Банята - 28-ма тема

• 104 082
  • 821
  •   1
Отговори
# 195
Как ги поръчвате тези паравани, и как ги плащате най-вече, без да сте уточнили как ще бъдат прикрепени към стената на банята?  Simple Smile При положение, че се изработва по конкретни размери и спрямо индивидуални изисквания, тези неща би трябвало да ги пише в офертата - ако ви дадат само едно голямо стъкло, какво ще го правите? Wink

Ние също ще слагаме преградни стени, които се състоят от не една, а две статични части и врата по средата и с две думи в нашата оферта пише следното: ще има два вида укрепване - в единия край ще бъдат закрепени с телескопичен държач и под ъгъл, а в другия - чрез фиксатори в 4-те точки на двете полици, които съм поръчала към тях. Отделно е описано всичко останало до най-малките подробности - какво е стъклото, колко е дебело, кантирано ли е, какви уплътнения, панти и т.н. ще има. И всичко това си влиза в крайната цена на паравана, не би ми и хрумнало да ходя да търся държач допълнително. Като се поръчва параван за баня, се поръчва параван за баня, не просто едно голямо стъкло, което всеки да закрепя както намери за добре, нали така?  Hug
Нашия параван го поръчахме в Баня стил и го платихме. Казаха ни след като е готова банята да чакаме един месец и тогава идват и го монтират

# 196
При много твърда вода - плочките на пода не трябва да са тъмни или няма значение цвета?

# 197
Има значение фактът, че варовитат вода остава ясно изразено следи от капки. Ако на Вад не Ви пречат може и черни да сложите. Ако не искате да се на иват така на очи и само да лъскате пода заложете на по-светли пастелни тонове. Отнася се и за стените около душа и мивката... Това е погледнато от практична гледна точка.

# 198
Здравейте, искам голямо огледало за банята и трябва да е по поръчка. Може ли да ми препоръчате фирма, която изработва, ако някой е поръчвам огледала Simple Smile
Питайте в Крестиан Нейко ако сте от София или Еспехо на Св. Наум. Координати има в интернет. Звънете и питайте по телефона всичко вместо да се разкарвате и по цената изберете фирма Peace
Благодаря, живея близо до Кристиан Нейко, така че ще ги посетя, а на другите ще се обадя Simple Smile

# 199
Здравейте, искам голямо огледало за банята и трябва да е по поръчка. Може ли да ми препоръчате фирма, която изработва, ако някой е поръчвам огледала Simple Smile

Ние правихме по поръчка две огледала, обаче за коридора. Обиколихме доста места и най-доброто, на което попаднахме като цена и качество беше едно магазинче на пазара на Младост 1. Там имаше голям избор на рамки (в случай, че искате такива) и направо там поръчахме огледала + рамки. Цните бяха двойно по-ниски от това, което бяхме гледали преди това на други места.
Благодаря Simple Smile А дали правят за баня, т.е с осветление и подгряване?

# 200

Ние правихме по поръчка две огледала, обаче за коридора. Обиколихме доста места и най-доброто, на което попаднахме като цена и качество беше едно магазинче на пазара на Младост 1. Там имаше голям избор на рамки (в случай, че искате такива) и направо там поръчахме огледала + рамки. Цните бяха двойно по-ниски от това, което бяхме гледали преди това на други места.
Благодаря Simple Smile А дали правят за баня, т.е с осветление и подгряване?

Ами нямам никаква идея Sad. Магазинчето е малко и може би не правят такива огледала. Ама ако ти е удобно мястото и имаш път на там, можеш да питаш направо на място. Имаха доста видове рамки, ама ние търсихме интериорни огледала  с дървена рамка и от там поръчахме. Успех! Дано да намериш това, което търсите!

# 201
  • В полите на Витоша :)
Такааа... ето ги стъпките за вмъкване на изображение на плочка в AutoCad:

1.   Menu  - insert  - raster image reference
2.   Insertion point    Specify on screen  да се чекне
3.   Scale    Specify on screen да не се чеква
4.   Команда scale
5.   При specify first point  се избира долния ляв ъгъл на плочката
6.   В лентата се пише „R” , после enter
7.   После се избира първо долния ляв ъгъл на плочката , а след него долния десен
8.   В лентата се пише желания размер на плочката

Ще се опитам да кача и скрийншотове в скрития текст, дано се виждат:

Скрит текст:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

# 202
  • Варна
Такааа... ето ги стъпките за вмъкване на изображение на плочка в AutoCad:

1.   Menu  - insert  - raster image reference
2.   Insertion point    Specify on screen  да се чекне
3.   Scale    Specify on screen да не се чеква
4.   Команда scale
5.   При specify first point  се избира долния ляв ъгъл на плочката
6.   В лентата се пише „R” , после enter
7.   После се избира първо долния ляв ъгъл на плочката , а след него долния десен
8.   В лентата се пише желания размер на плочката

Ще се опитам да кача и скрийншотове в скрития текст, дано се виждат:

Скрит текст:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

Много благодаря, в момента съм луднала на работа, но с голямо внимание и интерес ще пробвам, със сигурност може би ще се наложи да питам, ако не му стане досадно на ТМ  bouquet

# 203
юхуууу говорих с Баня стил, над 70 см слагали поддържащата конзола на параваните...правилно съм разбрала за нашата няма да има .....60 см е малка ширина и стъклото не тежало
кеф...и без това не ми е красива конзолата
момичетата казаха ако трябваше щяхме да ви кажем, да я изберем и да я калкулираме в цената......много са мили...слагането в понеделник!!!

# 204
Моля, да споделиш след монтажа как се е получило, стабилно ли е закрепен, да не се клати нещо

# 205
Моля, да споделиш след монтажа как се е получило, стабилно ли е закрепен, да не се клати нещо
Ок, ще постна снимка! Simple Smile

# 206

Няма начин да се клати, това е сигурно. Но ако залитне и се опре на него с повечко тежест може да го събори, това е. Ако не се облягат няма да има проблем.

# 207
Браво, Мими! Хайде, чакаме да се похвалиш с напълно готова баня!  Hug

Green_Eyed, и аз много благодаря за подробните разяснения! Hug Ще пробвам като имам малко повече свободно време по празниците, интересно ми е. Доста прилично се получават нещата, съдейки по вашия проект, човек може да си представи крайния резултат, много полезно.

А аз днес за първи път си видях банята на хубава естествена светлина с много слънце и ме е обзело едно такова необяснимо щастие... Heart Eyes

# 208
  • Sofia
Здравейте! Предстои ни довършване на апартамент и строителя ни изненада, че могат да ни монтират вградените структури. Съответно не сме подготвени с информация и не сме избрали каква марка структури да вземем. Може ли да ме насочите към добри марки и какво трябва да се вземе предвид или да знам като избирам структура. Много благодаря предварително!

# 209
Здравейте! Предстои ни довършване на апартамент и строителя ни изненада, че могат да ни монтират вградените структури. Съответно не сме подготвени с информация и не сме избрали каква марка структури да вземем. Може ли да ме насочите към добри марки и какво трябва да се вземе предвид или да знам като избирам структура. Много благодаря предварително!
Grohe, Roca, Geberit, Schell, Идеал Стандарт на първо четене. Важно е колко място имате, защото има по-ниски, по-високи, тесни и дълбоки и т.н.
Мими, радвам се че сте изяснили нещата. Аз не съм попадала на такъв параван без фиксатор ама щом са сигурни в монтажа. Аз лично съм се подхлъзвала в банята през годините няколко пъти и директно в стъклото съм паркирала, та гаранция няма дали няма да го блъснеш Simple Smile Но затова им се плаща, да носят отговорност и да са достатъчно компетентни!

Общи условия

Активация на акаунт