Морбили?!

• 360 219
  • 6 229
  •   1
Отговори
# 6 105
  • И аз не знам къде...
Здравейте,
Току що ваксинирано дете на 12 години вирусоносител ли е и опасно ли е за 10 месечно (не ваксинирано естествено) бебе?
Благодаря!

# 6 106
Здравейте,
Току що ваксинирано дете на 12 години вирусоносител ли е и опасно ли е за 10 месечно (не ваксинирано естествено) бебе?
Благодаря!

Не.

# 6 107
  • София
Какъв вирусоносител, грипен ли? По принцип, ако е болно е опасно от заразяване на всеки друг
Дръжте по-голяото да не е в контакт с по-малкото, макар че, като живеят в една къща и едно кихане е достатъчно.  Но пък може и да се размине. Дъщеря ми е сега с някакъв ентеровирус, тоест,  тоест потенциално може да ме зарази, но не е задължително. Зависи от имунитета на другия човек

# 6 108
  • Буркина Фасо
Здравейте,
Току що ваксинирано дете на 12 години вирусоносител ли е ...
Благодаря!

Не.
защо НЕ ? не може ли да е вирусоносител ?

# 6 109
Дари попита дали ваксинираното дете може да предаде ваксиналния вирус на неваксинираното. Не пита дали някой е болен от грип. Поне аз така разбрах.

# 6 110
Как ви хрумват подобни въпроси изобщо?

# 6 111
  • София
Дари попита дали ваксинираното дете може да предаде ваксиналния вирус на неваксинираното. Не пита дали някой е болен от грип. Поне аз така разбрах.

Божкееееее, през ум не ми мина, че някой може да попита дали ваксинирано дете е вирусоносител на вируса от ваксината. Значи, всички ваксинирани от полиомиелит например са опасни да заразят останалите неваксинирани.
О М Г!
Ъ-ъ-ъ-ъ, моля?

# 6 112
За първи път ли чувате, че ваксинираните деца са "заразени"? Че това е основен атрибут от комуникацията на всеки антиваксър с останалия свят Grinning
Не го пиша конкретно към Дарии, по-скоро тя е станала жертва на такова общуване.

# 6 113
Всъщност това е възможно точно с живата полиомиелитна ваксина. Естествено антиваксърите спекулират с това като твърдят, че всички ваксини отделят вируса, но това не е така. А и вирусът не е болестта, а е ваксиналния вирус в крайна сметка.
Но въпросът не е съвсем лишен от логика, затова не скачайте така. Simple Smile

# 6 114
  • Буркина Фасо
Всъщност това е възможно точно с живата полиомиелитна ваксина. Естествено антиваксърите спекулират с това като твърдят, че всички ваксини отделят вируса, но това не е така. А и вирусът не е болестта, а е ваксиналния вирус в крайна сметка.
Но въпросът не е съвсем лишен от логика, затова не скачайте така. Simple Smile
погледни пост  6109    
цитирах ти точно въпроса и твоя отговор.

# 6 115
  • И аз не знам къде...

Точно това имах в предвид и точно, защото морбилната ваксина е жива.
Благодаря за отговорите!

# 6 116
  • София
Дете може да предаде вируса само ако се разболее. На практика вероятността дете да се разболее от ваксината е пренебрежимо малка. Не би трябвало точно това да критерий дали да сложите ваксината на 12-годишното дете. И все пак ако се притесявате за 10-месечното бебе, изчакайте три месеца и ги сложете едновременно на двете деца.
Ваксината за голямото се слага в годината, в която детето навършва 12 години. Няма изискване да е на деня.
1.1.2020 - 31.12.2020 е периодът, в който трябва да се постави ваксината на децата родени през 2008 година. Няма изискване да е навършило 12 години и няма проблем да я сложите през декември.
Така че по Ваша преценка може да сложите първо ваксината на малкото, а два месеца след това на голямото. След като малкото е изградило имунитет.

Според мен всички тези сметки са излишни. Но все пак има вероятност ваксинирано дете с жива ваксина да се разболее и да е заразно след ваксината. Има много примери, когато след масова ваксинация се появява епидемия. Тези малки вероятности цъфват тогава. Все в стадото се намира по някое дете със съпътстващо заболяване, за което не са знаели.

# 6 117
10.02-16.02.2020

Морбили 35 случая срещу 21 случая за предходната седмица;

Скарлатина 60 случая срещу 73 случая за предходната седмица.

Sad

# 6 118
  • Перник
10.02-16.02.2020

Морбили 35 случая срещу 21 случая за предходната седмица;

Скарлатина 60 случая срещу 73 случая за предходната седмица.

Sad
Това за цялата страна ли е справка?

# 6 119
Да за цялата страна е, публикува се на страницата на здравното министерство.

Общи условия

Активация на акаунт