Банята - 28-ма тема

• 104 082
  • 821
  •   1
Отговори
# 180
Да, Мими, нямах предвид това, че ти нещо грешно си направила  Hug, или пък че на всички баните им трябва да са по 10м2. Това няма никакво значение, друго имах предвид, а именно, че е редно, когато ти примерно отидеш в магазина и кажеш: "искам ето такъв параван и в моята баня, тя е толкова голяма и параванът трябва да стои еди-къде си", консултантите там да преценят, да проектират и да ти кажат по какъв начин ще се закрепи този параван в твоя конкретен случай - с държач ли, с фиксатор ли, ще го лепят ли, ако щеш... и чак тогава да ти калкулират цената за него, т.е. тя трябва да включва параванът + всички прилежащи крепежни елементи към него, за да бъде стабилен. А не: "Параванът струва толкова, пантите са толкова, държача толкова, ама вие, ако не ги искате, няма нужда да ги купувате, вземете си стъклото и си го мислете оттук-нататък." Просто не е работа на клиента да ги мисли тези неща, а на тези, които ги предлагат. За това се възмущавам, само вкарват хората в излишни нерви, не за друго!  Hug

А етажерката - ехаа, 300 лв.?!  Shocked От неръждаема стомана ли е?

# 181
Може ли някой разбиращ да ми каже как е редно да се закрепи параван за вана, със статична и отваряща се част. bouquet

# 182
Така е Маделин права си, но аз съм много доволна от момичетата в Баня Стил, всеки детайл избираха с мен, единия ден стоях осем часа, заедно решихме къде да е паравана и че ще се закрепва с панти, както е на тяхната мостра......никакъв държач не предложиха, дори ми казаха да го поръчам стъклото като монтират мивката за да имам визуален поглед колко да е широк, за височината избрахме стандартна! Flutter Ама сега тук като показахте паравани с държачи и аз се закъхарих hahaha Ще видим , в събота е големия ден, тогава ще слагат и сто години чаканото огледало! Praynig
Да етажерката е неръждаема стомана, не покритие, а стомана, много е удобна и много съм щастлива че прежалих парите! Crazy
https://www2.simplehuman.com/uk/trash

Последна редакция: вт, 04 апр 2017, 22:15 от mimi.7299

# 183
Mimi, какви панти сега? Нали беше статичен паравана. Ако имаш предвид държачите стъкло-стена, ама те не са панти и пак си се препоръчва укрепване за по-стабилно.
Една от дамите пишещи тук се беше похвалила с етажерка на марката купена от Амазон за половината пари, може би за нея си припомнихте newsm78

# 184
  • В полите на Витоша :)
solenka, такива етажерки пускат в Лидл на цена 39,90 лв. Имаше ги в началото на февруари. Следи брошурите, пак ще ги пуснат.

# 185
Mimi, какви панти сега? Нали беше статичен паравана. Ако имаш предвид държачите стъкло-стена, ама те не са панти и пак си се препоръчва укрепване за по-стабилно.
Една от дамите пишещи тук се беше похвалила с етажерка на марката купена от Амазон за половината пари, може би за нея си припомнихте newsm78
Да, държачите стъкло-стена Grinning, в Баня стил им викаха "пантички", едни такива заобленки! Simple Smile
Дааа, бахме коментирали за стоикйките от Лидл, е за 39 лева "покритието" е ясно, но пък могат да се купят десет като моята! Hug

# 186
стоикйките от Лидл, е за 39 лева "покритието" е ясно,
Търсете да са хромирани, а не никелирани.

# 187
стоикйките от Лидл, е за 39 лева "покритието" е ясно,
Търсете да са хромирани, а не никелирани.
При хромираните положението е същото....но определено по добрия вариант...
всичко освен стомана е вид покритие!  Sad Проучила съм в сума магазини  Sad

# 188
всичко освен стомана е вид покритие!  Sad Проучила съм в сума магазини  Sad
Ако изделието е от неръждаема стомана (18 % хром и 8-10 % никел)
+
покритие хром, то всичко е ок.

# 189
  • In the shadows of my mind
Здравейте Simple Smile
Отдавна не съм писала тук, тъй като банята уж беше готова и нейния ред по важност беше изместен от 103 други неща... Сега обаче пак съм на вълна до-ремонтни дейности, тъй като имам няколко мънички неща, които искам да се коригират и се чудя следното:

- там, където фугата в момента е направена доста нескопосано (не е прецизно изчистено, малко е наплескане едно към гьотере) има ли как да се изчегърта и да се префугира наново, без голяма драма (т.е. без да се махат/слагат плочки и някакви други гимнаситики)? Видях и на 1-2 места, че фугата като че ли е малко компроментирана (не знам дали е от фугиращата смес - Церезит ползвахме, или от майсторска грешка), дали и там може да се пипне без да се правят по-големи ремонти?

- имам на няколко места по грапавините на плочките плеснато фугираща смес, явно без да иска майстора го е направил. Не съм го видяла навреме (естествено) и се чудя дали сега може по някакъв начин да се свали от плочките без да се наранят те самите? (банята е приключена и в употреба от половин година)

Искам и да сменя вратата на банята, тъй като настоящата е от строителя и не ни харесва. За тази цел обаче ще трябва някак и касата да се извади, а самата каса е сякаш "циментирана" с плочките до вратата. Ако сменя вратата и правя нов праг дали много ще се различава от останалата част на банята? Имам резервни плочки купени, но знам ли...  Thinking

Чудя се и къде да намеря майстор за тези дребни "довършителни" работи... майсторите обикновено си хващат цели бани/обекти и не знам дали ще се навие някой да дойде за 1 ден работа например само да дооправи някакви неща  newsm78

# 190
  • София
solenka, такива етажерки пускат в Лидл на цена 39,90 лв. Имаше ги в началото на февруари. Следи брошурите, пак ще ги пуснат.
Или се обадете на тел на клиента.Може да имат на склад.

# 191
Здравейте, искам голямо огледало за банята и трябва да е по поръчка. Може ли да ми препоръчате фирма, която изработва, ако някой е поръчвам огледала Simple Smile

# 192
Josellyn, на Церазит фугите са доста песакливи вече и кофти за работа, та не зависи всичко само от майстора. Въпреки това фугата като се нанесе се оформя и т.н. и не би трябвало да е напласкано по плочките, освен нещо капнало, което не е кой знае каква драма и е поправимо. Бършат се със сух парцал после. Фугата без проблем се маха без да си нараниш плочките. Трябва си търкане, но не с метален предмет, за да не останат сиви драскотини, които после още по-трудно се махат. Вземи памучен стар чаршаф/плат и изтрий с него. Аз така ги чистих нашите и оцет ако пак побелява.
Може да се изчегърта фугата (има инструмент за чегъртане на фуги) и после да се нанесе отгоре нова смес, но по-добре ако ще правите фугата на цялата баня вземи Мапей примерно. Ако само на места ще го правиш, трябва да е със същата фуга.
Вратата не разбрах много добре къде е циментирана - само долу ли? По принцип може да се изкърти прага, но после трябва перфектно да се почисти лепилото от пода и тогава да се сложат плочките. Няма обаче гаранция 100%-ова, че няма да си личи, трябва старателно да се направи. Може и ширината на фугата да се промени, защото плочките макар и от една партида имат разлика с милиметри и новата плочка да не е 1:1 със старата, която ще изкъртят.

Последна редакция: ср, 05 апр 2017, 11:48 от drago_2008

# 193
Здравейте, искам голямо огледало за банята и трябва да е по поръчка. Може ли да ми препоръчате фирма, която изработва, ако някой е поръчвам огледала Simple Smile
Питайте в Крестиан Нейко ако сте от София или Еспехо на Св. Наум. Координати има в интернет. Звънете и питайте по телефона всичко вместо да се разкарвате и по цената изберете фирма Peace

# 194

Ние правихме по поръчка две огледала, обаче за коридора. Обиколихме доста места и най-доброто, на което попаднахме като цена и качество беше едно магазинче на пазара на Младост 1. Там имаше голям избор на рамки (в случай, че искате такива) и направо там поръчахме огледала + рамки. Цните бяха двойно по-ниски от това, което бяхме гледали преди това на други места.

Общи условия

Активация на акаунт