Морбили?!

• 363 306
  • 6 229
  •   1
Отговори
# 1 275
  • София
Цитат
Ще видим като долети в София какви ще ги дъвчат антиваксинаторките с неваксинираните дечица?
Какво - шарка като шарка! Какво сте се шашнали, бе, женки, я питайте колко от вашите майки и баби са карали и рубеола, и морбили, и заушка... Я се стегнете! Егати и темата, през пост някоя ще се изцепи истерично!  Ако пък на някоя истерията ѝ идва в повече, слагайте ваксини, и не се страхувайте от алуминий и живака, който се натрупва в малкия организъм! НЕма страшно - то ваксината е полезна до време, а отровите, вкарани с нея - отровни цял живот!

Какъв цял живот, бре, жено, то детето е МЪРТВО! Няма да му навредат ни алуминий, ни живак, ни ваксини повече - мъртво е, тялото му гние в гроба, а майка му ще го оплаква цял живот - и всичко това понеже някоя като теб се е страхувала от духовете във ваксината...

# 1 276
  • София - Рим и обратно
Натрупал им се е живак в мозъка на тия ooooh!.

# 1 277
Трябва не просто да почнат да ги глобяват антиваксерите, ами да вдигнат и размера на глобата. До 200 лева явно не ги плаши.

# 1 278
  • в кукувиче гнездо
Ще кажат после, че им нарушават човешките права.

# 1 279
Как ще им ги нарушават, като правата се определят със закон, санкциите за неспазването на задълженията също.

Чл. 209. (1) Който не се яви на задължителен профилактичен медицински преглед, изследване или имунизация, се наказва с глоба от 50 до 100 лв., а при повторно неявяване - от 100 до 200 лв.
(2) Наказанията по ал. 1 се налагат и на длъжностните лица, които са възпрепятствали явяването на лицата за извършване на задължителен профилактичен медицински преглед, изследване и имунизация.
(3) Родители или настойници, които не осигуряват провеждането на задължителните имунизации на децата си, се наказват с глоба от 50 до 100 лв. При повторно извършване на нарушението глобата е от 100 до 200 лв.

# 1 280
Не успях да открия точно колко време е ефикасна ваксината срещу морбили , но изхождайки от факта, че ваксино-индуцирания имунитет трае в период от време най-много между 2 и 10 години,  допускам, че действието е максималните 10 год., и при положение, че бустерните инжекции траят само 2 години или дори по-малко, а и тях рядко някой си ги слага, на практика се оказва, че почти всичките непроболедували морбили българи над 22 - 24 годишна възраст са без реален имунитет.
Та, да предположим, че дори всичките деца да се ваксинират срещу морбили в 13 месечната си възраст, след това се реваксинират на 12 год., така както го изисква имун.календар, колко процента  колективен имунитет ще постигнем, смята ли му се на някой?
Нали не смятате, че за така бленуваният 97% колективен имунитет се има предвид само децата, морбили е не само детска болест, не би пропуснало и възрастният - има много случаи на заразили се.
Оказва се, че майката, бащата, бабата, дядото и т.н. роднини и възрастни хора биха могли да са не по-малко опасни за ваксинираното дете от неваксинираното му приятелче в детската градина, например.

Чудя се какво е обяснението за избухналата епидемия в Квебек Канада през 1989г. въпреки 99% ваксинационно покритие. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1884314
и пламналата след това най-голямата епидемия от морбили  за последното десетилетие през 2011 год.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23264672
 Слабо ваксинационно покритие няма как да бъде обяснението за епидемията, какво остава тогава - неефективна ваксина!?

# 1 281
  • София

Може би е възможно да се измисли доброволен отказ от споделената здравна система... Т.е. антиваксинаторките (и/или децата им) да могат да си организират и финансират отделни здравни заведения - да нямат достъп до общите, така че да не могат да предизвикват вътре болнични инфекции, които да убиват децата на обикновените хора... Има държави с най-различни религиозни и други сектантски болнични заведения, може би има начин да се направи...

# 1 282
Ами едрата шарка е била заличена, защото самият вирус живее само в жив човек и не съществува в момента в природата. Това не може да се гарантира за всяка болест, защото повечето не са така.
Останалите си живеят насам натам из природата, изменят се и се разнасят, но ето в твоя линк за голямата епидемия- Two-dose recipients had milder illness and a significantly lower risk of hospitalization than those who were unvaccinated or single-dose recipients
Ваксината явно не успява да елиминира морбилите, но пък протича значително по-леко. Не е малко.
Не съм лекар, обаче съм хипохондрик. Претеглям нон стоп риска от усложнения от ваксина и риска от усложнение от болестта, за лични цели. Според мен ваксината има мегдан за подобрение, но гаранцията за по-леко изкарване на болестта, без усложнения,  е достатъчно добър аргумент за мен.

# 1 283
Не знам каква е картинката като цяло, но от лични наблюдения мога да кажа, че картоните на децата без ваксини са попълнени според календара. Все едно от Марс падате и не знаете, че който е решил да не ваксинира, е избрал още преди да роди пидходящ педиатър. Тази информация се предава в определени среди и децата са с постави на хартия ваксини, вие говорите за глоба и съд...

# 1 284
Разбира се, аз познавам такива деца и такива родители. Те не се крият - споделят си. И ако аз знам за десетина такива семейства, представям си колко на брой са в действителност. Много.

# 1 285
Е, аз не познавам чак десетина, а две. Всъщност тези деца се ползват от колективния имунитет и за тях няма опасност, защото са пренебрежимо малко. Не случайно огнището е в Столипиново, но като чета, мерки се взимат - при 30 заболели, 110 са ваксинирани извънредно. Не знам каква е ползата от имунизация, когато вече си бил контактен, но сигурно има, щом ги правят.

# 1 286
Е, аз не познавам чак десетина, а две. Всъщност тези деца се ползват от колективния имунитет и за тях няма опасност, защото са пренебрежимо малко. Не случайно огнището е в Столипиново, но като чета, мерки се взимат - при 30 заболели, 110 са ваксинирани извънредно. Не знам каква е ползата от имунизация, когато вече си бил контактен, но сигурно има, щом ги правят.

Казаха, че при ваксиниране в този случай ако се развие заболяването ще премине по-леко.

# 1 287
  • София
Не знам каква е картинката като цяло, но от лични наблюдения мога да кажа, че картоните на децата без ваксини са попълнени според календара. Все едно от Марс падате и не знаете, че който е решил да не ваксинира, е избрал още преди да роди пидходящ педиатър. Тази информация се предава в определени среди и децата са с постави на хартия ваксини, вие говорите за глоба и съд...

А за такива лекари присъдата следва да е задъжително ефективна - от 10 до 15 години, така че да е сигурно, че ще излежат поне 5 реално... ами, като за опит за убийство, да речем. Мисля, че тогава вече претеглянето на колкото и да върви тази фалшификация с/о вероятността собствените им деца да израстат като сираци, че и заклеймени от обществото като деца на престъпници, би бил поне някаква спирачка за тези алчни хора.

ПП

Янeчeк , дали има смисъл ваксината след контакт по принцип зависи от скоростта, с която се очаква да се развие болестта. За бяс има смисъл и работи. При грип - не, по-скоро би усложнило допълнително състоянието.

# 1 288
Ясно. При положение че здравните власти си вършат работата, не виждам повод за особено притеснение, би трябвало да се ограничи разпространението. Единствено не разбирам защо заболелите от морбили се хоспитализират, като така се подлагат на риск другите болни. Толкова ли не може ако няма усложнения да седят под карантина в домовете си, както е при варицела и скарлатина, а контактните - роднини и други деца, да бъдат имунизирани ако е нужно.

# 1 289
  • инфантилно и разглезено хлапе
Чудя се какво е обяснението за избухналата епидемия в Квебек Канада през 1989г. въпреки 99% ваксинационно покритие. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1884314
и пламналата след това най-голямата епидемия от морбили  за последното десетилетие през 2011 год.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23264672
 Слабо ваксинационно покритие няма как да бъде обяснението за епидемията, какво остава тогава - неефективна ваксина!?
Това, че си ваксиниран не ти гарантира, че няма да се разболееш от дадена болест. Доколкото знам от обща култура, ваксините само предизвикват образуване на антитела срещу белтъка на даден патоген. А антителата не са надеждна защита - повечето бацили, вируси и патогени имат ефективни начини да се справят с антителата и да ги неутрализират. Grinning
 Ето например при спин, хепатит, папилома вирус, лимфотропни вируси подозирани за рак на кръвта, въпреки, че има изградени антитела те не могат да спрат размножаването на причинителите.
 Затова и не могат да направят ваксина против спин и рак.

Общи условия

Активация на акаунт