Здравословен и естетичен проблем след раждане

• 68 797
  • 476
  •   1
Отговори
# 180
  • Под гъбата
Думите ти ме развълнуваха.  Sad Embarassed Поздравления, че си се справила с проблема. Ще си позволя да споделя и моята история - на 40 години съм. След раждането на дъщеричката ми много се промених визуално, качих кг и се застарих видимо.  Sad На всичкото отгоре започнах да имам проблеми с изпускането на урина и понякога изпитвам някакви вагинални смущения отдолу като едно такова прищипване , че чак и болка. Не знам какво е това, някой изпитвал ли го е?  Sad И не става дума това да се случва при секс, а в ежедневието - при спортуване или по-голямо разтягане. Секс почти не е имало след раждането на детето, защото мъжът ми ми наложи пълен игнор.  От известно време ви чета за този лазер, ама ме е е страх да отида на преглед, имам чувството, че ще ми кажат, че при мен положението е тежко и неспасяемо и няма да стане работата. От операция ме е страх, като е там отдолу. Честно казано лицето даже бих си дала повече, може и смешно да ви прозвучи.  За упражнения не знам, едва ли ще са достатъчни при мене. Много време отлагам да се прегледам, защото се притеснявам какво ще ми кажат. Чудя се дали първо да не отида при гинеколожката ми, после да се запиша на консултация за лазера.
То притеснението не лекува! Каквото и да ти кажат, по-добре навреме лечение отколкото късно. Под късно имам предвид, че нещата няма как да се върнат в старото положение без намеса.

# 181
Иди първо на гинеколог
Може да са куп неща
Не се отчайвай, проблема е често срещан, просто гинеколозите обикновено са некадърници, които крънкат пари от раждания, и не обръщат внимание на качеството на живот на пациентките след това

# 182
И аз ти препоръчвам да не отлагаш.. Peace

Калина-Малина, страхотна новина, така съм радостна за теб.  Hug

На мен ми остава още една процедура, която съвсем наближи. Към настоящия момент съм много доволна от видимото подобрение в състоянието ми, но има още какво да се желае.. А дано да се оправя напълно като мине и последната процедура.

# 183
Здравейте, прочетох ви и повечето споменавате че имате проблем със срастване, болка и дискомфорт. При мен проблема е, че не са ме зашили добре след раждането и влагалището ми е много широко.Това е проблем при секса защото буквално не усещам нищо. Партньорът ми не казва нищо, но аз усещам че нещата между нас не са както преди.Моля кажете някой имал ли е подобен проблем който се е решил с лазерните процедури.

# 184
Най-добре отиди на консултация, докторите най-добре ще ти кажат какво може да се направи по твоя казус или дали решението ще е лазерна процедура или друг метод. Но не отлагай, няма смисъл да се мъчиш. Откога си така?

# 185
Благодаря за съветите. Иска ми се проблема да се реши веднага с магическа пръчица, писнало ми е.  Дано не е нещо сериозно.

# 186
То нищо не се получава с магическа пръчка. Ето аз започнах процедурите и  забелязвам подобрение, но не някаква огромна промяна и продължавам напред. Ще си изчакам необходимото време и след втората процедура вече очаквам така желаната голяма промяна, която да ме удовлетвори.

# 187
Пожелавам ви на всички бързо оправяне и ви препоръчвам наред с лазера задължително да правите Кегеловите упражнения. Вагината е един вид тръба, в която се движи мъжкият полов член. Неговите най-чувствителни точки са в областта на главичката, а не в основта му. Ако те зашият след раждане, то не ти шият цялата вагина, все едно стесняват ръкав на пуловер, а зашиват нейния вход. Пенисът обаче влиза навътре, затова е важно вагината по нейната дължина да се стегне. Лазерът действува на мускула повърхностно, важно е целият мускул да се стегне.
Мисля, че няма да е трудно да намерите ей такива уреди
https://www.youtube.com/watch?v=HoBRqQwa26o
и да правите упражненията. Аз ги правя заради пикочния ми мехур, който е много нервозен и помага.
Моя приятелка, която има 2 раждания, също ги прави редовно и каза, че сексът значително се е подобрил.
Има и начин по време на самия акт, мъжът да притисне леко с длан корема от пубиса в посока пъпа, така се стеснява доста влагалището. Освен това трябва и мъжът да работи над собствената си ерекция, защото и най-тясната вагина не е гаранция за добър секс, ако ерекцията на мъжа след проникването е спаднала.
Няма какво тогава да си създавате комплекси и да търсите вината в себе си.
Ако мъжът пуши, употребява редовно алкохол и води застоял начин на живот, или има някакъв силен стрес в работата, то тогава се получава това спадане на ерекцията.

Ето тук упражнения, които се правят без уред.
https://www.youtube.com/watch?v=KQ06Y0_dy-E
няма нужда от никаква подготовка, може незабелязано да се тренира в много ситуации - седейки пред компа, седейки в парка, в офиса и т.н.

Последна редакция: сб, 05 авг 2017, 04:29 от Mirella_

# 188
Здравейте, момичета.. ще следя темата с интерес. За съжаление и аз имам подобни на вашите оплаквания след раждането - изпускане и силни болки при секс.  Страх ме е от операция, за това бих желала да реша проблема по по-лесен начин..

# 189
Здравей и добре дошла в темата.  Hug Ходила ли си досега на преглед заради проблема?

# 190
Така като слушам сигурно имаш сраствания, щом изпитваш болки. Не отлагай прегледа при специалист, не знам как търпите да сте в такова състояние, момичета. Не мога да си го представя, трябва да се действа, иначе звучи ужасно да изпитвате такъв дискомфорт.

# 191
Наистина е ужасно, но понякога стискаш зъби и отлагаш, като имаш съмнения и страхове. После в един момент разбираш, че си сгрешил и само си се мъчил повече време по този начин.

# 192
Специалисти по въпроса се откриват трудно, почни да си търсиш свестен лекар, дори екип от лекари- гинеколог, уролог и ако трябва още специалисти, щото са кът. Има различни причини и варианти на инконтиненция, има различни начини на лечение. Операция- хубаво, ама каква операция- платно ли ще сложат, матката ли ще "пипнат", влагалището ли, ами ако пък е някоя уроинфекция и се мъчиш напразно?
Честно казано, ако проблема се решава с една проста пластика на влагалището- не се плашете. Проста, лесна операция. Но е редно да се потърси читав хирург, а не първия срещнат, като при всяка медицинска процедура. По-сложно е ако причините са по-комплексни, например смъкване, включващо матка и пикочен мехур, разни по-сложни разкъсвания, сраствания, разни аномалии и други подобни. А лазер, рехабилитация, сваляне на тегло, избягване на някои активности и вдигане на тежко, добавки, подходящи упражнения, вкл кегел- това си е задължително и се прави в помощ на останалата терапия. Щото то каквато и операция да ти направят, ако си със слаба съединителна тъкан, и се напъваш да мъкнеш всеки ден тежко...ефекта ще е точно една голяма нула.

# 193
И това го има.. свестните лекари в БГ не са много, всички бягат към чужбина.. Но все пак се намират и такива разбира се.. Важно е хем да са опитни, хем да се интересуват от новите практики и технологии.  Peace Обаче наистина Хепи е права, отивай на лекар и задействай нещата.  Дано нямаш някакви сериозни проблеми.

# 194
Проста пластика, но за мен това е свързано с много неприятни емоции. Не ме е страх, че ще се случи нещо с мен или че е сложно, а по-скоро ми е неприятно всичко около такава операция. Че ще ме режат отдолу, болници, упойки, пък после сигурно ще ми е гадно там отдолу известно време. Изпитвам страшен неприязъм към тази идея. Но хайде да не говоря предварително преди да съм отишла на лекар и да знам какво и що. Ще направя каквото трябва, но тая надежда да е по-леко решението от пластика.

Общи условия

Активация на акаунт