В момента чета...52

• 71 171
  • 744
  •   1
Отговори
# 645

Тъкмо и аз да кажа, че кориците на "Колибри" като цяло са по-скоро гадни и alvelly ме изпревари.  Laughing

# 646
  • Scotland
Прочетох "Тайната история" на Тарт. Хм,хм, ще ми трябва известно време да си събера емоциите и да я оценя. Започнах " 11/22/63 " на Кинг.

# 647
Прочетох "Тайната история" на Тарт. Хм,хм, ще ми трябва известно време да си събера емоциите и да я оценя. Започнах " 11/22/63 " на Кинг.

Ей, супер - и за Дона и за Кинг.
Ще чакам отзиви за 11/22/63, че съм я планирала след Птицата на Мураками - ако не ме отнесе нещо в друга посока, де Simple Smile

# 648
Приключих  "Странност на ума" Орхан Памук. Въпреки това, че колкото и да се вглеждам в Ориента, все не мога  да намеря нещо хубаво, книгата ми хареса.
Преобразяването на Истамбул, пари, религия, отношения, всичко е добре описано, оживяващо.
Пък и истирията в  книгата е добре завъртяна и усукана.

Последна редакция: вт, 09 май 2017, 13:01 от ябълка

# 649
jinxey, завиждам ти."11/22/63" ми достави огромно удоволствие. Това е точно Кинг, когото обичам.

# 650
  • Belgium
Прочетох "Тайната история" на Тарт. Хм,хм, ще ми трябва известно време да си събера емоциите и да я оценя.

Jinxey, ще чакам да се изкажеш, да знаеш  Wink

Аз приключих The View From The Cheap Seats на Нийл Геймън. Хареса ми определено. Въпреки че, ако човек я глътне на екс, може да му дойде малко еднообразна на моменти, в нея има много интересни мисли, разсъждения и поглед отвътре към писателския занаят. Геймън е много интересна и вдъхновяваща личност. Определено ще си наваксам с неговите книги, че съм чела само две други.

Продължавам си с The Queen of the Night - много е bling-bling до тук, с тежък дарк подтон  Grinning

# 651
  • Пловдив
Приключих Отровни думи, страшно много ми хареса /тематиката не е приятна/, но си заслужава четенето. Мисля, че страхотен филм би могло да се направи по книгата

# 652
  • София

Купих си новия роман на Милен Русков. Очарована съм!

Ако прилича на "Възвишение" - лапвам го!  Laughing
За какво горе-долу става въпрос тук?
[/quot
Прилича, но действието се развива 20-те години на 20 век.Непосредственият повод бил снимката, която е на корицата на книгата - омнибусът София-Чамкория. Почти всички герои в романа са пътници в омнибуса. Шофьорът е главният герой и разказвач - бай Славе. Русков видял снимката в сайта lostbulgaria.com и харесал настроението в нея. Веднага му хрумнал един смешен монолог за този шофьор.
Описваните години са бурни и пълни с политически борби, убийства, атентати. Героят на Русков се оказва въвлечен в тях, но в същото време е описана и градската атмосфра, бита на София.

# 653
  • Scotland
Ще пиша непременно и за "Тайната история" , и за 11/22/63. Едва я започнах, а вече ревах  Mr. Green

# 654
  • Scotland
Ето какво написах за 'Тайната история' в ГР. Трудно се изразяват емоции, свързани с тази книга, без да се използват спойлери, но все пак се опитах Simple Smile Няма спойлери в скрития текст  Peace

Скрит текст:
Книгата е мрачна, потискаща, отвежда в  тъмните кътчета, които всеки от нас притежава. Тя описва последиците от изборите, които правим. История за пари, за много пари, и затова как те погубват хората, ако не бъдат използвани правилно. За вечния стремеж към тях, за желанието да се впишем там, за където нямаме нужното - материално и емоционално. Роман, който доказва ролята на семейството в живота на всеки човек. Богати, бедни, образовани, необразовани семейства - всички те, еднакво, могат да деформират децата си. История за търсене на цел, смисъл, залитане по тъмното, убиващо чувство за вина. Роман, който  смазва, но който  дава най-ценното - опит, без да се налага да го придобиваме лично и горчиво. Само трябва да се чете, между редовете, по редовете, в чувствата и да се почерпи знание, да се извлече поука.

# 655

Купих си новия роман на Милен Русков. Очарована съм!

Ако прилича на "Възвишение" - лапвам го!  Laughing
За какво горе-долу става въпрос тук?
[/quot
Прилича, но действието се развива 20-те години на 20 век.Непосредственият повод бил снимката, която е на корицата на книгата - омнибусът София-Чамкория. Почти всички герои в романа са пътници в омнибуса. Шофьорът е главният герой и разказвач - бай Славе. Русков видял снимката в сайта lostbulgaria.com и харесал настроението в нея. Веднага му хрумнал един смешен монолог за този шофьор.
Описваните години са бурни и пълни с политически борби, убийства, атентати. Героят на Русков се оказва въвлечен в тях, но в същото време е описана и градската атмосфра, бита на София.
Peace
Аз прочетох анотацията в стор.бг, но ми беше интересно какъв е стилът на писане. В този аспект "Възвишение" бе направо уникална.
Навих се.  Мъжът ми - също.  Видях, че е в две части.

# 656
  • Mostly in my mind
Jinxey, много хубаво си описала "Тайната история".  Blush bouquet

# 657
  • Belgium
Jinxey и на мен ми хареса това, което си написала за "Тайната история"  Laughing

Хюбрисът и всякакви негови проявления са ми мега любими като тематика.

# 658
  • София
Причете ми се "Тайната история"Grinning

# 659
Причете ми се "Тайната история"Grinning
Направо я започвам довечера Simple Smile
То и след такова ревю...

Общи условия

Активация на акаунт