Морбили?!

• 366 896
  • 6 229
  •   2
Отговори
# 2 040
Училището е НУ Христо Ботев, в Кършияка е. Детето е от Войводиново, учи в Пловдив.
Интересно ми е защо са контактните само в класа, което изобщо не е правилно  Crossing Arms Че те играят всяко междучасие всички на куп - и със съседните паралелки, и с другите класове, че и с целия персонал.

Болните не са за 1 ден, а от старото обновяване до новото колко са регистрирали... Щото може да има и такива дето не са регистрирани... Да не говорим, че не всички са лабораторно доказани.

За циганту - е много удобно в момента да ги водят морбили и да ги вкарват в болницата като такива, щото за варицела примерно няма пътека Simple Smile
Предполагам има и достатъчно реални случаи, ама нищо не им пречи в тоз момент да мултиплицират и по някой бонус пътека Simple Smile .. те що народ умрял лекуват от какво ли не  ooooh! та това ли ще ги спре...

А децата тамън като ги пуснат ваканцията ще я закарат шарката из цяла БГ .. Зависи къде са им бабите, примерно Simple Smile
И на море да не ходите, щото пловдивчани и там може да има  Naughty

Благодаря още веднъж!
Детото в НУ "Хр. Ботев" е от ІІІ клас, учат на един етаж, стая до стая и се блъскат през междучасието из коридорите. Ако се разболеят, със сигурност ще са други циганчета, българските деца предполагам, че са имунизирани и шанса при тях е много малък.
Не виждам причини за тревога за през ваканцията. Да, пловдивските деца ще тръгнат по гости на село, както и на море, но гостенчетата ще са основно българските деца, едва ли ще има много случаи на разболели се имунизирани дечица. Предполагам, че такива ще са изключения и чак епидемия едва ли ще се получи от тях. Циганетата не ходят на море, плажа им е из фонтаните на Пловдив. И село нямат, най-много из околните да имат роднини, то и затова все повече села наоколо имат болни. Йоаким Груево е с доста циганско население, не че по другите няма..... Mr. Green

# 2 041
Детото в НУ "Хр. Ботев" е от ІІІ клас, учат на един етаж, стая до стая и се блъскат през междучасието из коридорите. Ако се разболеят, със сигурност ще са други циганчета, българските деца предполагам, че са имунизирани и шанса при тях е много малък.

Кой каза, че е цигане болното дете?
+ за него пише, че също има МПР 2008 г.
т.е. колкото е имунизирано то, точно толкова и съучениците му...

4-ти случай – Дете на 9 г. от с. Войводиново с МПР от 09.09.2008 г, посещава ОУ "Христо Ботев" 3Д клас. Контактни в дома – 3-ма възрастни. Контактни в класа – 17 деца – всички с МПР.

Тъй, по тоз случай - че са и наборчета - ще се проличи дали тамън таз партида не е била нещо леко замаена и изветряла откъм действие (най-малкото).
Или план Б - детето има ваксина само на хартия
Или план В никой друг няма да го хване, само въпросното не е докарало имунитет..

Предвид, че децата са в НУ - до 4 клас, всички са с по 1 доза само, т.е. потенциално недопредпазени.

Цялата тема ми идва в повече  Outta Joint

# 2 042
  • в кукувиче гнездо
Честно казано четейки тази и онази тема стигам до извода, че циганетата, които не са имунизирани са в пъти по-малко от българските деца, които са имунизирани само на лист. Трагедията е пълна. Никой не знае на колко деца са издадени фалшиви бележки. Сега гледам и във фейс бук кокошките как кудкудякат и там пльоскат едни и същи брътвежи за вредите от ваксините. Дори и тази епидемия няма да ги кротне. Как не ги е страх за децата си, не знам........

# 2 043
  • Русе
  Аз не познавам в обкръжението си лекар, който да издава такива бележки или дете, с такава бележка. Като знам моята лична лекарка, с която имам известни лични взаимоотношения, колко се запъна само да отложим ваксината с няколко месеца - заради пътувания и ангажименти,мисля, че подлежат на сериозен контрол и санкции и надали някой лекар ще си го причини току така.

# 2 044
  • в кукувиче гнездо
Току така - не! Явно срещу заплащане. Има доста безсрупулни хора.

# 2 045
  • Русе
Току така - не! Явно срещу заплащане. Има доста безсрупулни хора.
     Не ми се вярва. Първо глобата за непоставена ваксина е сума, която никой лекар няма да уважи като подкуп. Не ми се вярва масово да се подкупват лекари със солидни суми.

# 2 046
  • в кукувиче гнездо
То не си е за вярване. Обаче явно наистина има доста такива случаи. Много са антиваксърките напоследък. А децата им, ако не на градина, то на училище ще тръгнат. И ще са като една бомба със закъснител.

# 2 047
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
A m b e r, проблемът не е само в издадени фиктивни бележки.Проблемът е в попълнени фиктивно картони.Аз също знам за случаи на "ваксинирани" на хартия.Моя позната не си ваксинира децата, но в картоните им пише, че имат сложена всяка една ваксина от ЛЛ.
По-напред се писа къде отива и "използваната" ваксина.

# 2 048
  • Пловдив
То не си е за вярване. Обаче явно наистина има доста такива случаи. Много са антиваксърките напоследък. А децата им, ако не на градина, то на училище ще тръгнат. И ще са като една бомба със закъснител.
И какъв е проблемът с училището? Няма такъв!

# 2 049
  • в кукувиче гнездо
И какъв е проблемът с училището? Няма такъв!
Моля?

# 2 050
Чакайте! Stop
Никъде не е казано дали детето е българче или циганче. Както обясних по-напред, в това училище приеха доста сериозно число циганета, тъй като това училище е добре ремонтирано, има успешни учители и се води" елитно" за начален курс. Циганчетата ги возят с микробусчета от махали, селца и паланки до пловдивските училища, или до средищни по селата, ако в съответното село не успеят да сформират класове. Затова с еднаква вероятност може да е българче и циганче.
Ако имаше много неваксинирани българчета досега да е пламнал половината град. Както обясних, и сега, и при предишната епидемия основно бяха от малцинствата. Сред българите епидемия не е имало и в момента също няма. Вероятно отделни единични случаи. Не знам колко са антиваксърките в Пловдив и колко са активни, но или са малко, или колективният имунитет пази и техните деца. Толкоз.

Иначе по числото на изнесените случаи съм горе-долу доволна, няколко болни за няколко дни, ако всички са и морбили впрочем. Това ще рече, че най-много по един на ден се разболява. Има надежда в следващите 20-30 дни да стихне заразата.
Иначе кофти за мен. Лекари, с които говоря, ме съветват да отлагам напълно, ако все още има динамика в числото на заболелите и ако карантината в болниците седи. Явно за най-незащитените си е направо опасно. Обикновено лекарите рядко са за презастраховане, когато става въпрос основната профилактика да не се провежда стриктно.

# 2 051
  • София
А седи ли още карантината в болниците?

# 2 052
Не съм чула да е свалена.
И трите са големи болници, от най-големите в града. Трябва да си стегнат персонала, иначе няма да се справят. Обаче иначе си правят прегледи по кабинетите, докато в отделенията има карантина. Майка ми вчера ходила на преглед в " Св. Мина", на пулмолог. Викам й защо ходи там, тя е много стара и болна, опасно е, тя вика, че и без това скоро ще мре, все едно от какво Crazy Ей така разсъждават някои хора.... Whistling

# 2 053
Ън, кои са 3те болници?
Аз знам за 3 отделения - детското и инфекциозно на университетската и на Пълмед детското...
Или не е така?

# 2 054
Ън, кои са 3те болници?
Аз знам за 3 отделения - детското и инфекциозно на университетската и на Пълмед детското...
Или не е така?

Ами да, детските отделения са под карантина основно, в университетска, Пълмед, както казваш и детското в Св. Мина. Но когато питах други лекари, казаха ми да не ходя изобщо в тези болници, не става въпрос за детските им отделения, ясно е, че аз нямам работа в тях. Даже поначало по болници ме съветват да не се мотая много-много. Иначе трябва да ида в Окръжна, там няма карантина, но и лекуващата лекарка също каза за сега да не ходя. Кофти момент за мен, щото ми е нужно. Затова и следя какво става, надявам се вече да започне да замира. 1-2 седмици без нови болни и ще се успокоя, ама... още не сме я докарали дотам явно. А, дано!

Общи условия

Активация на акаунт