Морбили?!

• 363 144
  • 6 229
  •   1
Отговори
# 975
Да те карам да ми го показваш? и ти какво направи в отговор на тези писма? Защо не ги осъди за нарушени права на детето?
Много се радвам, че пишеш в тази тема, защото си много добър пример как не трябва човек да подхожда към някакъв проблем. Дори в алтернативния не виждам много да ти се възхищават. В най-добрия случай игнорират написаното от теб.

Чакай да припадна, току виж някой ми се възхитил, че какво правя иначе в този форум...  smile3544

# 976
Ами не, не е. Базирано е на научни изследвания.
Какво, кой, къде и как е правил подобно изследване? И пак питам - на 100% ли вярвате, че има "епидемия" от морбили?

Къде споменах морбили Tired

Ами Стелт, не си прави, нали твоите са ваксинирани. Карай другите да не си ваксинират тяхните. Така ще се намали населението и ще е има места в градините.

И ти не се прави... Нали твоите не са ваксинирани и се опитваш да убедиш другите да ваксинират своите, та покрай тях да са защитени и твоите...  Tired

Първо имам само едно дете и второ - ваксинирано е. Единствената ваксина, с която не е реваксиниран е коклюш, защото направи реакция. С Лекарката му решихме да не го реваксинираме. Тогава ваксината беше жива.

Тук изкара коклюш, но на 13 и не беше животозастрашаващо, както би било на 3-8 месеца.

# 977
Скрит текст:
Какво, кой, къде и как е правил подобно изследване? И пак питам - на 100% ли вярвате, че има "епидемия" от морбили?

Ами Стелт, не си прави, нали твоите са ваксинирани. Карай другите да не си ваксинират тяхните. Така ще се намали населението и ще е има места в градините.

И ти не се прави... Нали твоите не са ваксинирани и се опитваш да убедиш другите да ваксинират своите, та покрай тях да са защитени и твоите...  Tired

Първо имам само едно дете и второ - ваксинирано е. Единствената ваксина, с която не е реваксиниран е коклюш, защото направи реакция. С Лекарката му решихме да не го реваксинираме. Тогава ваксината беше жива.

Тук изкара коклюш, но на 13 и не беше животозастрашаващо, както би било на 3-8 месеца.

Така твърдиш ти, но нямам причина да ти вярвам... Щото, ако ще си говорим така, благодаря за дискусията...  Laughing

# 978
Ха, Мрънкалка пак се появи и отново е педиатър, а не микробиолог  Mr. Green
Моля ви, момичета, не се връзвайте на стелт, темата съвсем се скапа...

# 979
Скрит текст:

Така твърдиш ти, но нямам причина да ти вярвам... Щото, ако ще си говорим така, благодаря за дискусията...  Laughing

А защо да лъжа? Има си картон, а и аз съм за ваксинациите.  Знам за рисковете и както казах, сега съм притеснена за ваксината срещу менингит, но според мен е по-голям рискът при заболяването и ще го ваксинирам.

# 980
Не разбирам, защо следва пълно мълчания, когато стане въпрос за постваксинална реакция и завъртане на плочата за нискоинтелигенти, необразовани и пр.глупости?
Какво трябва да направи един родител, когато детето му пострада по един или друг начин? Какво? Антиваксър и тъп психопат, който застрашава невинното общество ли е, ако попадне в това положение? Попитах 3 пъти, ако не желае   шествалентен боклук, но иска да ваксинира срещу избрана болест, но няма такава възможност тъп антиваксър ли е?

Бройката пострадали са много малко. Какво очакваш да чуеш? Не си ваксинирай детето ако не желаеш, надявам се е информиран избор. От там насетне, не го води в детската градина и си поеми рисковете.
бройката наистина пострадали от ваксина е много малка. За тях трябва да има специални обезщетения и всякаква помощ от държавата и обществото. Съвсем отделен и масов случай сред анти-ваксърите са тези, които СМЯТАТ, че са пострадали от ваксина, обикновено без никакво основание, но звездите им го говорят. Те са кресливи и фанатични пропагандатори на неваксинирането, разпространители на теориите за "смъртоносните ваксини", безкрайно опасни промивачи на мозъци и обикновено започват изказванията си апломб: "МОЕТО ДЕТЕ ПОСТРАДА ОТ ВАКСИНА!!!!!! #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire Как може да не се съгласявате с мен и да помагате за убиването на чужди бебета! Вие сте гадни, дано децата ви да пострадат, че да видите какво е!"
При бегло проучване на случая се оказва, че няколко месеца след ваксината, детето се разболяло от инфекциозна мононуклеоза и се изприщило, което родителката претендира, че е МОРБИЛИ ОТ ВАКСИНАТА, защото няма заболяване инфекциозна мононуклеоза и то е измислено лекарите да не признаят, че ваксиниран е заболял от морбили. /това си е съвсем истински случай от форума/. Така че - за кои пострадали от ваксини говорим, дето са много?

# 981
  • София

Кой е Мрънкалка? Пак съм изпуснала реинкарнациите.

# 982
  • София
Може ли да се върнем към темата за морбили?

Вчера звънях в столичното ХЕИ да попитам нещо и там ми казаха, че 2010 в София е имало голяма епидемия - някой нещо знае ли за нея?
Даже не знаеха, че детското отделение на "Свети Мина" тук в Пловдив е затворено. Казаха, че основната им цел е заразата да не стигне до София, защото тогава проблемът щял да стане много голям.

# 983
Скрит текст:

Аз ли ви скапах темата? Защото сложих тук страничните реакции от Приорикс (морбили-паротит-рубеола триваксина), която се налага да се прави при епидемия от морбили поради липса на моноваксина и защото цитирах от листовката, че няма доказателства за протективната й ефикасност? Сигурно скапах темата с историческите данни за ваксинационното приложение на трите компонента поотделно и в комбинация? Вероятно скапах темата с таблицата заболели от морбили при предишната епидемия и данните от нея за заболели ваксинирани с една и две дози?

Скрит текст:
Скрит текст:

А защо да лъжа? Има си картон, а и аз съм за ваксинациите.  Знам за рисковете и както казах, сега съм притеснена за ваксината срещу менингит, но според мен е по-голям рискът при заболяването и ще го ваксинирам.

А аз защо да лъжа, че моите не са?

# 984
  • Вече в моята си приказка...
Цитат на: stelt77
А аз защо да лъжа, че моите не са?
Много добър въпрос!

# 985
  • София - Рим и обратно
Да не ни е изпила чавка мозъка.
А Мрънкалка само с изречението "не бих ваксинирала за рубеола, нека си го изкарат децата", направо счупи тъпомера. Иска ми се само да знам, ако има дъщеря и "си я изкара детето" рубеолата по време на бременност с желано дете, пак ли ще пише подобни тъпотии.

# 986
Нямам идея за какво говориш. Аз твоите деца не съм споменавала. Ти ме обвини, че "моите" не са ваксинирани, а аз карам другите да си ги ваксинират. Оказа се, че имам само едно дете и то ваксинирано.

Теб те обвиниха, че си си ваксинирала мамините златни, но караш другите да не го правят. Аз лично не съм се интересувала от теб и потомството ти.

# 987
Нямам идея за какво говориш. Аз твоите деца не съм споменавала. Ти ме обвини, че "моите" не са ваксинирани, а аз карам другите да си ги ваксинират. Оказа се, че имам само едно дете и то ваксинирано.

Теб те обвиниха, че си си ваксинирала мамините златни, но караш другите да не го правят. Аз лично не съм се интересувала от теб и потомството ти.

Laughing   Кой ме обвини?  Като пиша, че не са, а друг някой си пише, че са, ти на кого повярва? То се вижда кой, кога, какво е написал и на кое съм отговорила по съответния начин... Сами си скапвате темата...

# 988
  • Вече в моята си приказка...
Момичета, давайте по същество! Тъкмо темата стана интересна! Та има ли "епидемия" или не?

# 989
За мен проблемът е, че или трябва да се кланяш пред имунизационния календар като пред 10 божи заповеди или да си еретик за системата. В никакъв случай не ти е позволено да си просто родител, който мисли критично и избира най-доброто за своето дете. За лекарите положението е същото - нямат право на преценка да сложат една ваксина и да пропуснат друга в интерес на детето. Обаче, ако се случи някаква реакция срещу ваксина, те са виновни, че не са преценили правилно. За комисиите за освобождаване изобщо не ми се говори - явяването е на всеки 6 месеца (сякаш нещо кардинално може да се е променило в здравето на детето ти с хронично заболяване). Повечето лекари не искат да пишат становище за пред комисията, в личен разговор ти казват, че да си ваксинираш детето е руска рулетка. Когато обаче трябва да подпишат документ те пращат при друг. И тях ги е страх. На това аз му казвам връщане в Средовековието - трябва да вярваш сляпо и само да се кръстиш, да не изтеглиш късата клечка. Инак на кладата, дори само търсенето на информация по темата вече те прави подозрителен.

Общи условия

Активация на акаунт