15-минутни ястия - идеи и рецепти - 2

  • 185 240
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
  • Мнения: 10 428
didka pitka слагам една водна чаша вода, 0,200 млл, на 1/2 кайма,след като я запържа леко,
разбърквам и като я изсипя върху юфката  е достатъчно,не е нужно да е воднисто а само да слепнат парчетата юфка и
в предварително загрята фурна на 150/200 градуса, всичко става много бързо,
 за 15 максимум 20 мин
пепеляшките* са готови..

..за 8 или 10 бр. в зависимост как ще ги нарежеш след като се изпекат ,
използвам 1 пакет дом.юфка , 1/2 кгр кайма , 5 сварени яйца,  250 гр сирене и настърган кашкавал
от готовите кутии които са за сандвичи, ако е от другия някъде  към 200 гр..
 Hands Ok Hand

# 631
  • оттам, откъдето започва България
  • Мнения: 10 822
Благодаря ти, така обяснено вече със сигурност ще се пробва, защото много вкусно ми изглежда. Simple Smile

# 632
  • В царството на игрите:)
  • Мнения: 4 005
Защо трябва да се запича предварително юфката? Тя ми изглежда позапечена в пакетите. Този подготовка задължителна ли е?

# 633
  • Мнения: 2 820
didka pitka слагам една водна чаша вода, 0,200 млл, на 1/2 кайма,след като я запържа леко,
разбърквам и като я изсипя върху юфката  е достатъчно,не е нужно да е воднисто а само да слепнат парчетата юфка и
в предварително загрята фурна на 150/200 градуса, всичко става много бързо,
 за 15 максимум 20 мин
пепеляшките* са готови..

..за 8 или 10 бр. в зависимост как ще ги нарежеш след като се изпекат ,
използвам 1 пакет дом.юфка , 1/2 кгр кайма , 5 сварени яйца,  250 гр сирене и настърган кашкавал
от готовите кутии които са за сандвичи, ако е от другия някъде  към 200 гр..
 Hands Ok Hand

Тази рецепта изглежда интересна и ще я пробвам, но и аз се чудя за юфката, защо трябва да се запича. Може би ако човек си прави домашна юфка, тогава да е необходимо запичането.

# 634
  • оттам, откъдето започва България
  • Мнения: 10 822
Предполагам, защото юфката, която купуваме, понякога е бяла, т.е. неизпечена.

# 635
  • Мнения: X
Моля, за предложения за пилешки филенца/късчета на фурна - нещо бързо, сочно и вкусничко. Благодаряя предварително

# 636
  • Мнения: 4 859
Моля, за предложения за пилешки филенца/късчета на фурна - нещо бързо, сочно и вкусничко. Благодаряя предварително
Пилешки филенца с майонеза,горчица и кашкавал
http://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0% … D0%B2%D0%B0%D0%BB
панирани пилешки филенца на фурна
http://yoli-www.blogspot.com/2009/06/blog-post_21.html?m=1

# 637
  • Мнения: 5 435
Здравейте, как приготвяте скумрия на фурна, може и с домати? Правила съм я, но става като варена!

# 638
  • оттам, откъдето започва България
  • Мнения: 10 822
У дома ММ приготвя скумрията.
Скумрията се изчиства от вътрешностите, срязва се на две половини по дължината на гръбнака, докато още е по-стегната /когато е замразена/.
Осолява се, наръсва се с черен пипер, отгоре й слага тънки кръгчета лимон, наръсва олио.
Когато има време я оставя да престои малко с подправките.
Пече се само на горен реотан на 200 градуса, като по някое време я обръща.  
Да ви е сладко!
 
ПП Забравих да кажа, че може да ползваш домакинска хартия за печене, че по-малко да ти се цапа тавата.

# 639
  • Мнения: 5 435
Благодаря! 😀🤗😀

# 640
  • оттам, откъдето започва България
  • Мнения: 10 822
Няма за какво. Дано ви хареса.

# 641
  • 1st floor
  • Мнения: 9 117
И аз ще пробвам скумрията на фурна.  Grinning

# 642
  • Мнения: 678
Планираните пилешки бон филенца, които аз правя също ги научих във форума. Много вкусни стават:
Разбивам белтък с малко соев сос. Слагам филенца в соса като през това време смесвам сухите съставки: корнфлейс смлян (според това как го харесвате), царевично брашно, галета, сол черен и червен пипер. Може и пармезан или някоя подправка много по ваш вкус. Овалвам филенцата и пека на 220 градуса за 20 Мин върху хартия за печене. Стават много крехки.

# 643
  • Мнения: 10 428
Защо трябва да се запича предварително юфката? Тя ми изглежда позапечена в пакетите. Този подготовка задължителна ли е?
Nature Sparkles Не е задължително но е желателно за по-добър вкус..

# 644
  • Мнения: X
Планираните пилешки бон филенца, които аз правя също ги научих във форума. Много вкусни стават:
Разбивам белтък с малко соев сос. Слагам филенца в соса като през това време смесвам сухите съставки: корнфлейс смлян (според това как го харесвате), царевично брашно, галета, сол черен и червен пипер. Може и пармезан или някоя подправка много по ваш вкус. Овалвам филенцата и пека на 220 градуса за 20 Мин върху хартия за печене. Стават много крехки.
А мазнина не се ли слага?

Общи условия

Активация на акаунт