирам ушите  Peace

Не ми спори вече,нито дискутира тази тема  Peace вашите кучета са си ваши,моето си е мое и аз не съм тръгнала да ви соча с пръст и да ви казвам какво да правите със своето куче,нали ?

Когато порасне достатъчно и кастрация ще има също  Peace

# 669
Не ми спори вече,нито дискутира тази тема  Peace вашите кучета са си ваши,моето си е мое и аз не съм тръгнала да ви соча с пръст и да ви казвам какво да правите със своето куче,нали ?

Никой не е казал, че кучето не е твое. Казваме ти, че купирането на уши е забранено ОТ ЗАКОНА ЗА ЗАЩИТА НА ЖИВОТНИТЕ

Ето извадка от закона
Цитат
Чл. 7. (1) Забранява се проявата на жестокост към животните.
(2) За жестокост се смятат:
1. (изм. - ДВ, бр. 92 от 2011 г.) всяко действие или бездействие, което причинява продължително или повтарящо се страдание на животното, или увреждане на здравето му или стрес;
2. действия по чл. 151 от Закона за ветеринарномедицинската дейност;
3. нарушаване на принципа на добрата практика по отглеждане на животни, когато това води до вредни последици за здравето на животните;
4. увеличаване агресивността на животните чрез селекция или обучение в агресивност към други животни и хора;
5. използване на строги и електрически нашийници, електрически остени, химически дразнещи или увреждащи субстанции или на технически уреди, помощни средства или приспособления, които целят да се повлияе върху поведението на животно, като му се причинява силен страх и болка;
6. организиране на тренировки и състезания по настилки, които увреждат крайниците;
7. използване на животни за филмови снимки, реклама и изложби, при които им се причинява болка, страдание, увреждане или стрес;
8. принуждаване на животни към усилия, които им причиняват болка, страдание, увреждане или стрес;
9. излагане на животни на температурни или други неблагоприятни атмосферни влияния, недостиг на кислород или ограничаване на свободното им движение, които им причиняват болка, страдание, увреждане или стрес;
10. изоставяне на животни;
11. използване на живи животни за хранене на животни, с изключение на тези, чиято биология го изисква;
12. лишаване на животни от почивка;
13. подлагане на физическо натоварване на болни, наранени или стресирани животни;
14. пускане на свобода на животни, които са отглеждани от хората, в случай, че предварително не са подготвени за оцеляване в естествена среда;
15. ампутиране или кастриране с помощта на еластичен пръстен;
16. пълно или частично ампутиране на части от тялото или отстраняване на органи на животни;
17. подковаване на копитни животни с вредни подкови;
18. отглеждане, използване и умъртвяване на кучета и котки за добиване на кожи и месо, за производство на храна, както и внасяне и изнасяне на кучешки и котешки кожи и месо;
19. купиране на ушите и опашките с цел промяна на външния вид на животните;
20. отстраняване на нокти, зъби и гласни връзки;
21. излагане в магазини, заведения за обществено хранене и други увеселителни или питейни заведения на всички видове бозайници, примати, птици и влечуги и на опасни декоративни животни;
22. извършване на пропаганда, популяризиране или подстрекаване по какъвто и да е начин, пряко или косвено, на насилие към животни;
23. сексуално малтретиране на животни.
(3) Действията по ал. 2, т. 16, 19 и 20 се допускат, когато:
1. извършването им е необходимо по ветеринарномедицинско предписание или процедурата се налага, за да се запазят животът, здравето и доброто състояние на животното;
2. процедурата е предназначена за научни и изследователски цели в съответствие със Закона за ветеринарномедицинската дейност;
3. стерилизацията или кастрацията е необходима за ограничаване на размножаването на животни;
4. са извършени според изискванията на Закона за лова и опазване на дивеча;
5. процедурата е необходима за:
а) предотвратяване на значително нараняване на животните;
б) защитата на други животни.

А ти ако искаш прави, каквото щеш с кучето си  ooooh!

# 670

newsm76 newsm76   Леле, какъв бонбон!

И мен почва да ме хваща параноята с тия кърлежи... С Нексгард спектра е Страхо, ама все го ровя и изобщо не знам защо го правя, в тая черна гъста козина няма нищичко да видя... Rolling Eyes

И на мен ми стана леко мъчно за Тайсън, супер сладки са кучовците с ушите, но не съдете прекалено строго, като си науми някой мъж нещо, понякога наистина другата страна не може да направи нищо... Всеки си знае ситуацията в семейството. За бой са ветеринарите, които въпреки забраната го правят  #2gunfire

Нямам нови снимки на Страхо, за съжаление. Искам вече топло време и да направим фотосесията  Mr. Green
Много е готин на Систъра  Heart Eyes аз съм си заплюла 1-вото чадо на Тео ако има  Mr. Green

На мен също ми е мъчно,не съм някакъв безсърдечен човек - айде отивай да ти режеме ушите   ooooh!

Той уши пак ще си има,леко ще се придаде форма и ще му се изправят  Peace за да не е клепоух (макар че и така си ми харесва на мен),ама как да споря с мъжко,пък и Овен  Joy

# 671
Нарцисчева много е сладък малчо.  Heart Eyes И ние така бяхме в началото, то хвалби, то потупвания, лакомства. Сигурно околните са си мислели, че съм луда.  Joy Ама важното е, че за две седмици се научи и от тогава нямаме никакъв проблем с вършенето на нуждите.
Коте аз именно не мога да проумея, защо когато нещо е забранено със закон има хора, които го пигазват, без значение дали е за нещо дребно и незначително. А пък още по-малко бих се доверила на ветеринар, който знаейки че подлежи на санкция пак е готов да наруши само и само да вземе парите. Но моята работа е свързана с прилагане и спазване на закона и имам лека нетърпимост към явното му и особено осъзнато нарушаване. Макс като беше малък сумати народ ми казваха колко красив щял да бъде ако му отрежа ушите. Че то точно в тия меки ушаци му е чара и красотата, а и придават по миловидна физиономия на кучето. Като ходих при ветеринарите по друг повод, стана въпрос за рязането на уши и те казаха, че е забранено и такива мамипулации не извършват, освен ако няма здравословен проблем. Да не говоря, че те избягват да слагат упойки за щяло и нещяло за да не товарят организма на кучето. Като взех малчо преди две години ви спомемах как му влезе осил в ухото и се беше забол много на дълбоко. Мъчиха се час трима човека за да го извадят без упойка и като видяха, че няма да стане така му биха съвсем малка доза, колкото кучето да се отпусне, но да е будно.

# 672
  • София
Не се заяждам, но не виждам нищо лошо в дискусията. Нали в спора се ражда истината.  Wink
Закона в БГ за жалост не се спазва, грам.

Нарцисчева, леле колко сладък.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 673
  • Sofia
Sivi, абсолютно съм съгласна с теб! И въпреки, че не съм пряко свързана със закона, съм същата - като някаква свекърва-Дон Кихот се разправям с всички за всичко  hahaha Много съм досадна сигурно Simple Smile)))
А Макс е толкова красиво и миловидно куче, че не мога да си го представя страшен и лош Simple Smile)))

Пускам една банална снимка на Страхотията, но ушаци има за трима  Laughing А на студеното време леееекичко се радвам, защото само се муши и гуши  Heart Eyes Но определено си имаме вече ред - цяла нощ в неговото си легло, сутрин на разсъмване пристига да се гушка...

# 674
Смятате ли,че кучетата приличат на стопаните си -характер,особености,външност Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт