Морбили?!

• 366 902
  • 6 229
  •   2
Отговори
# 1 590
С един куршум - пълна дискриминация, браво!

absurT, абсурдите, които изписваш са ти специалитет! Мисля, че на всички стана ясно, че ваксините не са ГОДНИ за цял живот! Т.е. няма как да се предпазиш от нещо си, когато действието на дадена ваксина отмине. А това, че ако си ваксиниран от дадено нещо, ще изкараш същата тази болест по-леко и безпроблемно, отново ще повторя, е "мит" и няма нищо общо с реалността!

Не е задължително, между другото, да се разболееш от нещо си, ако си в контакт със заразоносител! Надявам се, че всички сте съгласни с това!
За това има реимунизации. Ако и останалите инфекциозни болести, бъдат "затворени в буркан", като вариолата, благодарение на ваксините, няма да има нужда и от реимунизации.
Метафората за "пукнатата ваза" точно това има предвид - докато има изключения (неваксинирани), има пукнатина.

Аа, къде са ми реимунизациите??? Срещу МПР, коклюш, пневмококи, туберкулоза, хепатит и все, все, все... Гарантирам, че от около 20-тина години не са ми слагани никакви (да се чуди човек как съм оцеляла без!?). Значи съм незащитена "самоходна бомба"  Stop

Последна редакция: нд, 16 апр 2017, 00:36 от alen mak

# 1 591
  • София
Момичета, няма шанс да изчета над 100 стр. Интересува ме актуална информация за морбилито. Колко заболели има към днешна дата? Някой има ли линк? Последното което четох беше за починалото бебе
Сега не мога да дам линк,но са около 50 човека и три болнични отделения са под карантина - В св.Мина, св.Георги и Пълмед,ако не се лъжа.

# 1 592
Lino, това е от преди два дни, описан е и имунизационният им статус
https://www.actualno.com/plovdiv/novi-sluchai-na-bolni-ot-morbil … -news_605785.html

Мира,  линка е добре обоснован, с посочени достоверни източници Peace

И какво се оказва - освен вредата върху индивида заради токсичните и отровни съставки, ваксините са опасни и за дълготрайния естествен колективен имунитет.

alen mak, опазили са те имунизираните деца на майките грижещи се за колективният имунитет  hahaha

# 1 593
Темата е за ситуацията с нарастващия брой болни от морбили! Не е за гения и величието на антиваксъра! Толкова глупости сте изписали за един ден, чудо!
По темата - вчера в новините казаха към момента 53 болни, сред които ако не се лъжа и 7-месечно бебе. Другата седмица РЗИ ще изкарат и информация колко са ваксинирани и колко са контактни. Положението хич не е розово.

# 1 594
Изключително се притеснявам от ситуацията с морбили, въпреки че не живея в Бг. Детето ми не е достигнало възрастта за тази ваксина и го мисля много.
В календара на Гърция има ваксината срещу варицела и при почти 100 процентово ваксиниране ( слава Богу, тук анти са единици), варицелата да я забравили! Не съм чула за дете, което да я е карало, през последните 5 години, в които съм стъпала тук.
А и досадният лозунг за задължителни и избирателни, Гърция която също я цитират, ако откажеш да ваксинираш, забравяш за детска градина, а също и педиатрите отказват да поемат такива деца. Подава се сигнал за тях към здравните служби.

Последна редакция: нд, 16 апр 2017, 16:15 от Zoι

# 1 595
Ето последна информация https://news.bg/health/oshte-dvama-zaboleli-ot-morbili-v-plovdiv.html Само смъртните случаиса 2 .
 Grinning Има вече и ваксина срещу HIV - в клиничен стадий на изпитание е. За Ебола създадоха ваксина. Пандемия от Ебола не е имало , а имаше еденични привнесени случаи и риск от такава.
Да се дават 2 дни антибиотици "профилактично"  при чисти хирургически интервенции е гаранция за изработване на резистентни щамове - ерго wrong practice.
Посоченият Уики линк за Тетануса е смехотворен и потвърждава теорията ми, за грешно изграждани хипотези на медицински полуграмотни хора боравещи с полуистини, полулъжи и частично верни предположения. Но това, което винаги ме същисва е авториатрния и назидателен тон, с който те се хвърлят да поучават останалите люде. Май това е най-лошата им черта.
Христос Воскресе скъпи про- и анти ваксинаторки! И не забравяйте, че и на Исус не са му вярвали... Бъдете живи и здрави вие и всички, които са ви скъпи! bouquet

# 1 596
Mumbas, Воистина Воскресе!
Желая здраве и разум на всички!
Нали знаеш, пандемия от ебола не е имало, ама пък колко гръмко звучи! Глупост до глупост... но пък толкова самочувствено се говори...

# 1 597
Ето последна информация https://news.bg/health/oshte-dvama-zaboleli-ot-morbili-v-plovdiv.html Само смъртните случаиса 2 .
Къде са 2? Няма такава информация.
Ето официално: http://www.riokozpd.com/морбили-актуална-информация-1
Заразени са неконтактни и ваксинирани. Как става това?

1-ви случай– Жена на 32г от с.Белозем без епид.връзка с друг случай на морбили.Без данни за иммунизация. Контактни в дома – 2-ма възрастни без данни.
2-ри случай– Дете на 7г от гр.Пловдив вероятно заразен по местоживеене, с иммунизация срещу морбили на 31.05.2011г. Посещава ДГ»Лилия» с последно посещение 31.03.2017г. Контактни по дом – 2-ма, като едното е дете с иммунизация МПР. Контактни деца в ДГ – 18 с иммунизация МПР.
3-ти случай– Дете на 7м от гр.Стамболийски без епид.връзка с друг случай на морбили, контактни по дом – 2-ма възрастни и 1 дете с иммунизация МПР.

# 1 598
  • София
Честно да ти кажа, при наличие на вътреболнични инфекции, при това устойчиви, и всички си го знаем, предпочитам два дни антибиотик, вместо усложнения. За мен това е по-малкото зло. Онзи ден от болниците се оплакаха,  че купуват лекарства на опаковки и така ги изписват, а не на дози. За мен това е голямо разхищение на лекарства и пари, дане говорим как се унищожават неизползваните лекарства и от гражданите. аз съм пробвала да предам по инструкция както е, лекарства от къщи с изтекъл срок на годност в няколко аптеки и навсякъде ми отказаха. Дори ме гледаха изумено, все едно съм някаква луда.

# 1 599
И мен така ме гледаха в аптеката...повдигнаха учудено и с досада вежди Rolling Eyes

# 1 600
До нас и в двете аптеки съм предавала торби със стари лекарства без проблем.
Не е хубаво да се изхвърлят в канализацията.

# 1 601
На 24-ти имам път към София, да взема и моите стари лекарства да ги върна при вас Mr. Green
Чу тук ме гледаха като прошляк и изпаднал индивид...

# 1 602
  • София

Аа, къде са ми реимунизациите??? Срещу МПР, коклюш, пневмококи, туберкулоза, хепатит и все, все, все... Гарантирам, че от около 20-тина години не са ми слагани никакви (да се чуди човек как съм оцеляла без!?). Значи съм незащитена "самоходна бомба"  Stop

Първо провери колко реимунизации и кога, и за какво са предвидени.
После, се сети че ако се заразиш с тетанус, например, си ходещ мъртвец, но не и ходеща бомба.
И накрая се сети, че има други- болшинството от обществото, които те защитават, защото са се ваксинирали.

Понякога не се схваща, че без ваксини трудно се оцелява, докато без разум става, че при някои е и причина за гордост Mr. Green

# 1 603
Благодаря за линковете. Може ли да ми кажете понеже ми прави впечатление, че при доста случаи пише, че няма епид.връзка с други заболели. Какво ще рече това? Че са се заразили не в болница, а навън ли  newsm78
Гледам има дете което посещава и детска градина и такива които имат вече по една имунизация

# 1 604
Благодаря за линковете. Може ли да ми кажете понеже ми прави впечатление, че при доста случаи пише, че няма епид.връзка с други заболели. Какво ще рече това? Че са се заразили не в болница, а навън ли  newsm78
Гледам има дете което посещава и детска градина и такива които имат вече по една имунизация
И аз туй питам от няколко дена ама никой не казва - само се бият за изява  Rolling Eyes

Ако не са се заразили от други болни и са дори от други населени места.. Откъде се е пръкнало туй морбили?
Във всички общини почти има по 1-2 случая, които нямат нищо общо помежду си...

Не като Кати дето вика - от "антиваксърското румънче" ли какво беше  Crazy едва ли е обходило де що има народ навред да сее висруси  Outta Joint

Явно си има морбили и нормално у нас - въпросът е как се нацвъква така безразборно насам-тама без връзка - ако е тръгнало от едно място? Или не е ?

Общи условия

Активация на акаунт