Клиника Малинов - клиниката сбъдваща мечти :) Щастлива Тема 23

• 33 728
  • 724
  •   1
Отговори
# 210
Кога мина един месец от раждането... не помня дали честитих тогава - затова сега двойно  bouquet bouquet и да расте здрав и със смело сърце като мама Йоли!

# 211
  • София, Надежда1
Здравейте момичета! Имам въпрос............ голяяям въпрос, странен но ме мъчи. Мъжа ми е с 3% по Крюгер и намалена подвижност на хубавците! Доктор Калчев назначи само и единствено Ортомол фртил плюс за три месеца и след това да си пуснем контролна СГ.... не знам той ли е голяяяям оптимист или не бърза за никъде.... та въпроса ми е ако той се надява на чудо да забременея естествено с такива лоши показатели - според вас възможно ли е?? За мен е напълно невъзможно и при следващата ни среща с него ще настоявам за инвитро - имси или икси.... Много е добър много си го обичам, но........... човека явно е голям оптимист.... дайте ми съвети...  ooooh!

# 212
Воайорче, ти можеш да помогнеш. При теб май беше голяма мъка да убедиш док да пробвате с инвитро. Наистина е голям оптимист Simple Smile

Ели, ако нямате голямо подобрение в СГ може и да се навие по-лесно. Но по-добре да имате.

Скрит текст:
С наближаване на теста ми взех и да го сънувам.  Joy Сънувах, че съм в клиниката да ми прави хистероскопия и той пак закъсняваше.  Laughing

# 213
Че той си е оптимист няма спор. Но така се процедира навсякъде. Макар и не много често мъжете се повлияват добре от добавки и нещата се оправят. Задължително се пробва с добавки първо и се изчаква определено време. Разбира се трябва да са изключени и други физиологични и инфекциозни проблеми от мъжка страна. А шанс винаги има и при по-лоши показания. Историята познава какви ли не случаи.

# 214
  • София, Надежда1
Боби, Блинг благодаря ви!!!!!!!!!!!!!!  bouquet Ама знаете какво е..... притеснено ми е аз съм го успокоила... поне него, но аз си се притеснявам все още...... все пак една година опити... безуспешни......вяра в чудеса нямам  вярвам в медицината..... но не искам да се проточват нещата още много. Да в началото нямах търпение, но се научих на търпение

# 215
  • София
Блингчето ме изпревари Simple Smile.
Прегръщам ви, момичета!

# 216
  • София
Ели,
Ние миналата година с 2% морфология и висока подвижност забременяхме естествено. Хем аз съм на 42 и съм с 1 запушена тръба (както се оказа в последствие). Така че за възможно - възможно е, но вероятността е като 6 от тотото.
Въпреки това Док държеше да проследи един цикъл, да премери хормони, да ни направи график за обичане и да види какво ще стане. Но той така се сдобива с представа как да действа по-нататък - при нас реши следващата стъпка да е на ЕЦ. И ортомола ще си го пие ММ докато не направим бебе (ние сме го почнали от по-отдавна), трябва поне 3 месеца да пие, за да се повлияят плувците.
Ние пуснахме и SDI тест, където се оказа че част от тези с ударените глави (ниска морфология) реално нямат проблем.

Честита месечинка на Рибко и мама Синеока. Да расте здрав и спокоен.  Hug

Палчета за Лив днес.  bouquet

И Боби да се успокои и да не притеснява точката с такива сънища  Hug

Последна редакция: вт, 28 мар 2017, 11:16 от delisardeli

# 217
ЕленаЖ, настрой се позитивно. Тези с по 5-6 г какво да кажем Laughing Знам какво ти е. Но се хвани за това, че сте открили определен проблем и се борете с него. Пробвайте различни варианти, правете още изследвания. За съжаление рядко проблемът е само един и в едната половинка. Ин витрото трябва да е краeн вариант.
Скрит текст:
Ние като сме с неизяснен години наред никой не ни отразяваше. А като ни се получеше беше неуспешно и проблемът беше комбиниран. С какви ли не дяволи се борих и стисках зъби всичките тези години. Важен е крайният резултат. Малко по-малко всичко избледнява и се забравя после.

Последна редакция: вт, 28 мар 2017, 15:15 от 💎Bling-a-ling💎

# 218
  • София, Надежда1
Еха.... вече имам повечко надежда да ви кажа!!! При мен изследванията са в норма хормоните, яйчниковия резерв, TSH.... аз имам една неуспешна бременност но беше преди години и не от мм.......... я ми кажете какво е SDI тест и къде да го направим? Вече искам да съм подготвена

# 219
Прави се в клиниката, но, ако не ви го искат изрично няма смисъл. Особено, ако в крайна сметка се стигне до ин витро е безмислен. Ако идеята е да се пробва още доста време нормално има по-голям смисъл, защото, ако случайно излезе лош може да наклони по-бързо везните към ин витро и да не се губи време.

# 220
  • София
ЕленаЖ, док. наистина е оптимист и понякога си мисля, че наистина има защо. Може би ние сме прекалено нетърпеливи, но това е напълно нормално. Аз вече 5 г. се боря и все още няма и една Б  Cry, но... не съм се отказала и знам, че "и на моята улица все някога ще изгрее слънце"  Simple Smile Просто трябва още малко търпение. Пожелавам ти добавките да помогнат на ТМ и изобщо да не стигате до процедура  Peace
Боби, и аз много се вълнувам за теб!  Hug
Блинг, сега видях, че вчера си била тук. Видяли сте си дечицата, колко хубаво... Simple Smile Надявам се всичко да е наред  Heart Eyes
Скрит текст:
Нали не си забравила, че имам нещичко за теб  Gift и чакам да се обадиш, като имаш време и възможност - хем да ти го дам, хем ако може така мъъъничкоо да ме заразиш  stork-girl

# 221
  • София
Ели,
Ние правихме SDI тест още преди да отидем при Док. Той не му обърна много внимание. Също така бяхме правили тест за биологична преживяемост - колко % мърдат след 24ч., което е важно за инсеминация. Но пък ММ искаше да пусне всичко.
Статистически морфологията е странно изследване - много зависи откъде точно ще ги вземат тези 200 сперматозоида, които изследват поединично, защото четохме някъде, че в първата струя били по-качествени от следващите, а в пробата това няма как да се разбере.  
Ако не друго, SDI поне му е повлияло добре на самочувствието, пък това не е маловажно.
Иначе и на мен всички хормони са ми наред, АМХ също, ТСХ в норма, но едната тръба ми е запушена, и в комбинация с възрастта ми + мъжкия фактор, вероятността за втора шестица от тотото не е хич голяма. Така че след проследяване на 1 цикъл не ми беше трудно да убедя док да правим нещо по-сериозно Simple Smile

Последна редакция: вт, 28 мар 2017, 12:19 от delisardeli

# 222
  • София
ЕленаЖ, ние сме като вас, само нашата мф е 2%, подвижността си е ниска, качва се сравнително малко от добавките. Освен това с ММ сме от повече от 10 г. заедно и никога не съм имала + тест. Пробваме интензивно само от 3г. И все пак док. настояваше, че ще стане спонтанно. Е, вече съм от 1 година в клиниката и не се е получило, но до месец чакам обаждане от фонда. Подайте си документите, ако още не сте! Желая ви успех! Може пък при вас да се получи, човек никога не знае...
Синеока, поздрави за първия месец на малкия мъж!
Лив, как си?
Боби, Hug

# 223
  • София, Надежда1
Добре... а не можели да не чакам този фонд и да си се финансирам сама? В СМИСЪЛ НЕ СТАВА ДУМА ЗА 10 000 ЛВ.... нямам ги разбира се и 2000 нямам, но винаги има начин ..... не знам объркана съм вече.................. гадно е тъпо!

# 224
  • София
Ели, и аз бях като теб, свикнали сме да получаваме това, което искаме и когато природата не е на наша страна, е малко неразбираемо защо трябва на нас да ни се случи. Имаш два варианта: първият, да послушаш док и да си дадете шанс, чудеса се случват, виждала съм ги, не само тук; вторият е да си прецените финансово и не само дали сте готови за опит и ако сте, а док не е съгласен, все пак има доста клиники в София, може да потърсите и друго място. Помислете заедно и късмет!

Общи условия

Активация на акаунт