Банята - 28-ма тема

• 101 468
  • 821
  •   1
Отговори
# 585
Ами не смеем да къртим надолу в пода, понеже нямаме контакт с комшията отдолу,и ако нещо засегнем неговия таван, или нещо при него се повреди, а все пак панелът между етажите не вярвам да е повече от 15 см. Ние докато къртихме при нас и пробивахме разни дупки, падна част от шпакловката на стените отвън на банята, да не говорим,че съседът от горния етаж веднага прелетя, защото го било страх от вибрациите при него нещо да не падне.А идеята за линеен сифон съм я мислила,но аз пропуснах да кажа,че тези 90/90 не са прав ъгъл,а вариант на петоъгълна кабина, със стени 50/50/50, защото иначе мивката няма как да се вмести и да се ползва, а тя се пада точно пред сифона. И този линеен сифон трябва половината да влезне под мивката до края на стената, а от другата му половина, едва края й, ще достига до ръба на прага. Съжалявам,че не знам как се качват чертежи, за да покажа визуално как изглежда банята, но е 1,60 на 1,80.

# 586
  • София
Щом е панел има замазка поне 10-12см.Нали ще сменяте мръсния канал и ще къртите пода. Тогава спокойно можете да направите 2сифона.Сигурно майстора не му се кърти и нещо ви баламосва.

# 587
Ако слагате стъкла и има статична част, то тя може да се вдигне над пода със стъклодържачи и така водата да се оттича в един общ сифон, който да се намира в поддушовото пространство.

# 588
Съжалявам,че не знам как се качват чертежи, за да покажа визуално как изглежда банята, но е 1,60 на 1,80.

Бадемче, снимай чертежа (може направо и реални снимки да пуснеш), качи го в някакъв сайт за снимки (prikachi.com, snimka.bg, google и т.н.) и го пусни тук - мисля, че ще получиш най-адекватен съвет, ако покажеш кое къде е точно.

# 589
  • Пловдив
На някой налагало ли му се е да се обръща към Висота за гаранционно обслужване?
Преди няколко месеца купихме горен шкаф с огледало, който е ползван почти 3 месеца, а огледалото започна да се отлепя по ъглите.  Confused

# 590
Аз искам да попитам за фугите на гранитогрес /не е в баня/ - дали е ок да се намажат с байц за дърво и да се лакират после с лак за камък?
Процедурата се налага поради белия прах от ремонта, набит в кафявите фуги. Дали да се очаквам някакъв проблем след лакирането на фугите?

# 591
Barbabelle, не мисля, че е удачно да се лакират фугите. И у нас на едно място в дневната има по същия начин зацапани фуги на гранитогрес от прах и латекс. Майсторът ми каза, че имало някакъв препарат за почистване на такива замърсявания, тези дни като ходя до обекта ще го питам как се казва, защото и аз трябва вече да купя, и ще споделя, ако не ти е късно.

# 592
записвам се и тук доколкото мога да следя за полезни съвети, ще правим обновяване и ние на банята искаме основно да махнем старите тръби и да сложим пералнята и сушилнята там, ще заложим на нещо практично, на нормални цени и добро качество  Peace
искаме да си вземем шкаф с мивка, и да отделим частта за къпане с параван или душ-кабина, още не сме решили  Tired

# 593
Здравейте, моля за съдействие,

Опитвам се да намеря подобни плочки за под за баня. Искам да са на дребни геометрични фигурки:

Виждали ли сте подобни в някой от магазините в България?
Предварително благодаря!

# 594
Като гледам дизайна, приличат ми на плочки на Aparici. Виждала съм техни серии с подобни ( не смея да кажа същите, че отдавна беше, може и да греша) плочки в Decor Center (втори етаж) на Околовръстното в София, мисля, че и Керамо предлагат някои техни неща, може да провериш в сайта им или на място. Simple Smile

# 595
Като гледам дизайна, приличат ми на плочки на Aparici. Виждала съм техни серии с подобни ( не смея да кажа същите, че отдавна беше, може и да греша) плочки в Decor Center (втори етаж) на Околовръстното в София, мисля, че и Керамо предлагат някои техни неща, може да провериш в сайта им или на място. Simple Smile

Благодаря, ще потърся и в двата магазина Simple Smile

# 596
  • София
Здравейте,

предстои ни слагане на душ параван в малката ни баня тип Хармоника и искам да попитам тези от вас, които сте слагали бихте ли ми препоръчали конкретна фирма. Обърнахме се към Кераглас, които ни дадоха оферта, но ми се струва висока 1500 лв. за хармоника 1,02 м. на 2 м. височина и едно статично крило 0,24 м. с монтаж и обработко на стъклото (8 мм. закалено) против капки. Такива ли са цените newsm78 и към кой още да се обърна за оферта?
Благодаря предварително

# 597
Здравейте,

предстои ни слагане на душ параван в малката ни баня тип Хармоника и искам да попитам тези от вас, които сте слагали бихте ли ми препоръчали конкретна фирма. Обърнахме се към Кераглас, които ни дадоха оферта, но ми се струва висока 1500 лв. за хармоника 1,02 м. на 2 м. височина и едно статично крило 0,24 м. с монтаж и обработко на стъклото (8 мм. закалено) против капки. Такива ли са цените newsm78 и към кой още да се обърна за оферта?
Благодаря предварително
Виж за цена и в Крестиан  Нейко. Голям е паравана, но може да дадат малко по-ниска цена.

# 598
  • София
Здравейте,

Благодаря предварително
Виж за цена и в Крестиан  Нейко. Голям е паравана, но може да дадат малко по-ниска цена.

Мерси, ще проверя и там bouquet

# 599
мама МОНИ, попитай и в Студио Сенс. Аз в момента чакам две два пъти по-големи преградни стени от тях, много добра цена ми оферираха!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт