Морбили?!

• 369 011
  • 6 229
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Дъщеря ми също отключи алергия след ваксините след 4 м към белтъка на кравето мляко, но ще продължа да я ваксинирам със задължителните ваксини,когато изобщо имам право на това.
Нещо ми куца теорията,че до 1 г не бил толкова голям шансът децата да се заразят от морбили и за това ваксината се слагала на 13 м. Мисля,че трябва да се помисли над това да може да се поставя по-рано.

# 331
Ваксината за морбили се слага на 12 месечна възраст (в чужбина) и на 13 месечна (у нас), защото детето трябва да е захранено с белтък.  Peace

# 332
  • Бургас
Всяка ваксина си има начин на прилагане и действие. Хексацима работи най - добре при деца до две годинки.
Ваксината за шарки над годинка. То не е да кажеш и хоп.
Някой сравни вариолата с останалите шарки. Красота. Ще си спестя коментар.
Не виждам що се притесняваме. Ако ваксината работи, то огнищата са обхванати и контактните ваксинирани. Тъпи избори. Народа се прибира да даде глас и мъкне Морбили. Пф!

# 333
  • град-държава
sea.sea, моля те ограничи мисленето до толкова, колкото засяга твоето дете.   Peace

# 334
Нещо ми куца теорията,че до 1 г не бил толкова голям шансът децата да се заразят от морбили и за това ваксината се слагала на 13 м. Мисля,че трябва да се помисли над това да може да се поставя по-рано.

Не е това причината да се слага на 13 месеца, просто това е най-ранната възможна възраст, на която може да се сложи тази ваксина и да е сравнително безопасно. Когато големият ми син беше бебе, се слагаше на 14 месеца, ДТК се започваше на 3, сега я слагат на 2. Както виждаш, изместени са възможно най-рано.
Все пак календарите се изготвят от специалисти.

Тъпи избори. Народа се прибира да даде глас и мъкне Морбили. Пф!
Знам, че хуморът няма да е много уместен, но сега да не излезе, че нарочно са ни пуснали морбили, за да си седим дома и да не гласуваме, защото платените гласоподаватели мъкнат морбили и това осигурява сигурен процент на определени парти  Simple Smile

# 335
  • ГО
Малкият ми син също отключи АБКМ след хепатитната ваксина на 1м. Беше на 40 дни, като започна кошмарът. Смятам, че ваксината е причината за алергията. Заради нея (алергията), с протокол, забавиха слагането на ваксини, но не ни и освободиха от тях.
Има ваксината за морбили, но беше на почти 2г., като я сложиха. Много се притеснявах от нея.
Смятам, че отлагането им във времето, както и разреденото им слагане (не всеки месец) е по-добрият и щадящ вариант.

# 336
  • Бургас
Малкият ми син също отключи АБКМ след хепатитната ваксина на 1м. Беше на 40 дни, като започна кошмарът. Смятам, че ваксината е причината за алергията. Заради нея (алергията), с протокол, забавиха слагането на ваксини, но не ни и освободиха от тях.
Има ваксината за морбили, но беше на почти 2г., като я сложиха. Много се притеснявах от нея.
Смятам, че отлагането им във времето, както и разреденото им слагане (не всеки месец) е по-добрият и щадящ вариант.
При малкия ми син е същата картинка. Отключи повръщания още на дни. До 40 пъти на ден. Качваше по 300-400гр. Задавяше се и трябваше да го аспирирам. Стигал е до реанимация. Не можеше да лежи 7-8 месеца. Отложен е с ваксините. Сега ще започва да ги слага. Е намаше сила, която да ме накара да ги сложа по - рано.
Смятам съвсем съзнателно да му спестя Синфлорикс. Останалите, ако детето е ОК ще ги сложим.та когато коментираме деца и причини за отлагане, е хубаво да не обобщаваме.

# 337
Здравейте, мами! Явно е ,че всички са притеснени малко или много, но учтиво моля тези от Вас, които оплюват неваксиниращите мами да замълчат за момент! Дъщеря ми е на 1г. и 8 м. и след ваксините през 2 месец други не са й слагани! Благодарение на тях разви толкова много и силни хранителни алергии, че още се борим с някой от тях... Да не говорим ,че някои ваксини са ни противопоказни, включително и за въпросните морбили, заради 5 степен алергия... И на мен не ми е спокойно, но пък няма да си уморя детето заради 'общото благо' . Принципно бях За ваксините и все още съм, но не на всяка цена, мили мами!
Неправилно си подбрала с кого да се асоциираш. Не си "неваксинираща" от тези, които "оплюваме"-ти си една от тези, които не могат да ваксинират детето си поради алергии и за неговата безопасност би трябвало да се грижи колективния имунитет. Функцията на голямото ваксинално покритие и колективния имунитет е точно да защити и предотврати срещата с опасните заболявания на неваксинираните - тези на възраст от 9 до 13 месеца за морбили, както и тези, които не могат да се ваксинират-алергии, заболявания, противопоказания. Тези неваксинирани по обективни причини не са толкова много, че да намалят процента  ваксинално покритие под критичния минимум, който да разруши колективния имунитет. Неваксиниращите по собствено желание до определена бройка се ползват от защитата САМО на колективния имунитет, но разпространението на тези идеи води до разрушаване на този имунитет. Така че, логично би трябвало да прецениш кой застрашава детето ти и кой го защитава и не разбирам поплаците за наранените чувства на тези, които хвърлят детето ти право в разгара на битката на естествения подбор,

Проблемът с поставянето на ваксината морбили толкова късно, предвид факта, че най-застрашени от усложнения са именно децата до 1 годишна възраст се дължи на чиста биология и е почти неразрешим, за съжаление. До едногодишна възраст на детето, в системата му циркулират антитела /готови антитела, които действат като хиперимунен серум, а не като ваксина/ и тези антитела са достатъчно силни, за да унищожат ваксиналния вирус, да не настъпи заразяване /контролирано/ с него и да се създаде личен имунитет. Нивата на тези антитела са много високи до 6 месечна възраст- ваксина в този период е напълно безпредметна, до 9 месечна възраст са все още достатъчно силни, но ваксина може да се постави и да се повтори в срок от 2-3 месеца /краткотраен имунитет/, след 12 месечна възраст се изчистват тези антитела изцяло и ваксината действа нормално. Има голямо значение за придобития имунитет на бебето това, дали имунитета е от майчина ваксина, дали е от стабилизиран имунитет от майчина ваксина, която е отреагирала на среща с морбили и е било активизирано производството на антитела и най-силен е придобитият имунитет от майка, която е преболедувала морбили. Проблемът е биологически и технически - затова малките деца ги опазваме с колективния имунитет, защото е трудно да им създаден ваксинален в ранна възраст. До голяма степен на тези механизми на имунитета в кърмаческа възраст се дължи и честата реваксинация и натовареност с ваксини. Морбилният вирус е много опасен и е необходимо доста голямо атенюиране /отслабване/, за да не предизвика заболяване, а само ваксинация. Затова и ваксиналния вирус толкова лесно се унищожава от антитела, които не са достатъчни да се справят с уличния вирус...

# 338
  • в кукувиче гнездо
Аз съм спокойна. Имам бебе, което не е достигнало възрастта за ваксиниране. И според вас то е опасно?! Вие сте за психолог... Страхувайте се от болните, а не от неваксинираните
Току се мине не мине и някой изтропа поредната простотия. Па като не можеш да четеш с разбиране, не чети и не пиши глупости.

# 339
Следя темата с интерес и бих искала да споеделя малко информация, надявам се нова и различна от това, което се написа. С уговорката, че не подценявам болестта и усложненията от нея. Не ги споменавам просто, защото бяха вече няколкократно споменавани през последните страници. Не съм медицинско лице, нямам съответното образование. Та, който има желание нека прочете:

- Смъртността от морбили e намаляла през 1900 до 1969г от 1:100  до 1: 5000.  Причината са подобрения начин на живот (Nightingale 1999)
- При недохранени деца риска от усложнения е 400 пъти повече. Причината е липсата на Витамин А. СЗО препоръчва при такива деца да бъдат  поставени 200 000 IE Витамин А на два поредни дни. (Nightingale)
- Рискът от летален край се увеличава 4 пъти ако температурата бъде смъкната чрез медикаменти  (Witsenburg 1992)
- Рискът от усложнения е най-висок при кърмачета, младежи и възрастни (Hirte 2
- Ваксината е високо ефективна т.е. действа веднага след поставяне. При реална епидемия и липса на антитела се препоръчва ваксинация. (Hirte 2004)
- Кърмачетата се най- уязвими затова се препоръчва родителите при желание за дете (преди евентуална бременост) да си направят изследвания за антитела и евентуално да се ваксинират. Същото се отнася и за по-големи братя и сестри. Така  се осигурява необходимата защита на новороденото. (Hirte 2004)
- Преболедуването на морбили освен доживотен имунитет има и други положителни последици: намалява се риска от заболяване на рак и склероза. Излекуване от хронични заболявания, епилепсия, алергии. (Albonico 1998, Glaser 2005, Montella 2006)

Ваксината не се поставя по-рано, защото е доказано, че при по-ранна възраст не се образуват антитела (Hirte 2004)

Моето лично мнение е, че ваксините не трябва да са задължителни. Но не защото съм против тях. Просто не виждам смисъл в тази практика. И сега който не иска не ваксинира. За мен е плашещо колко деца се водят ваксинирани само за да получат място в ДГ. При евентуална епидемия няма да има никаква реална картина кой защитен, кой не, от къде тръгва, накъде отива.
Освен това мисля, че по този начин би се дало повече свобода на лекарите тоест без да се налага да пишат дълги обяснения спокойно да могат да отлагат ваксини и да изготвят индивидуален план. Живея в Германия и лекарката ми предложи да отложим с няколко месеца ваксините, защото ние с мъжа ми и баткото сме ваксинирани, професиите ни не предполагат рисков фактор и малкия няма да посещава ясла преди 1 годинка. Според нея така се дава възможност организмът да закрепне малко и по-лесно да понесе ваксината. Доверявам се на лекарката си и си пожелавам и в БГ лекари и пациенти да могат -спокойно да обсъждат възможностите за имунизация, а не малко или много да са притиснати от системата.

# 340
Д-р Мира Кожухарова: http://news.plovdiv24.bg/712257.html

Сега знам, че оплювате всички специалисти, щото са от фармацевтичната мафия, ама те не са чак толкова много дългогодишните специалисти у нас и ми се струва, че е най-добре тях да слушаме по въпроси, свързани с компетенцията им.

# 341
  • София - Рим и обратно
Смъртността от морбили е висока при популации, в които децата страдат от недохранване.
Това иди го обясни на родителите на бебета в Италия, прихванали морбили в болнично заведение, където са били на рутинна консултация, и едва оцелели. Много ще ти се израдват.
Ако щете се ваксинирайте, ама после не ходете на публични места да се лекувате, а си стойте вкъщи и си правете настойки с кал и папая, за да не излагате на опасност невинни хора и невръстните им деца.

Последна редакция: чт, 23 мар 2017, 10:13 от 'Кафе с мед'

# 342
А има ли някъде инфо колко случая в кои градове са заболели в момента?

# 343
И аз съм чела за умишлено заразяване с морбили, за да се излекува левкемия. Сега дали това е вярно, не мога да кажа.

# 344
  • Бургас
Д-р Мира Кожухарова: http://news.plovdiv24.bg/712257.html

Сега знам, че оплювате всички специалисти, щото са от фармацевтичната мафия, ама те не са чак толкова много дългогодишните специалисти у нас и ми се струва, че е най-добре тях да слушаме по въпроси, свързани с компетенцията им.
То няма какво да се оплюва. Това са факти. С тях няма как да се спори. Най - кофти е, че пълен курс са две ваксини. Тази на 13 м. пази, но пак с риск. И да сложа, не считам бебето за предпазено.

Общи условия

Активация на акаунт