Математически турнири - 43

• 103 668
  • 733
  •   1
Отговори
# 150
Вela за МБГ, ако ти беше по-концентриран да решиш една задача повече от Пешо, щеше да го изпревариш в класацията, независимо, че той се е бутал да предаде пет минути по рано от теб!

# 151
Едно на ръка изтичането на задачите,а изобщо възможно ли е дете първи клас, което току що се е научило да чете, да изчете 26 задачи ,да ги помисли,да ги реши(по 3 мин на задача),които са в голяма степен същите като задачите на 2-ри клас?Въпросът е риторичен.Абсурдно е всичко в това състезание!

И моето дете излезе 10 мин. преди да свърши времето. Също каза, че задачите били много лесни, но това не значи, че ги е решил вярно  Wink
Стигнало му е времето, каза че ги е чел много внимателно и не е бързал. А той е още предучилищна. Предполагам за 1 клас не би трябвало да е проблем, а и вероятно не всички задачи са били с дълги условия.

# 152
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
От дискусията не разбрах деца как са получили бланка със своите отговори, нали се предава на квестора...
В два екземпляра ли е била като на МБГ?
Скрит текст:
Времето за решаване не е било пречка в първи клас, даже ѝ остана премного време да си рисува и пише странични неща миналата година. Т.е ако миналата година бяха 26 задачи, просто щеше  да пропуне рисунката.

на МБГ зима бланките за отговор са били карбонирани, в три екземпляра.
децата са си тръгнали с единия от тях. според съфорумката това е "изтичане на данни за състезанието, облагодетелстващи следващите състезатели"   Rolling Eyes

позволих си да обясня, че бланка с отговорите на едно дете и задачи + отговори са различни неща, но нещо не ме разбира. Peace

# 153
  • София
То пък ще вземе да си помисли човек, че някой на сила ви кара да си заведете детето в първи клас на състезание. Ами изчакайте малко щом смятате, че няма да се справи с четенето. Състезания ще има и догодина. Каква-е логиката да го пратите на съвсем доброволно състезание и после да мрънкате колко са скапани правилата и как не стига времето

# 154
St. DOBRI, аз се чудех дали такива са били бланките на ЕК вчера, а за МБГ, да под индиго бяха, да, илезе с отговори, не, не ги е дала на никого.
Onna Bugeisha, с няколко идеи си по-директна от мен. Simple Smile

# 155
Спомням си, че преди десет и повече години ЕК беше едно от най-хубавите и интересни състезания и беше като празник за децата Sad
Нямаше такава истерия, никой не търсеше задачи от чужбина, класирането беше само за престиж (можеше да се влезе без изпит в СМГ, ама ако си шампион на втория кръг, който беше с доста различен формат), задачките бяха интересни и нестандартни и децата гледаха на тях като на интелектуално предизвикателство, а не като на изпит с важен резултат, класирането с резултатите излизаше бързо и беше публично, нямаше изцепки от сорта на участници от първи клас...

Как успяха да развалят така едно от най-интересните и любими състезания???  ooooh!
Слава богу, че ние минахме по моста преди да го срутят....

# 156
не е имало карбонирани бланки с отговори вчера  Peace
той, типично за него, нищо не помни.
а когато излязат задачите ще е забравил какви отговори е дал  Tired

черна станция, точно такива са състезанията за моето дете и сега Peace ходи защото му е забавно Peace

но разбирам вълненията на родителите на четвъртокласници Peace

# 157
Аз също представям ЕК като един международен празник на знанието, предизвикателство пред логиката и бързината.

# 158
Беше - каквото беше:) И ние минахме по моста преди да го срутят с голямото дете и наистина разликата е огромна. Догодина в 5 клас вероятно ще го пропуснем, но тази година нямаше как. Аз лично мисля, че кулминацията по истерията за математическите  състезания беше дотук. Липсата на публични класации ще намали интереса до здравословния максимум:))) И това ще стане още през следващата учебна година.

# 159
Във Варна ЕК се проведе в няколко училища. Моите деца се явиха в МГ и не попълваха бланки. В другите училища са попълвали бланки и са получили номер за проверка на резултата. Най -вероятно за Варна няма да има обобщено класиране.

# 160
Липсата на публични класации ще намали интереса до здравословния максимум:)))
Не знам колко "здравословно" ще е. Нито знам кой ще спечели. По себе си съдя, че децата с опит и добри резултати ще загубят интерес от липсата на класиране.

# 161
Вчера и трите ми деца участваха. Нито съм търсила решения предварително, нито ще спомена пред децата за това, че някъде са изтекли задачи. Щом родителите смятат, че за тях това е решение...
В Пловдив списъците с четвъртокласници бяха за около 500 деца. Доста се учудих, всички ли се борят за паралелка с 28 места?
Като във всяка сфера от живота ни и тук се наблюдава абсолютна липса на морал и достойнство, както в родители, така и във възпитанието което дават на децата си.
Много ми е чудно едно дете което не може да се справи с тези сравнително лесни задачи от кенгуру всъщност как ще се справя в една специализирана паралелка, където доколкото чувам натоварването е сериозно? И какъв родител трябва да си за да  причиниш това на детето си?

Последна редакция: нд, 19 мар 2017, 09:55 от valeriq.k

# 162
Липсата на публични класации ще намали интереса до здравословния максимум:)))
Не знам колко "здравословно" ще е. Нито знам кой ще спечели. По себе си съдя, че децата с опит и добри резултати ще загубят интерес от липсата на класиране.

Въобще не говоря за нашите набори, те са тотално ощетени. Става въпрос за децата, които тепърва ще се състезават - единици състезатели от един клас, а не както сега половината клас на състезание, а в първи клас - почти целия.

# 163
Някой знае ли дали от Московската ще обявят точките на децата, или само списък с призьорите? (съвсем не по актуалната тема, извинявам се)

# 164
Някой знае ли дали от Московската ще обявят точките на децата, или само списък с призьорите? (съвсем не по актуалната тема, извинявам се)

точките миналата година можеха да се видят при организатора  Peace
излезе и трети клас  Blush пак без България, ще чакаме дописване  Hug

http://mathbaby.ru/olympiads/olimpiada-nachalnoy-shkoly/2016/prizery-3-klassa

Общи условия

Активация на акаунт