15-минутни ястия - идеи и рецепти - 2

  • 185 070
  • 753
  •   1
Отговори
# 105
  • Мнения: 6 709
Здравейте, изгубих доста време в търсене на една рецепта, която за съжаление не запаметих. Прерових бая страници, но не я намирам. Рецептата беше със запържен червен пипер, пр. мляко и яйца. Нещо като яхнийка. Някой познава ли си я, за да ми я припомни?
Ще съм благодарна Hug
Прилича ми на рецепта, която бях предложила преди време. Дали е това, което търсиш:
Запържва се 1 ч.л. червен пипер в олио. Изсипва се към половин литър прясно мляко (горещо). Чукват се 4-5 яйца . Внимателно се разкъсват, за да останат и по-едри парчета от яйцата. Посолява се на вкус. Да ви е сладко!

п.п. Сега видях, че вече си я открила. Peace

# 106
  • В царството на игрите:)
  • Мнения: 4 002
п.п. Сега видях, че вече си я открила. Peace
Даже я направих. Стана много вкусно и сходно с яйца по панагюрски:)

# 107
  • Мнения: 6 709
п.п. Сега видях, че вече си я открила. Peace
Даже я направих. Стана много вкусно и сходно с яйца по панагюрски:)
Радвам се, че ви е харесало.  Simple Smile

Аз да споделя какво сготвих набързо тези дни с броколи. Комбинирах няколко рецепти. Сложих вода на котлона да заври. В това време накъсах една глава броколи на розички, бланширах в подсолената вода. Изсипах в тавичка, включих фурната да загрява. Върху броколите изсипах смес от сиренА (в купичка смесих рикота, бяло саламурено сирене и малко настърган кашкавал). Отгоре наръсих настърган кашкавал и запекох във фурната.

# 108
  • Мнения: 4 859
Днешният обяд за 20 мин
Охлюви от карначета в доматен сос
В намазнена тавичка се слага гъсто  доматено пюре (една кутийка),нарязан зелен лук (или стар на полумесеци),няколко нарязани печени червени чушки,шепа нарязани маслини и царевица от консерва ,обърква се хубаво всичко и се посолява със сол и черен пипер.От една тарелка карначета се оформят 4 охлювчета,слагат се върху доматената смес и се запича за 15 мин.на силна фурна.Изважда се,чуква се по едно яйце във всяко охлювче и се запича за минутки.
Може да се изпече и в отделни гювечета.
Аз не сложих чушки,маслини и царевица и пак се получи вкусно.
Рецептата е от Кулинарен журнал Peace

# 109
  • София
  • Мнения: 1 832
Белени домати от консерва, зелен лук и чесън, маслини, яйца и сирене. Първо запържих лука и чесъна за много кратко, добавих доматите и когато поизвляха сложих яйцата и накрая сиренето.

# 110
  • София
  • Мнения: 19 249
Еее, давайте нещо различно от домати, лук и чесън+ месо или сирене.
Аз обожавам тази комбинация, наскоро я правих с риба, но не всички обичат.

# 111
  • София
  • Мнения: 1 832
Моят мъж купи фурна на пара /втора употреба/. Стават вкусно манджите и много бързо. Правих супа от замразена тиква 4-5 кубчета /не големи/, замразени чушки, пащърнак, целина около 150 гр. и около 250 гр. червена леща за 7 минути на 100 градуса. После само долях малко мляко /сметана, сол и когато кипна пасирах. Тази супа ще стане и на котлон за 15-тина минути.
Картофите стават за около 30 минути, ако са нарязани, количеството не е от значение, а големината и дебелината на продуктите. Пуешки кюфтета за около 20-30 минути и после ги заливам с песто от див чесън.

# 112
  • Мнения: 2 266
Здравейте!Дайте някаква идея за пилешки пържолки.Благодаря.

# 113
  • Мнения: 4 859
Здравейте!Дайте някаква идея за пилешки пържолки.Благодаря.
Пилешки филенца тип пица
http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=971116.30
Пилешки късчета тип Хепи
http://m.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=391244
Хрупкаво пилешка в корнфлейкс на фурна (може и без предварително мариноване)
http://pep-4o.blogspot.bg/2015/04/blog-post_16.html?m=1
Пилешки късчета с майонеза и горчица
http://cookingtwentyfourseven.blogspot.bg/2015/06/blog-post_95.html?m=1
Сочни пилешки пържоли
http://pep-4o.blogspot.bg/2016/04/blog-post.html?m=1
Пилешки пържоли на тиган
http://pep-4o.blogspot.bg/2015/02/blog-post_16.html?m=1
Пилешки пържоли с топено сирене и гъби
http://www.vkusnoteka.bg/2011/06/blog-post_24.html?m=1
Кордон бльо с шунка и кашкавал
http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alpab … -Pile-Kordon-blyo

Последна редакция: ср, 17 май 2017, 14:04 от lady_gothic

# 114
  • Мнения: 2 266
Благодаря много.

# 115
  • Мнения: 4 859
Зелен фасул със сметана и топено сирене
Няколко скилидки чесън се запържват в с горещина мазнина,след което се прибавя един голям буркан отцеден зелен боб.Изсипва се малка кутийка течна сметана за готвене и около 100гр.нарязано топено сирене (аз слагам почти цяла кутийка).Бърка се до разтопяване на сиренцето,ако искате да е по-течно може да се разреди с малко прясно мляко.Сваля се от огъня,поръсва се с черен пипер,сол и пресен копър.
Рецепта-Тина-Рина
Зелен фасул с топено сирене,сметана и гъби на фурна
Включва се фурната да се загрява.През това време в разтопено масло си запържват няколко скилидки чесън и една малка тарелка гъби печурки.Малка кофичка заквасена сметана се разбърква с водичка/прясно мляко,да стане гладка смес ,и се изсипва при гъбките,добавя се около 100гр топено пушено сирене и се изсипва голям буркан отцеден зелен фасул.Подправя се на вкус,разбърква се хубаво и се изсипва в малка тавичка.Отгоре се нарязват още 100гр.топено пушено сирене на колелца (може и моцарела и кашкавал да се добави)и се запича за 10 мин.
Рецептата-Нина Тодорова

# 116
  • София
  • Мнения: 1 832
lady_gothic, рецептите стават и с грах /замразен или от консерва/.

# 117
  • Мнения: 4 859
verabel,чудесна идея,благодаря bouquet,аз грах обожавам.
Подсети ме за любимата ми
Запеканка с грах
Един пакет замразен грах и половин пакет бейби морковчета ги пускам във вряща вода за кратко.През това време разбърквам 2-3 (или повече) яйца с половин кофичка кисело мляко и щипка сода.Изсипвам отцедените грах и морковчета в малка тавичка с парченца масло,слагам чубрица и черен пипер,сол и заливам със заливката.Отгоре настъргвам кашкавал.Пече се 10-15 мин.Търпи вариации.

# 118
  • Мнения: 1 701
Италианско Ризото

Купете специален ориз, който се вари за 15 мин. на опаковката отзад пише, може да е Басмати, Ясмин или Ризото.
Слагам тигана на включен котлон и сипвам зехтин или олио, в никакъв случай масло. В друг съд слагам вода са се нагрява на друг котлон и се слага кубче бульон вътре.
Докато загрее олиото, нарязвам на ситно един лук. Сипвам в тигана лукът и ориза, да се оцъкли. Бъркам. И нарязвам надребно един морков, и две чушки на кръгчета, няколко гъбки се нарязват.
В това време оризът се е оцъклил и се сипва в тигана другите нарязани зеленчуци и топлата вода. Слагат се и подправики- босилек, орегано, копър, черен пипер и каквото имате. В никакъв случай не слагайте студена вода.
Съотношението е 1 чаша ориз и 2,5 чаши вода.
Всичко ври около 15 мин и изклювате котлона. Накрая се слага около 150г рендосан кашкавал ИЛИ крем фреш, каквото имате от двете, но не и двете. Може да се сложи и една малка консерва грах и царевица и да се разбърка.

Ползвам зеленчуци от консерва, а не замразени, така става по-бързо, иначе замразените зеленуци удължават времето за готвене, а и оризът не тръбва в никакъв слуай да се меша със студени неща.

# 119
  • В къщурката на хълма на феите
  • Мнения: 10 981
Запеканка с грах
...Търпи вариации.
да! аз това с печени чушки го правя Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт