Морбили?!

• 368 748
  • 6 229
  •   1
Отговори
# 2 310
Информацията за тази седмица обикновено излиза в началото на другата, като изключим епидемиологичния бюлетин на РЗИ Пловдив, които обновяват в петък информацията си... Има разминавания в броя случай между НЦЗПБ и НЦОЗА за един и същ период, почти всяка седмица е така...

# 2 311
А като не желаят да им боледуват децата защо заемат местата в яслите...

purpletka правилно ме разтълкува, да, ама аз това по-горното как да го разтълкувам, не знам...  Shocked Rolling Eyes Sick
Просто не се занимавай да го тълкуваш, няма смисъл...  Hug

Стелт, благодаря за линковете с информацията за заболелите към 7 май. Първият линк на мен не ми се отваря, но останалите са доста изчерпателни.

# 2 312
Една приятелка заедно с мен чакаше да сложат МПР ваксина на детенцето й. Отишла в едно заведение и там се появило друго детенце цялото в пъпки. Беше полудяла направо, разпитвала ги дали са от Пловдив и т.н. разбрала, че е варицела. Веднага 20-ина дена карантина, отложиха се и ваксини и всичко. В крайна сметка детето не се разболя, но на нея стреса няма кой да й върне.

Редно е ако си болен най-малкото да не се буташ сред другите хора и да не ги питаш "Ама ти що не искаш  да се разболееш точно сега?"

В България доколкото разбрах и да искаш ваксина няма как да сложиш иначе аз бих сложила.

# 2 313
Една приятелка заедно с мен чакаше да сложат МПР ваксина на детенцето й. Отишла в едно заведение и там се появило друго детенце цялото в пъпки.

Заведение тип кафе или ресторант ли?

# 2 314
Една приятелка заедно с мен чакаше да сложат МПР ваксина на детенцето й. Отишла в едно заведение и там се появило друго детенце цялото в пъпки.

Заведение тип кафе или ресторант ли?
Мисля, че тип ресторант, затворено е било.

# 2 315
Пъпките може да са били завехнали, ама пусти страх.
Съседите ни караха варицела, цялото семейство. Майката беше изпъпчена по лицето страшно много и мина бая време, докато се оправи.
Аз обмислям закупуване на ваксина от Гърция срещу варицела за мъжа ми. Като знам как боледува умирам от ужас.

# 2 316
  • София

Шарките все още се бунтуват. Синът ми официално ще пропусне ходенето на ясла заради карантини в градината (варицела имам предвид).
А това защо? И докога ще можеш да го изолираш под похлупак?
Или да го тръшне на 35 от собственото му дете и да му стане съвсем забавно  Tired ... тогава супер ще ти се израдва как си го "пазила"..

Ей такива "превенции" изобщо не ги разбирам  Rolling Eyes

Варицелата е сериозна болест, потенциално със сериозни и трайни усложнения. А скоро ще я има ваксината и в Бг. Напълно отговорно и разумно решение... аз не бих пуснала бебе при варицела също.

# 2 317
Пъпките може да са били завехнали, ама пусти страх.
Съседите ни караха варицела, цялото семейство. Майката беше изпъпчена по лицето страшно много и мина бая време, докато се оправи.
Аз обмислям закупуване на ваксина от Гърция срещу варицела за мъжа ми. Като знам как боледува умирам от ужас.

Сами ли смятате да я сложите? А и как се пренася надеждно от Гърция дотук?

Edit: Няма значение. Ако скоро ще има ваксина и в България се надявам да я дочакаме.

Последна редакция: чт, 11 май 2017, 18:43 от LillyM

# 2 318
Какво означава „скоро ще има ваксина в България”? Кога скоро и откъде имате информацията?
Смятам да обсъдя с личния лекар поставянето на ваксината и да я сложи той (ако няма възражения). Иначе доколкото разбрах се продава в хладилна кутия и може да се транспортира.

# 2 319
Какво означава „скоро ще има ваксина в България”? Кога скоро и откъде имате информацията?
Смятам да обсъдя с личния лекар поставянето на ваксината и да я сложи той (ако няма възражения). Иначе доколкото разбрах се продава в хладилна кутия и може да се транспортира.

И аз бях "дочула" от някъде и не мога да си спомня от къде точно, мисля, че в статия във Вести.бг беше споменато, подхвърлено от някой министър подобно възнамерение, по повод детето, което Бойко Борисов е прехвърлил с хеликоптер, заради усложнения от варицела. Но не беше някакво категорично изказване. Май.  Rolling Eyes
Та, Кати, ако си зърнала някъде нещо "черно на бяло" по въпроса - ще сме ти благодарни, да споделиш.
Аз ще пътувам с детето, няма да е от Гърция ваксината.

# 2 320
  • Бургас
Детето изкара варицела преди 1 месец, още има петна като червени пъпчици. Изкара я супер леко, за една седмица нямаше, с минимално обрив и 1 ден темп, докато избият пъпките, това е най-лекото ни боледуване до сега, та тея приказки за страшна болест, няма как да ги повярвам  Crazy Crazy

# 2 321
  • Варна
Детето изкара варицела преди 1 месец, още има петна като червени пъпчици. Изкара я супер леко, за една седмица нямаше, с минимално обрив и 1 ден темп, докато избият пъпките, това е най-лекото ни боледуване до сега, та тея приказки за страшна болест, няма как да ги повярвам  Crazy Crazy

Ти чукай на дърво и се радвай.То и някои изкарват грипа само със сополи,ама други умират Rolling Eyes.
Аз изкарах изключително тежко варицелата,на легло с почти 40 гр. температура,но  бях и дърта де.

# 2 322
Детето изкара варицела преди 1 месец, още има петна като червени пъпчици. Изкара я супер леко, за една седмица нямаше, с минимално обрив и 1 ден темп, докато избият пъпките, това е най-лекото ни боледуване до сега, та тея приказки за страшна болест, няма как да ги повярвам  Crazy Crazy
Сития на гладния не вярва...много точна приказка. Много.
Подкрепям поста на Глухарче.

# 2 323
  • Куциндрел
Варицелата хич не е приятна, колкото й леко да се кара.
Моето дете я кара с малко пъпки, но 3 дена вдигаше много бързо и много висока температура. Доста често му я мерих и забелязах, че се вдига за 10-на минути. Самото дете ходеше као пияно и само си искаше Нурофена.

Предполагам, че доста хора карат морбили леко, но също така усложненията от морбили са повече и по-опасни от усложненията на варицелата. За да няма голям бум на морбили помагат ваксините.

# 2 324
  • София - Рим и обратно
Тъпизмите в тая тема почват да преливат. Как може човек да си помисли, че и да напише такава глупост.

Общи условия

Активация на акаунт