Здравословен и естетичен проблем след раждане

• 68 850
  • 476
  •   1
Отговори
# 345
Абе хубаво е човек да си изглежда добре без да се смущава или да се крие.  Simple Smile А и като знаеш, че нещо не ти е наред, започваш да му придаваш голямо значение.

# 346
Момичета, чета че повечето от вас са имали изпускане на урина...а други симптоми на смъкване имахте ли?
Често уриниране БЕЗ изпускане може ли да е симптом?

От няколко месеца периодично имам често уриниране и най- накрая отидох на лекар. Утре ще пускам изследвания за да се види функцията на бъбреците, но тъй като лекарят ми каза да видя колко е количеството урина за 24 часа и то излезе нормално, а се оказа, че когато ходя много често - на около час и по - малко всъщност количеството е много малко...
Докторът ме попита как съм раждала и като му казах, че е нормално, каза: "Да, ясно, правили са ви епизиотомия", т.е. явно се съмнява, че заради нея може да са ми слаби мускулите на тазовото дъно. Аз не усещам подобни симптоми и ще го питам пак дали това е имал предвид като отида другият път.
Също така съм ходила 3 - 4 пъти на гинеколог след раждането и не са ми казвали да имам смъкване. Но възможно ли е честото уриниране да е симптом на това и ако да, има ли начин да се коригира 2 и повече години след раждането?

# 347
Не е толкова много 2, 3 месеца. Важен е ефектът и трайността му.. Не знам за вас, но аз като млада никога не съм замисляла дори, че съществуват такива проблеми..

# 348
Моят преглед този месец пропада. Докторът няма да е на работа,когато аз имам възможност да пътувам и го оставяме за януари. Ще си направя цитонамазка, колпоскопия и микробиология преди да го посетя и ако всичко е наред, директно ще направим първата процедура.

# 349
Спокойно, ето го януари къде е. Бързо ще се изтърколи времето и ще дойде време за прегледа. Важното е да си в ръцете на добри специалисти.  Hug

# 350
Момичета, чета че повечето от вас са имали изпускане на урина...а други симптоми на смъкване имахте ли?
Често уриниране БЕЗ изпускане може ли да е симптом?

От няколко месеца периодично имам често уриниране и най- накрая отидох на лекар. Утре ще пускам изследвания за да се види функцията на бъбреците, но тъй като лекарят ми каза да видя колко е количеството урина за 24 часа и то излезе нормално, а се оказа, че когато ходя много често - на около час и по - малко всъщност количеството е много малко...
Докторът ме попита как съм раждала и като му казах, че е нормално, каза: "Да, ясно, правили са ви епизиотомия", т.е. явно се съмнява, че заради нея може да са ми слаби мускулите на тазовото дъно. Аз не усещам подобни симптоми и ще го питам пак дали това е имал предвид като отида другият път.
Също така съм ходила 3 - 4 пъти на гинеколог след раждането и не са ми казвали да имам смъкване. Но възможно ли е честото уриниране да е симптом на това и ако да, има ли начин да се коригира 2 и повече години след раждането?

Калина, сега виждам мнението ти. Най-добре се консултирай с д-р Николов, той ще ти отговори най-добре на въпросите и ще те насочи към правилното решение. Това, че си раждала преди повече от 2 години няма значение, не се притеснявай.

# 351
 Kalina., по това, което съм чела този лазер помага при твоите симптоми. Направи си консултация, няма да навреди професионално мнение. Мъжът ти как те усеща, извинявай за интимния въпрос, но ако са искрени, те най-добре усещат дали има промяна.

# 352
Не съм от София и преди да тръгна по някакви процедури ми се искаше да знам дали наистина проблема е от това.
Мисля си, че по - скоро не е, защото май разбрах на какво се дължи макар и да не съм съвсем сигурна.
Замислих се затова, тъй като и нефролога ме попита дали съм имала разкъсвания и епизиотомия.
Иначе аз не усещам симптоми на смъкване, мъжът ми също казва, че не усеща никаква промяна.

А смъкването вижда ли се на ехограф? Защото съм ходила поне 3 - 4 пъти след раждането при различни доктори и не са ми казвали да имам проблем.

Другия вариант е да са ми травмирани нервите на пикочния мехур, но това сигурно щеше да се прояви доста по - рано...

# 353
 Kalina., при мануален преглед също се разбира и на ехограф се вижда ако имаш смъкване. Не се притеснявай, аз също мислех, че имам проблем и се бях приготвила за процедури, но д-р Николов категорично отхвърли такава диагноза. Още повече преди да те подложат на процедура се прави маркер колко течност изпускаш и през колко време.

# 354
Смъкване диагностицира всеки лекар, не е нещо особено. Може да има, може и да няма изпускане или отпускане.

# 355
Калина, а ти освен честото уриниране имаш ли някакви болки при интимност или други оплаквания?

# 356
♥ HAPPY ♥ , това казвам и аз. Може да нямаш смъкване на маточните стени, но да има проблем със задържането. Терапията се прилага при цитирам от сайта им :вагинална атрофия, с цел подобряване на сексуалните функции при жените; уринарна инконтиненция; вагинално стягане и пласични корекции.

# 357
Чудя се какво точно се има предвид под"често уриниране".  Калина, през какъв интервал горе долу ходиш до тоалетната.

# 358
Освен често уриниране нямам други оплаквания, които може да са свързани със смъкване.

А иначе колко често - сложно е, защото не е всеки ден, а примерно няколко пъти седмично. В дните, в които е много често обаче е на 40 минути до час. И това продължава с часове. По препоръка на нефролога си записвах 3 дни колко често ходя и се оказаха от 8 до 12 пъти на денонощие (през нощта на ходя) и той каза че са много, но пък общото количество е нормално. т.е. пикочния ми мехур дава сигнал твърде рано че ми се ходи до тоалетна. Затова и предположи, че или нещо го притиска (миома, киста или самите ми органи ако са смъкнати, макар че каза че не му се вярва да е последното) или съм имала някаква невроза  Tired

А аз след раждането няма изпускане, а точно обратния проблем - невъзможност за уриниране. В продължение на 2 седмици ходих много трудно и по не повече от 3 - 4 пъти на денонощие...

Иначе други проблеми нямам, поне не осезаеми...

# 359
Калина, а имаш ли болка или парене при уриниране? И как се чувстваш по време на секс?

Общи условия

Активация на акаунт