Искам да кажа ... (114)_20.03-26.03

• 59 884
  • 856
  •   1
Отговори
# 285
След малко сядам на зъболекарския стол и двучасовото мъчение се почва. Утре пак 2 часа. Не съм страхлива и разни медицински манипулации не ми правят впечатление, но през същата процедура минавах преди 7 години и знам колко е гадна.
Тортите не са моето сладко. Една хапка, за да опитам, и толкоз. Шоколад, това е моето.

# 286
Добро утрооо!
По повод зодиите у дома сме 3 броя лъвове-аз, мм и дребната, и едно раче-синковеца Mr. Green

Лиляна и моят чийзкейк отлежава във вид на продукти още Grinning

Нашият апартамент като го видях и веднага го познах, представих си го как ще изглежда, а не с боклуците на старите собственици.Лятото предстои ремонт, а тази сутрин ни събуди ремонтната група по санирането, изтърбушиха едната тераса Crazy

# 287
Алечка, разбира се, че ще стане къщата, къде ще ходи. На мен ми стана много тъпо, когато свекърите дойдоха вкъщи в начален етап на ремонта и видях ужаса в очите им. А аз още от самото начало си представях жилището ни в завършен вид и затова не съм изпадала в нервни кризи.  Grinning Хубавите неща не стават от раз. Но когато имаш мотивация и желание, нещата се случват.

Баш. Свекърът като дойде такава скръбна физиономия надяна, само дето що не ревна. Тежко  се газирах, добре че бях заета с майсторите и мъжът ми го пое. Не че ми е важно кой какво мисли, отдавна се водя по собствените си (и на мъжа ми) желания и виждания, но някак си нямам нужда от окайване и вайкане от разни оплаквачки 😁

# 288
  • До морето
Добро утро! Я да питам кулинарките в темата - имам малко телешко и малко свинско, какво да ги направя. Аз единствено се сещам за кебап с 2 вида месо, ма сякаш вече не ми се ядат кебапи и манджорляци.

# 289
Последно, когато се озовах в сладкарница, от всичките налични торти единствената, в която ми останаха очите беше солената  hahaha
Хич не обичам торти. По рождени дни опитвам по една-две хапки от хорски срам.
Снощи обаче изядох почти цял козунак. Ама много хубав беше  Laughing

# 290
  • София
То и аз намирам повечето купешки торти за компромисни, но като нямам сили да си направа домашна, ям каквото има. Последно миналия месец правих гараш с 6 блата - ми скапах се. Над 5 часа се разправях с нея, на крак, бъркане, печене - не е за бременни Naughty

Марипоса, защо не го направиш със спанак? Хем е пролетно, ще пробуташ месото покрай зеленкото, хем е много здравословно - телешко със спанак и после отиваш да даваш кръв, хемоглобинът ти ще е 160 Grinning

# 291
  • Euskal Herria
 А аз правя, но не ям. Дори рядко опитвам как се е получило  Embarassed. Доставя ми удоволствие да ги приготвям, но не ме блазни. Малко са нещата, на които не мога да устоя.

# 292
Добро утро! Я да питам кулинарките в темата - имам малко телешко и малко свинско, какво да ги направя. Аз единствено се сещам за кебап с 2 вида месо, ма сякаш вече не ми се ядат кебапи и манджорляци.

Щом е малко - смели ги на кайма и напълни тиквички или чушки. Щом не искаш да е "манджорляк" - на фурна  Peace
Аз по принцип само такава кайма ползвам - смляна у дома, от свинско и телешко. За различните нужди ги слагам в различно съотношение, но в повечето случаи - 50:50.

# 293
Аз днес от малко телешко и малко свинско ще правя лазаня. Малко, малко около 450гр. ми е общо.

# 294
Алечка, аз пък толкова ти се радвам за къщата. Винаги, когато разказваш за нея, си личи, че с голям мерак се занимаваш. Толкова ми се иска и на мен къща, но няма как в момента. Може би след някоя друга година ще съм склонна да изляза извън града и да живея в къща, в момента ми е по-важно да сме на пешеходно разстояние до училището на детето. 

Снощи на балета почнахме на учим танц за някакъв фестивал тук юли месец, голям смях. Не мога да оправя ръцете, аз съм свикнала да танцувам с ръце на кръста. И много други неща не мога да оправя, ама… 

Торти не обичам. Изобщо не съм по сладкото, обикновено като хапна две хапки и се намръщвам от сладко. Едно от малкото сладки неща, които обичам, е чийзкейк.

Имам и аз малко кайма, трябва да измисля нещо бързо довечера.

# 295
  • Някъде там
Това с тиквичките  е добра идея. Може да го направиш на шишчета с чушка морков да ги наредиш в тавичка около тях картофки и под фолио.После само запичаш без него.
Аз съм на безвъглехидратна диета и ям месо и зеленчуци само и май ми омръзна месцето а толкова го обичам.
Флорче щом имаш усет към танца ще се справиш.
Аз се чудя дали да не се запиша на народни танци,поне това го мога не е като спорта.Но много бързо се изморявам и ми пречи на сърцето,това ме спира.

# 296
  • дядовата ръкавичка
На балет и аз бих ходила, ей така за красота. То аз и на бокса съм като балерина, де  Embarassed.

Днес бях на профилактични прегледи. Оказа се, че едното око ми е късогледо, а другото далекогледо. Реших, че съм някакъв феномен, но според лекарката било често срещано.

# 297
Пак говорите за торти и хапване и този път предвидливо съм си взела кроасан. Grinning
Мога да правя не особено сложни и бързи торти. Нямам нерви да се занимавам със засукани рецепти. А тортичка определено обичам.

# 298
  • София
Давиз, а освен месо, ядеш ли сирене, кашкавал, яйца, риба и там каквото още протеиново има?
Аз също карам основно на месо и салати, но и цял живот да ядеш луканка в един момент ще ти се прияде боб.  Mr. Green

# 299
Белинда, много ти благодаря, ужасно ми харесаха и трите варианта, довечера ще направя само запечени и ще полея с чеснов сос, че дребната без това иска пилешки филенца с корнфлейкс. Златни сте ми, за днес имам идея  Heart Eyes

Никога не ми се е прияждала торта, снощи тази 11- пластовата  Crazy, окапах се направо

Общи условия

Активация на акаунт