Морбили?!

• 368 919
  • 6 229
  •   1
Отговори
# 300
# 301
Не съм притеснена. Морбили си е просто шарка. С медицинско образование съм за протокола. В детството ми се преболедуваха шарките без тези истерии и притеснения които са сега. За протокола децата на повечето ми колеги не са ваксинирани. Аз лично поставям ваксини и на деца и на възрастни, но не защото вярвам в тях, а защото така трябва. В България за съжаление все още са задължителни, но скоро може и да станем модерна държава и да станат по желание на родителите. Лично аз смятам,че тогава ще се спре с ненужните спорове За или против. Не съдете другите независимо от техния избор. Бъдете европейци, бъдете толерантни и се информирайте за всичко. Мангъров няма да го коментирам... Не е случайно, че все той е по медиите и с все едни и същи приказки. Бъдете здрави и не мислете за болести!

# 302
"Независими изследвания опровергават националната статистика за морбили, като свидетелстват за 70% обхванатост във възрастова група 2-4 години, 75% за групата 5-9-годишни и 80% за 10-19-годишните на база имунологични изследвания [17] Във всички случаи имунизационните пропуски в ромските общности са значими и много по-големи от общите показатели за страната."

Нима някой наистина вярва на 93 % имунизации?

# 303
  • София
Не съм притеснена. Морбили си е просто шарка. С медицинско образование съм за протокола. В детството ми се преболедуваха шарките без тези истерии и притеснения които са сега. За протокола децата на повечето ми колеги не са ваксинирани. Аз лично поставям ваксини и на деца и на възрастни, но не защото вярвам в тях, а защото така трябва. В България за съжаление все още са задължителни, но скоро може и да станем модерна държава и да станат по желание на родителите. Лично аз смятам,че тогава ще се спре с ненужните спорове За или против. Не съдете другите независимо от техния избор. Бъдете европейци, бъдете толерантни и се информирайте за всичко. Мангъров няма да го коментирам... Не е случайно, че все той е по медиите и с все едни и същи приказки. Бъдете здрави и не мислете за болести!

Лошо са те учили или си завършила с връзки, щом можеш да пишеш такива глупости.
В Европа и в САЩ са задължителни ваксините и безмозъчието на ограничен кръг хора, не е в състояние да ги отмени.
Не чакай да бъда толерантна към теб и твоето дете, щом застрашавате здравето  на моето.

"Бъдете здрави и не мислете за болести", след простотията, написана по- горе, е твърде елементарен, но пък нагъл опит за подигравка и имаш късмет, че имам предни зъби.

# 304
И вие сте 100 процента сигурни,че тези 35 починали са НЕваксинирани? Защото аз не съм,честно казано. И пак се стига до извода,че работата си е до късмет.
Въпросът беше защо хората се страхуват повече отколкото от другите детски болести. И отговорът ми е, защото води до смърт.
За останалото всеки сам си решава, щом има вариант да се намали риска, нормално е да посегне към него човек.

# 305
  • София
Имам молба към изказалите се по-горе - обосновете се с какво точно не сте съгласни с "Мангъров" (това е две в едно, защото не всички са гледали изказванията на доктора). Така подхвърлените ви твърдения не означават нищо, а от линковете е редно да изложите важното според вас, което допринася за дискусията или опровергава нечии твърдения (и кои точно).

Inna Shiko, като си е просто шарка морбили защо умират хора от нея?
Колкото до това дали лекари ваксинират децата си - моите наблюдения са точно обратните.

# 306
Хората умират от доста неща, както сте писали и в по-предните страници и от упойка за зъб примерно. Скоро имаше случай с дете починало от усложнения след Варицела. Усложнения могат да се получат и след Морбили. Не съм писала, че не се умира, а че си е просто шарка.
Няма да обяснявам как и къде съм завършила, но трябва да Ви е доста ограничено мисленето,щом решавате,че ако някой не мисли сходно с Вас е връзкар или там каквото мислите. Спестете си мислите по-добре.
А ирония и подигравка в предишния ми коментар няма, защото не съм влагала такава. Винаги изпращаме пациентите си с пожелания за здраве и да не се връщат при нас. Вие ако искате да си мислите за болести си мислете! Ваша си работа

# 307
Така. 8 циганета от "Столипиново" са с морбили. Аз живея в Пловдив и съм с автоимунно, на супресори, тоест нямам имунна система реално в момента. Предупредена съм отдавна, че дори варицелата е много опасна за мен и ще я карам задължително в болница с неясен изглед за оцеляване. За морбили дори не са ме предупреждавали, тогава нямаше такива масови разболявания. Не знам как ще изкарам докато отмине епидемията. ooooh! Преди 7 години пак имаше, пак мангалите я пренесоха, тогава умря сума народ в града, включително лекар. Не знам какъв съвет да дам, то себе си не знам как ще опазя...Най-вероятно ще се затворя вкъщи и ще огранича до минимум досега с други хора. Омръзна ми да съм затворник, зимата заради грипа и студа, сега пък шарка ще ме заключи у дома. Tired Лошото е, че другия месец трябва да ходя на контролен преглед, а той е в Окръжна болница, където циркулират малцинствата и сигурно ще се обадя на лекарката си и ще отложа. Неясно за кога....Гадост до гадост. После интеграция на циганите трябвало да има. Ми да започне от задължителното им ваксиниране, бе! #Cussing out

ПП Оф, сетих се да питам, аз като съм 64 набор вероятно нямам имунизация за морбили? Вече не подлежа на никакви имунизации, даже за тетанус пропускам. Outta Joint
Медицинският работник да замълчи по-добре. Вашият девиз е като на ония застрахователи, дето ни пожелават господ да дава живот и здраве, че то само на него остана да се осланяме.

Последна редакция: ср, 22 мар 2017, 22:58 от Ън

# 308
Ън ,сутринта д-р спомена,че повечето са прекарали шарка и конкретно морбили като малки.Надявам се и ти да си в това число.Аз би трябвало да съм от ваксинираните. newsm78Изкарах някаква шарка като малка,но не знам коя?Да се надяваме на добър късмет! Hug

# 309
Inna Shiko, да не си хомеопат?

# 310
Не са задължителни в Европа ваксините, пожелателни са. Въпреки това хората ги правят, вероятно има защо. В Англия бият ваксини и на бременните, мисля че беше против коклюш.

# 311
  • Пловдив
Inna Shiko, да не си хомеопат?
Аз залагам на медицинска сестра.

# 312
Хората умират от доста неща, както сте писали и в по-предните страници и от упойка за зъб примерно. Скоро имаше случай с дете починало от усложнения след Варицела. Усложнения могат да се получат и след Морбили. Не съм писала, че не се умира, а че си е просто шарка.

Е, то по тази логика и едрата шарка си е просто шарка, и се мре от нея, та дай да се примирим, че животът е гаден и все някой ден ще гушнем букета. Може да е просто шарка, но след като има ваксина, която предпазва в известна степен що да рискуваме да умрем? Всяка болест си е просто болест, от която просто може да си умрем, ама аз гледам да се предпазя от "просто болести" и да живея. Не само аз де, всички...

# 313
Не са задължителни в Европа ваксините, пожелателни са. Въпреки това хората ги правят, вероятно има защо. В Англия бият ваксини и на бременните, мисля че беше против коклюш.

В Англия ваксините не са задължителни. Просто учтиво ти информират.

# 314

В Англия ваксините не са задължителни. Просто учтиво ти информират.
Е това казвам и аз де Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт