Банята - 28-ма тема

• 104 082
  • 821
  •   1
Отговори
# 210
Грое-то го похвалиха няколко човека тука, а в Баня Стил цената е най-добра:
https://baniastil.com/структури-за-вграждане/казанчета-за-вграждане/grohe/структура-с-квадратен-бутон-rapid-sl-grohe-5302.html

# 211
здрвейте, и ние започваме ремонт на банята и се надявам да приключи бързо и благополучно, че нямаме много време. купихме си тези плочки от бежавата гама:
https://www.kai.bg/bg/fayans/pastel/

сега гледаме санитарната керамика, в тази връзка може ли да дадете мнение за моноблок и мивка на Fayans Каспичан ?

# 212
  • Sofia
Благодаря за отговорите.

А сега ако взема само частта която е за вграждане, може ли на по късен етап да се вземе самата тоалетна и пак ли трябва да е на същата марка или определен модел от тази марка ?

# 213
Здравейте! Предстои ни довършване на апартамент и строителя ни изненада, че могат да ни монтират вградените структури. Съответно не сме подготвени с информация и не сме избрали каква марка структури да вземем. Може ли да ме насочите към добри марки и какво трябва да се вземе предвид или да знам като избирам структура. Много благодаря предварително!

С оглед на всичко дискутирано по-нагоре, както и на моя личен опит с всичко (не само с ВиК) прежалете малко повече пари и не се стискайте за Геберит. За компромиси с качеството заради спестяване може да съжалявате после и с години да се разкайвате.

Но затова им се плаща, да носят отговорност и да са достатъчно компетентни!

rotfImbo rotfImbo rotfImao rotfImao

Българска фирма да носи отговорност??? В най-добрия случай отговорността им се свежда до замяна на дефектния детайл и то след голямо мрънкане и мръщене и носене на вода от девет дерета. При всички случаи обаче ядовете, нараняванията, ремонта на околните повредени или изискващи ремонт съоръжения си остава за клиента. Това не е САЩ, където ако се подпреш на паравана, той се счупи и паднеш та се порежеш, после може да ги осъдиш така, че да се преместиш направо в по-хубав апартамент.
Аз сега се ядосвам с едни кретени паркетаджии и какво? Да беше печка, шкаф или моноблок - да им го ударя в главите и да ги изгоня, ама какво да правя с нареден и залепен паркет??? А и ме ядосват детайли, които сигурно 90% от хората ще сметнат за нормални. То това му е проблемът на българския майстор (на 90% от тях) - мисли с гъза си и нямам нито око, нито усет за детайли и естетика.   smile3511smile3514 newsm61

Последна редакция: чт, 06 апр 2017, 08:54 от Черна станция

# 214
Благодаря за отговорите.

А сега ако взема само частта която е за вграждане, може ли на по късен етап да се вземе самата тоалетна и пак ли трябва да е на същата марка или определен модел от тази марка ?

Може, естествено! Не е необходимо да са една марка двете неща, но е хубаво, като ви монтират структурата, вече да сте си харесали тоалетна, за да кажете на майстора на какво разстояние да нагласи крепежните елементи, които ще свържат двете неща. Съжалявам, не знам какви са точните термини, става въпрос за ето тези две тънки странични тръбички:

Скрит текст:

# 215
  • София
Здравейте! Предстои ни довършване на апартамент и строителя ни изненада, че могат да ни монтират вградените структури. Съответно не сме подготвени с информация и не сме избрали каква марка структури да вземем. Може ли да ме насочите към добри марки и какво трябва да се вземе предвид или да знам като избирам структура. Много благодаря предварително!
Имате ли доверие, че въпросния строител ще си свърши качествено работата по вграждане на структурата?

# 216
Искам да питам за отдушници. Малък килер ще ползвам за перално помещение, пералня и върху нея сушилня. Квадратурата е 1.06кв.м.(79см х 135см) но сушилнята отдава доста влага, като работи..Нещо специално при избор на отдушник?

П.П. Сега разбрах, че заради архитектурата на сградата не можело да се сложи отдушник Sad

Последна редакция: чт, 06 апр 2017, 09:31 от A Flower I am

# 217
Ей, лошо! Sad

Някакъв влагоуловител, който да включваш в килера, когато работят пералнята и сушилнята, вариант ли е? За друго не се сещам.

# 218
Ще мислим...

# 219
  • В полите на Витоша :)
Doris, Madeleine, питайте на воля Simple Smile Може да се забави отговорът, че ММ е командировка в Шумен чак, но пък може и да го инструктирам директно той да отговаря тук, ако има въпроса за Аутокада.

# 220
  • София
Благодаря за отговорите.

Може, естествено! Не е необходимо да са една марка двете неща, но е хубаво, като ви монтират структурата, вече да сте си харесали тоалетна, за да кажете на майстора на какво разстояние да нагласи крепежните елементи, които ще свържат двете неща. Съжалявам, не знам какви са точните термини, става въпрос за ето тези две тънки странични тръбички:

Скрит текст:
наистина това е доста важно

# 221
  • София
Искам да питам за отдушници. Малък килер ще ползвам за перално помещение, пералня и върху нея сушилня. Квадратурата е 1.06кв.м.(79см х 135см) но сушилнята отдава доста влага, като работи..Нещо специално при избор на отдушник?

П.П. Сега разбрах, че заради архитектурата на сградата не можело да се сложи отдушник Sad

А необходимо ли е? Аз доколкото знам е достатъчно вратата да е открехната.. може би зависи от вида на сушилнята, за пералнята не ти трябва отдушник (това поне от личенм опит го знам, имахме пералня в преграда от гардероб, идеята ни беше да качим сушилнята отгоре, което ще реализираме в сегашния ни апартамент, а "помещението" е 65/80 см, не планирам никакви отдушници..)

# 222
Черна станция, напълно си права...до сега не съм имала майстор, който да изпипва дребните детайли, аз искам всичко да е по конец,...но не би, затова като чуя ремонт ме втриса...не жаля пари, купувам най качественото за моите възможности и като дойде някой тъпоъгълник и ми го о...е ми иде.... #Cussing out

# 223
  • Sofia
Имате ли доверие, че въпросния строител ще си свърши качествено работата по вграждане на структурата?

Да. Дори се надявам да ги уговоря като цяло да довършат банята.

Ориентирах се за структурите и ще чета днес и после в магазина Simple Smile

Имам друг въпрос. Бихме искали подовите сифони да са тези които са за поставяне на плочка (пример http://baniabox.bg/product/862/podov-sifon-za-plochka-the-invisible.html).

Ако някой има такъв може ли отзиви и евентуално да ми препоръчате марка/магазин. 

# 224

А необходимо ли е? Аз доколкото знам е достатъчно вратата да е открехната.. може би зависи от вида на сушилнята, за пералнята не ти трябва отдушник (това поне от личенм опит го знам, имахме пералня в преграда от гардероб, идеята ни беше да качим сушилнята отгоре, което ще реализираме в сегашния ни апартамент, а "помещението" е 65/80 см, не планирам никакви отдушници..)

Необходимо е. Ако не може отдушник, поне влагоуловител задължително. За сушилнята разбира се, за пералнята не трябва.

Общи условия

Активация на акаунт