Морбили?!

• 363 015
  • 6 229
  •   1
Отговори
# 1 200
  • в кукувиче гнездо
Кажи честно  верно ли?
"До средата на 18 век едрата шарка е сред най-разпространените инфекциозни болести, ендемична навсякъде по света с изключение на Австралия и на няколко по-малки острови. През последните години на 18 век вариолата убива около 400 000 европейци годишно (включително и пет действащи монарси),[4] и е причина за една трета от възникналата слепота сред населението.[12][13] От всички заразени, около 20 – 60% и дори над 80% от заразените деца загиват от болестта.[14] Широкото използване на вариолацията в някои страни като Великобритания, нейните колонии в Северна Америка и Китай, до известна степен ограничават и смекчават последиците от едра шарка през това столетие, но реално ограничаване на заболяването настъпва едва в края на 19 век след въвеждането на ваксинацията. През 20 век едрата шарка поразява фатално около 300 - 500 млн. души.[15][16][17] За 1967 г., СЗО оценява, че 15 милиона хора са заразени с болестта и два милиона умират от нея.[18]

От 1967 г. СЗО предприема широкомащабна кампания за масова противовариолна ваксинация във всички страни по света като особено внимание се обръща на страните от Африка и Азия. Кампанията е със срок от 10 години като в резултат на нея последният случай на заразен по естествен път човек от щама на едрата шарка Variola minor е диагностициран на 26 октомври 1977 г. при Ali Maow Maalin, готвач в болница в Сомалия.[19] Две години преди това е регистриран и последния случай на заразен по естествен път човек от щама на едрата шарка Variola major. Това се случва през месец октомври 1975 г. на двегодишното момиче Rahima Banu от Бангладеш[20].

На 8 май 1980 г. на ХХІІІ-тата Световна здравна асамблея е обявено, че вариолата е изкоренено заболяване в целия свят."
А ти може да си пишеш още колкото си пъти искаш!

# 1 201
  • София

Варицелата също би могла дас е забрави, ако не бяха разни там индийци, цигани и други антиваксинатори, които прокламират колко хубаво, видиш ли, е да заболее детето ти от варицела - едва ли не на добро, на късмет..

# 1 202
Стелт, пак залиташ в свободни съчинения. Дискусиите с теб стават все по-безпредметни.
Производителите не твърдят, че продуктът им не предпазва изобщо, а че не създава имунитет у 100% от рецепиентите. Може би защото медицината не е точна наука и би било абсурдно ако твърдят подобно нещо.
Беше толкова добре, когато се покри докато в темата се коментираше смъртния случай, сега няколко страници по-късно пак изпълзя да спамиш...
Защо да няма смисъл? Какъв е процентът на ефективно действие на Приорикс тогава? Моето дете е ваксинирано именно с нея.

# 1 203
Stelt, твоят телевизор изобщо няма да го коментирам. Разбери, че е абсурдно да твърдиш, че производителят бил написал че ваксината не става и не действа. Производителят е дал информация в рамките на медицинската терминология, която е задължителна. Ти какво искаш, за да докажат протективния ефект на ваксината да изложат всички ваксинирани на вирусите, за да докажат колко процента е ефективна ли?! На това твоето му се вика екстремизъм. Смешно е как информацията, която не ти изнася умишлено я беше извадила от цитата си. До скоро твърдеше, че ваксините не били имуногенни, сега като не ти изнася твърдиш че имуногенността им не осигурява никаква защита...

# 1 204
  • София

Стелт е антиваксинаторка. С антиваксинатори и последователи на... Адриана ли беше, Анастасия ли, такава някаква - не се спори. По-вероятно е да убедиш католик, че дева Мария е била всъщност блудница. Вярата на антиваксинаторките и Александристите (или ако не беше Александра, друга някаква с "А") е по-непоклатима.

Дъждец, ако питаш сериозно - няма как да има отговор въпросът ти. Не и ако не открием Менгеле, че да направи реален експеримент с еврейчета или циганета, експериментът с истински деца, който Стелт предложи. С целенасочено заразяване.

# 1 205
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Що така антиваксърите културно пропускат да споменат починалото дете, ами продължават да си дъвчат едни и същи глупости.Даже някой пропусна да пише няколко страници, колкото да се забрави явно.
Или както преположиха по-напред, "щом е циганче не го броим"?

# 1 206
Пърплетка, може ли да ми отговориш конкретно на зададения въпрос? Какъв процент ваксинирани с Приорикс една доза са предпазени?
Редактирам се, защото видях, че съм сбъркала в термините.

Последна редакция: вт, 11 апр 2017, 14:51 от Пролетен дъждец

# 1 207
  • София
Тъй като стана въпрос за листовката на Приорикс... точни и пълни цитати:
Цитат
В клинични проучвания при деца на възраст от 12 месеца до 2 години е доказана висока имуногенност на PRIORIX.

Имунен отговор при деца на 12 месеца и повече

Ваксинацията с единична доза PRIORIX индуцира антитела срещу морбили при 98,1%, срещу
паротит при 94,4% и срещу рубеола при 100% от ваксинираните, серонегативни преди
ваксинацията.

Две години след първичната ваксинация нивата на сероконверсия са 93,4% за морбили, 94,4% за
паротит и 100% за рубеола.

Въпреки че, няма данни относно протективната ефикасност на PRIORIX, имуногенността се
приема като показател за протективна ефикасност. Данните от някои проучвания обаче сочат, че
ефективността срещу паротит може да бъде по-ниска от наблюдаваните нива на сероконверсия за
паротит.

Конкретно

Ваксинацията с единична доза PRIORIX индуцира антитела срещу морбили при 98,1%, срещу
паротит при 94,4% и срещу рубеола при 100% от ваксинираните, серонегативни преди
ваксинацията.

Две години след първичната ваксинация нивата на сероконверсия са 93,4% за морбили, 94,4% за
паротит и 100% за рубеола.

# 1 208
  • Куциндрел
... и последователи на Новата Германска Медицина.
За тях болести нЕма.

# 1 209
Пърплетка, може ли да ми отговориш конкретно на зададения въпрос? Какъв процент ваксинирани с Приорикс една доза са предпазени?
Редактирам се, защото видях, че съм сбъркала в термините.
Дъждец, извинявай, не бях видяла коментара ти. Кати ти е отговорила  Peace

# 1 210
E как да сме сигурни, че ваксината пази, като се разболяват и ваксинирани?
От дадения по-горе линк става ясно, че един от случаите на заразените, които са обявени вчера е дете с ваксина от 2014г.! Моето дете е ваксинирано 2013г., то има ли или няма имунитет? Дали посочените проценти са верни, ако е така значи това дете попада в тези 1,9%, които не изграждат имунитет, а дори не е имало контакт с болен.

7-ми случай– Момиче на 4г от гр.Пловдив ул.»Владая» 69 кв.Изгрев. МПР – 30.07.2014г.
Няма епид.данни за контакт с друг болен, но в кв.Изгрев има регистрирани други случаи на морбили. Контактни по дом: 5 -1 дете на 1г – неимунизирано, 1 дете с 1 прием на МПР и 3-ма възрастни без данни за иммунизация с МПР.

# 1 211
И аз това питам. Отделно от листовката става ясно, че изграждане на антитела не е съвсем равнозначно на ефикасност на ваксината. Тоест 98% развиват антитела, но ефикасно предпазени може да са още по-нисък процент.
Да не говорим, че Мангъра в едно интервю каза, че една доза била достатъчна, в друго че не била. Все ставаше въпрос за деца сега, тоест няма оправдание за различието на ваксините, за които беше писала Диана.

# 1 212
И аз това питам. Отделно от листовката става ясно, че изграждане на антитела не е съвсем равнозначно на ефикасност на ваксината. Тоест 98% развиват антитела, но ефикасно предпазени може да са още по-нисък процент.
Да не говорим, че Мангъра в едно интервю каза, че една доза била достатъчна, в друго че не била. Все ставаше въпрос за деца сега, тоест няма оправдание за различието на ваксините, за които беше писала Диана.

А, бинго! Създадените антитела не означава имунитет, защото това не е доказано... Приема се, че създадените антитела означават имунитет, защото нямат други доказателства и по никакъв друг начин не могат да си оправдаят продукта... Цитира се разни сероконверсии и глупости, не съм сляпа, видяла съм ги, но отдолу черно на бяло се казва, че тези данни за антителата се приемат за имунитет, което не е равно на са имунитет...

Починалото бебе какво точно искате да му коментираме? Че е починало, че е бебе или че имало усложнение на морбили? А може би че е лекувано в болницата, където близките му твърдят, че се е заразило с морбили от вътреболнична инфекция... Или вероятно смятате, че от морбили не се умира и сега се чудите какво станало? И аз не зная какво е станало... Детето било лекувано от бронхит в болницата, когато проявило признаци на морбили... Къде е заразено не казват, защо е било с бронхит също не казват... Какво очаквате да се коментира в случая?

# 1 213
  • в кукувиче гнездо

А, бинго! Създадените антитела не означава имунитет, защото това не е доказано... Приема се, че създадените антитела означават имунитет, защото нямат други доказателства и по никакъв друг начин не могат да си оправдаят продукта... Цитира се разни сероконверсии и глупости, не съм сляпа, видяла съм ги, но отдолу черно на бяло се казва, че тези данни за антителата се приемат за имунитет, което не е равно на са имунитет...

Починалото бебе какво точно искате да му коментираме? Че е починало, че е бебе или че имало усложнение на морбили? А може би че е лекувано в болницата, където близките му твърдят, че се е заразило с морбили от вътреболнична инфекция... Или вероятно смятате, че от морбили не се умира и сега се чудите какво станало? И аз не зная какво е станало... Детето било лекувано от бронхит в болницата, когато проявило признаци на морбили... Къде е заразено не казват, защо е било с бронхит също не казват... Какво очаквате да се коментира в случая?
Да си признаете, че разади антивакъсрите се получават дупки в колективния имунитет и пламват зарази с морбили, което не е просто детска болест, а болест с висока смъртност!

# 1 214
Колективен имунитет с ваксини няма как да стане, но и това още не ви го разбира главата...

Общи условия

Активация на акаунт