Банята - 28-ма тема

• 101 477
  • 821
  •   1
Отговори
# 495
За едно и също нещо говорим, може би просто аз не се изразих правилно. Както и да е, стана ясно. Simple Smile Но много хора тук правят необмислени покупки, ми прави впечатление, ръководейки се повече от това дали другите имат еди-какво си, вместо от това дали наистина имат нужда от него. И така само си претоварват бюджета и възможностите напълно излишно.

# 496
За едно и също нещо говорим, може би просто аз не се изразих правилно. Както и да е, стана ясно. Simple Smile Но много хора тук правят необмислени покупки, ми прави впечатление, ръководейки се повече от това дали другите имат еди-какво си, вместо от това дали наистина имат нужда от него. И така само си претоварват бюджета и възможностите напълно излишно.

Е, то и аз си купих такъв душ без да го искам (даже не разбрах, че си купувам термостатен). Интересуваха ни други параметри - най-вече да бъде телескопичен за да му се регулира височината, освен това дизайнът ми хареса, пък и беше италиански, а не китайски, и го взехме. После чак научих, че е термостатен и даже имаше известни недоразумения докато му схванем тънкостите и се научим да боравим с него правилно (Проблем беше, че не може да работи ако му се подава само студена вода. По-точно работи, ама по неправилен начин). После се поогледах да видя колко съм се минала и установих, че май не съм, защото хубавите душове от висок клас бяха все с термостат.

# 497
Никога не съм се ръководела какво имат другите, а аз не. Но основен принцип ми е било да влагам средства в нещо, което служи вярно, функционалност (улеснява живота профилактира бели) и не на последно място - не ме дразни естетически. Так преди 5 години закупих амесителите и за куня и за бани да са Грое - бяха и с промоционални цени, макар че тези цени са винаги относително промоционални. Така се оказах с 2 термостатични и 3 обикновени смесителя, - ами удобството на термостата е наистина удобство. Не съжалявам въобще за вложените средства. А и няма излишна загуба на вода докато наглася температурата. Единият е за тоалетния душ, а дръгия за ваната.

# 498
Продължавам да се чудя защо всички си редят подовите плочки в банята по диагонал..  Confused В никакъв случай не стои по-красиво от правото нареждане, особено, ако сифонът е от дългите.
Някои не харесват друго редене. За мен недиагоналното редене е грозно и изпъкват разликите и изрязаните плочки.

# 499
Не някои, а явно повечето. Wink
Както и да е, няма значение, всеки си има баня, бюджет, предпочитания...
Моята баня 1 е готова. Чакам си само преградата и огледалото. Едно малко бижу стана. Аз съм много щастлива, мъжът ми също, тъй като успях да се вместя в доста под предвидената за нея сума. Доволна съм! Simple Smile

# 500
Аз мислех за диагонално, но в крайна сметка ги наредих успоредно, защото просто не стигаха. Как сме мерили и смятали с тази от магазина, уж 10% фира предвиждахме, и после допълнително поръчвах плочки... накрая ги наредихме успоредно с по-малко от 10% фира и пак едвам стигнаха. newsm78

# 501
Продължавам да се чудя защо всички си редят подовите плочки в банята по диагонал..  Confused В никакъв случай не стои по-красиво от правото нареждане, особено, ако сифонът е от дългите.

Ако банята ти не е идеален правоъгълник, а някакъв трапец или произволен четириъгълник, правото редене изглежда хипер грозно, защото веднага лъсва неуспоредността с фугите. Същото важи и за антрето. Аз в новото си антре съм редила успоредно на стените, но пък антрето е с идеална успоредност на стените и го позволява. Иначе банята и тя е идеален правоъгълник и можех да редя както си искам, но там пък редих по диагонал, защото ми харесва повече. Според мен иначе разминаванията на фугите на пода с тези на стените се набиват в очи, но ако подреждането на пода е тотално различно (стените прави, пода диагонал) този ефект изчезва. Ма то си зависи и от дизайн, от размера на плочките и какво ли не.

# 502
При нас е право навсякъде, взимали сме само по 5% фира, която стигна и дори ни останаха по няколко плочки в резерв. Само от белите плочки за банята поръчвах допълнително, там голямо рязане падна, а имаше и доста криви.

# 503
Привет, бихте ли ми препоръчали майстор за замазка в баня. Искам да имам 2 наклона (за душа и останалата част разделени с параван ),става дума за 6 кв. под с правоъгълна форма, ако сте доволни от свършена работа - препоръчайте моля. Благодаря!

Последна редакция: нд, 07 май 2017, 17:02 от Dessy*007

# 504
  • София
Добре е който ви прави плочките той да ви направи наклоните.

# 505
Правилно е писал Румен. Фаянсаджията трябва да миже да си направи замазката, а ако не може (не знае как) за майстор не бих му се доверила.

# 506
Точно така! Не случайно питам, трябва ми читав и изпитан майстор, който да не мотае със сроковете и да работи качествено. Това обаче се оказва трудно и затова се допитвам до хора с реални впечатления. 🌝

# 507
Дами, стартирам основен ремонт на жилище, което ще се отдава под наем. Търся прилични като качество плочки за баня със съвременен дизайн и цена около 20 лв м2. Ориентирала към се към Fiore Ceramica - някой има ли лични отзиви? Първото им качество дали е криво, чупливо, или да не очаквам лоши изненади?

Моноблок имаме, ще търся някаква мивка с шкаф отдолу и горен шкаф с огледало, но неголеми, защото банята не е голяма. Душ и батерия вероятно ще поръчвам от немския Амазон на Грое от основните им модели. Целя баня, която изглежда съвременно, лесна е за поддръжка, но без изхвърляния, защото не знам какви хора ще я ползват. Душ пространството ще обособя с някаква завеса за баня.

# 508
Макарон, не знам дали са хубави тези плочки, но има и доста испански до около 24 лв.
Не бих харчила пари за фризове и пана, а по-скоро бих направила ефектна баня с два до три модела плочки.  Най- много ми допада за пода гранитогрес, който е изцяло в един цвят, т.е. и да се олюспи отдолу основата е в същия цвят, а това е голям плюс поне за мен. Много мразя отдолу да почне да ми кафенее, а не знам как в стария апартамент се сдобихме с 4-5 такива повредени плочки на пода на банята.
В този ред на мисли и щом ще е за наематили, които на дали ще ти пазят, ти препоръчвам този вариант. За една стандартна баня най-много да дадеш от 50 до 100 лв отгоре за по-добри плочки, на фона на останалато за мен си заслужава инвестицията. Аз онзи ден харесах един страхотен гранитогрес за 21.40 лв/кв.м, който обмислям да ползвам за реновиране на старата баня за стените, в комбинация с дървесен гранитогрес за пода (към 24 лв/кв.м) и малко шарен гранитогерс за душпространството.
Шкафчетата за баня ти препоръчвам Интеркерамик от ПВЦ задължително. Евтини и издържат на поливане с вода, най-много пантите да се наложи да смениш ако ръждясат....

# 509
На Черамика Фиоре май е гранитогрес, поне така пише на сайта им. Благодаря за препоръката за шкафчетата, ще ги разгледам!  bouquet

Апартаментът е на хубаво място и в хубав блок, така че не целим всичко да е най-евтиното вътре, а да постигнем някакво разумно съотношение цена и качество, избраните неща да са лесни за поддръжка и стабилни.

Общи условия

Активация на акаунт