Морбили?!

• 367 071
  • 6 229
  •   1
Отговори
# 1 380
Стелт ти тази информация дето я пляскяш тук само от нета ли е събирана или имаш нужните познания? Как може въобще да обърквате иначе не малко обърканите майки? Това е дори престъпно за мен. Не може да седите и да убеждавате, че ваксините са ненужни и видиш ли толкова вредни без досатъчни знания по медицина. И не знания натрупани от няколко страници в нета и няколко групи във фейса. Когато ми покажеш диплома,тогава бих се зачела в думите ти.
Тя има право да говори всичко каквото й хрумне, защото детето на нейна приятелка е пострадало от ваксина. Точка.
Това световни здравни организации, научни институти, мастити епидемиолози са някви некадърници и корумпирани типове и въобще мнението им не вАжи.

Моля!? А какво цитирам постоянно? Извънземните ли!? Рептилите!? Оная с А, която някой споменаваше и явно знае коя е, аз с А познавам Анелия и Анна - приятелки и не ги цитирам... Може би не е лошо да спрете да си измисляте и да видите какво наистина цитирам...

# 1 381
Моята диплома няма защо да я показвам, аз не съм седнала да агитирам дали да се ваксинират или не. За мен това е избор на майката, който трябва да се вземе без вмешателство. Но как една майка да вземе това отговорно решение, като й се пляскат некакви чаршафи тука от известни и неизвестни източници и се води пропаганда. Пак казвам за мен и най - правилно да се обърне към компетентни лица,  а не към хора на които чичото на лелята на зетя на една приятелка,  така им казали. А знаеш ли аз какви фрапантни случаи на пострадали хора имам само защото не са били имунизирани имам. Но няма да ги използвам, за да убеждавам някого в моята истина. Оставете хората и мъката им и спрете да ги използвате като плашила.

# 1 382
  • В тъмната гора.
Вчера отивам в нашата поликлиника и питам за изследването за антитела към морбили, а лаборантите ме питат "Към кой тип морбили искате изследване?" - имало два типа морбили. Такова нещо за пръв път чувам, че имало два типа морбили, два типа варицела и два типа рубеола.
Някой може ли да ми напише какво точно трябва да изследвам, за да се види дали имам антитела към морбили.

# 1 383
Въпросът ми е следния - във всяка лаборатория ли мога да си направя изследване за антитела срещу морбили? Раждана съм 1974 години и мама ми каза, че съм изкарала и двата вида шарки - според нейните думи тогава са били дребна и едра. Най-вероятно дребната е морбили, а едрата не знам коя е, но тя нали е изчезнала?
Та в този ред на мисли дали има смисъл да правя такова изследване? Ако някоя по-запозната дама иска, може да ми отговори. Не ми се ходи до личната лекарка да питам това.

# 1 384
Въпросът ми е следния - във всяка лаборатория ли мога да си направя изследване за антитела срещу морбили? Раждана съм 1974 години и мама ми каза, че съм изкарала и двата вида шарки - според нейните думи тогава са били дребна и едра. Най-вероятно дребната е морбили, а едрата не знам коя е, но тя нали е изчезнала?
Може и рубеола да е. А едрата е варицелата. Така съм чувала да ги наричат. Аз също съм карала тези две шарки - рубеола и варицела.

# 1 385
Вчера отивам в нашата поликлиника и питам за изследването за антитела към морбили, а лаборантите ме питат "Към кой тип морбили искате изследване?" - имало два типа морбили. Такова нещо за пръв път чувам, че имало два типа морбили, два типа варицела и два типа рубеола.
Някой може ли да ми напише какво точно трябва да изследвам, за да се види дали имам антитела към морбили.
Да не е имал предвид два типа антитела?

Та в този ред на мисли дали има смисъл да правя такова изследване? Ако някоя по-запозната дама иска, може да ми отговори. Не ми се ходи до личната лекарка да питам това.
Според мен във всяка лаборатория можеш. Също и в РЗИ би трябвало да можеш. Аз мисля, че има смисъл от такова изследване, дори съм решила да си направя за рубеола.
Иначе най-вероятно една шарка майка ти казва на варицелата.

# 1 386
  • в кукувиче гнездо
Тук сигурно сто пъти обсъдихме, че едрата шарка - вариола е изчезнала, а на варицелата също се казва едра шарка. Морбили и рубеола са дребните шарки.

# 1 387
  • В тъмната гора.
Аз съм изкарала дребна шарка като малка, но имам съмнения, че съм карала рубеола, затова искам да си направя изследвания. Днес ще питам личния лекар какво трябва да се изследва. А и цените в нашия град са много високи-35 лв.. За сравнение в София цените варират от 25 до 15 лева.

# 1 388
По принцип за много такива заболявания правят два типа изследвания на антитела
За моментно остро състояние, дали си болен в момента или скоро си боледувал IgM, и за остатъчни от прекарано преди заболяване- дали някога си го карал  IgG
Да не е имала това в предвид лаборантката?
Иначе  ето http://www.ncipd.org/index.php?option=com_k2&view=item&i … =1095&lang=bg Два вида са, да

# 1 389
По принцип за много такива заболявания правят два типа изследвания на антитела
За моментно остро състояние, дали си болен в момента или скоро си боледувал IgM, и за остатъчни от прекарано преди заболяване- дали някога си го карал  IgG
Да не е имала това в предвид лаборантката?
Иначе  ето http://www.ncipd.org/index.php?option=com_k2&view=item&i … =1095&lang=bg Два вида са, да
"Вирусологичното изследване като тест е технически трудно изпълнимо, затова навсякъде се използват серологични тестове. ИФМ – доказване на вирусни антигени – в цитоплазмата на заразените клетки се наблюдават характерни цитоплазмени включвания. Серологично доказване се извършва с РСК, РЗХА и ELISA. Серологичното доказване на специфични антитела от клас IgM е тест, който доказва в 100% тези антитела още на 2-3-ия ден след появата на обрива. Морбилните IgM антитела достигат своя пик през 2-4-та седмица и намаляват след 6-8 седмици. Специфичните антиморбилни антитела от клас IgG се откриват във висок титър след 4 седмици и остават да съществуват пожизнено. "

http://www.medinfo.bg/spisanie/2010/10/statii/morbili-klinichni- … ija-i-kontrol-999

# 1 390
А може, аз лаишки покрай други тестове така са ми обяснявали  Hug
Лично аз бих платила и двете де, то е ясно

# 1 391
Тези, които имате ваксинирани 6-7 годишни деца например притеснявате ли се?
Детето ми не живее в Пловдив, но иска да отиде там за малко при баба си, а аз се притеснявам, нищо, че е ваксинирано.

# 1 392
  • в кукувиче гнездо
Аз се притеснявам и затова ще пропусна минаване през Пловдив утре. А имаме там приятели, с които иначе бих искала много да се видя. Детето ми е на шест.

# 1 393
Не, не се притеснявам от морбилито. Детето ми е имунизирано и дори да се разболее ще кара болестта леко. Освен това, доколкото четох, 6-7 годишна възраст не се води рисковата възраст за морбилито.

# 1 394
В условия на епидемия, принципно, всички са застрашени. В такива условия човек не се среща просто с вируса, а е атакуван многократно.
В Пловдив нещата още не са стигнали до епидемия. За сега ми е по-притеснително, че не се справят със ситуацията. И ми е притеснително разрастването на антивакс популацията...

Общи условия

Активация на акаунт