Морбили?!

• 363 073
  • 6 229
  •   1
Отговори
# 1 125
Сега....за маската, не съм от Столипиново, мога да чета, информирам се, да кажем средно интелигентна съм, да ЗНАМ, че маската се сменя на всеки час. Купих си цял пакет с маскИ, а не една-едничка.
И да, маската спасява в голям процент от случаите, убедена съм в това... Peace

sea.sea  - свободна си да ходиш, където си искаш Peace Нито ще дойда да те вържа у вас, нито ще те спирам....нито рискът е за моето дете...... та да ти кажа в резюме, колкото и цинично да звучи-не ме касае толкова дали ще водиш неваксинираното си бебе под годинка в центъра на епидемията от морбили

Rolling Eyes
Похвално е, че си сменяш маската на час (това го казвам съвсем сериозно и уважително!)
Хубаво е, че го правиш, но не е панацея и при истинска епидемия не е никаква гаранция. (Пример - съпружето си сменя маската както си му е реда, но все донася в къщи някой друг вирус.)
Втората част от поста ти е не само цинична, но и малко прекалена  Peace Като не те касае, не го коментирай просто Wink (Пак без заяждане го казвам)
Ваксърите не се набутват в центъра на епидемията целенасочено все още неваксинираните си бебета, а например ще заведат по нужда децата си на лекар (за преглед, консултация, ваксинация) и потенциално в болницата децата им може да се заразят от другите (антиваксърски, ромски или просто ваксърски но все още неваксинирани и вече разболяли се от морбили) деца, които са в болницата.... примерен сценарий....

# 1 126
Бебетата на прегледа не за знаели, че има болни... Добре, съгласна съм с теб...да си ги държат вкъщи антиваксърите, но при вече известна и обявена епидемия в Пловдив, пак ли трябва да се тикате там, аз това не мога да разбера Thinking Супер тъпо и нелигочно ми се струва това, извинете...ако може, да ми обясните кому е нужно да се води бебе там, където се вихри болестта newsm78

# 1 127
  • София
Малко ми е смешно това тръшкане ама как ще ги затворим децата в една стая. Ми, малко мисъл вкарайте и не бъдете буквалисти. Вкъщи и на разходки без други деца, без претъпкани паркове и така.
Кафе, така е, но ако не можеш да разчиташ на друг да не си води детето тук-там, разчиташ ти да ограничиш своето.

На разходка вкъщи?
Хм, това ще да е... екзотична разходка.
За да могат децата на антиваксинаторките - било то болни или здрави - да си се разхождат на воля по паркове и градинки, да ползват люлки, пързалки, катерушки, пейки, да гледат дървета, да ходят в тревата, да гонят пеперуди, да слушат врабчета... на децата, които по едни или други - обективни! - причини не са ваксиниране, срещу това, можем да изрежем пеперуди от хартия, да направим катерушки от столове и пързалка от килната маса, както и люлка от някое одеало, можем да им пуснем запис на птички и да турим зелени тапети на тените - къде изобщо са тръгнали да ги извеждат, не разбирам аз!? Ми то малко акъл се иска само, и мъъъничко усилие!

# 1 128
  • София
Хора, нали си давате сметка, че се налага да се заведе дете на преглед?
Моят син в момента е с кашлица, какво да направя - някой трябва да го прегледа!
Ваксиниран е преди три седмици, но пък положението е рисково и за нас с баща му.
От вкъщи ли да не мърдаме?

# 1 129
  • София

А ти пък къде искаш да ходиш!?
Имаш бебе = ще си седите семейно у дома!
Къде сте хукнали, като има епидемия!?
Я по-добре вземете зазидайте вратата!
Навън не е за вас, само антиваксинаторки могат да ходят там!

# 1 130
Кви катерушки и хвърчила при бебе на 10 месеца  hahaha

# 1 131
Къде съм писала на разходка вкъщи?
Ти наистина не си добре.

# 1 132
Бебетата на прегледа не за знаели, че има болни... Добре, съгласна съм с теб...да си ги държат вкъщи антиваксърите, но при вече известна и обявена епидемия в Пловдив, пак ли трябва да се тикате там, аз това не мога да разбера Thinking Супер тъпо и нелигочно ми се струва това, извинете...ако може, да ми обясните кому е нужно да се води бебе там, където се вихри болестта newsm78
Къде е обявена епидемия?

# 1 133
  • София - Рим и обратно
Хора, нали си давате сметка, че се налага да се заведе дете на преглед?

От вкъщи ли да не мърдаме?
ами да, малко акъл се иска, нали ти се обясни. Rolling Eyes
Хората имат права и информиран избор, ти пък си тръгнала на лекар да си водиш детето. Като се притесняваш, стой си вкъщи, никой не е длъжен да се съобразява, най-малко просветлените маминки противнички на гадните ваксини.

# 1 134
  • София
Къде съм писала на разходка вкъщи?
Ти наистина не си добре.

Ами единственото безопасно място е. Поне в Сф - в мига, в който изляза от вратата, се сблъсквам с хора. И те не носят табелки "аз съм безопасен" / "аз съм антиваксинатор".
А бебетата на годинка в голям процент от случаите ходят, пързалят се, люлеят се, катерят се по бебешките катерушки - и въпреки това са на възраст, недостатъчна за ваксиниране.

В сезона пролет / лято единствения вариант да се извежда малко дете в градинка / на площадка във време, когато там няма други деца, е м/у 1 и 5 през нощта. (е, тогава има възрастни, но да речем, те не се катерят по катерушките, и ако представляват опасност, е от съвсем друг характер. И ако предават болести, вероятно е да е хепатит, не морбили).

# 1 135
Къде е обявена епидемия?
А,няма ли...а за какво е темата? Whistling
Добре...няма епидемия, а случаи на болни и един починал . В Пловдив. Така си по-спокойна вероятно?

# 1 136
Ами на сайта на РИОКОЗ не видях да има епидемия, затова съвсем сериозно питам къде е обявена?

Явно имаш наклонности да скачаш срещу всичко...

И като е в Пловдив? Добре че не е в София? Че в провинцията кучета ни яли?

# 1 137
  • София
Моля ви да се върнем към добрия тон и достоверната информация, без излишно всяване на паника.

В темата пишем и четем много хора, които живеем в Пловдив, имаме деца и ни е супер притеснено.

# 1 138
Коментирах случая с ходенето на гости в Пловдив на малкото бебе...това е. Попитах, защо някой ще си помисли да отиде именно в Пловдив, където болеста се вихри в момента.  Sea .sea - извинявам, че те споменавам отново Peace

Духи, чети...не бързай да се изявяваш и да се хващаш за думата Peace

# 1 139
Със сигурност ви е притеснено, аз съм в София и по градинките се озъртам като обран циганин, пък за вас не знам.А, в градинката, в делничен ден, където видите дете над 3 години да знаете, че е почти сигурно болно.

Дали има обявена епидемия на сайта на РИОКОЗ или няма, мен лично не ме вълнува. По ме вълнува дали ще продължават някои лекари да си слагат подписа под "неваксинацията " на нечии деца и дали ще се намери някой, който най-накрая да образова малко по-черничките ни съграждани. Защото ако не, след няколко години ще си говорим в същата тема, същите неща след като някое бебе не успее да се пребори с поредната уж забравена болест.

Общи условия

Активация на акаунт