Здравословен и естетичен проблем след раждане

• 68 790
  • 476
  •   1
Отговори
# 210
Kalina, потърси и второ мнение, от компетентен лекар

Самото изрязване едва ли е кой-знае какво, по-важно е какво точно е това нещо и дали това е правилното третиране, дали ще трябва да се изследва после и т.н.

# 211
пенатенкрем и здраве се ползуват често при подсичане и не вярвам при кратка употреба да правят проблеми.
ползувала съм едно мазило от аптеката, с пчелен клей, успокоява нежната кожа долу.

# 212
Калина, най-добре отиди на лекар за второ мнение. Peace

ЛияЛ, дано нямаш повече подобни вагинални проблеми и нужда от лечение.

# 213

Манастасиа, д-рът ме посъветва след година да отида отново на преглед и след преценка на състоянието ми по желание мога да направя поддържаща процедура. 

A планираш ли още дечица? Ако раждаш пак, сигурно после може отново да има проблеми, то зависи и от раждането и дали има разкъсвания.

# 214
Благодаря ви за отговорите! Мазах с Дефламол, но нямаше ефект, сега ще пробвам и с някой друг крем. Мислех и за Цикатридина, тъй като овулите много ми помогнаха да се възстановя след раждането, но и със Здраве може да пробвам.
Иначе бельото ми си е 100 % памук, а това е на малката срамна устна и там окосмяване няма така че изключвам обезкосмяването като причина.
То не е болезнено само при полов акт, а при всякакъв допир.
Ще опитам с мазане и ще изчакам малко и ако не мине ще търся друг лекар, може би този път дерматолог  newsm78

# 215
Калина (ти си ми като форумна адашка Mr. Green), сподели после дали проблемът се е оправил.

Лия, за всяко нещо си трябва поддръжка.

# 216

Ще опитам с мазане и ще изчакам малко и ако не мине ще търся друг лекар, може би този път дерматолог  newsm78

Може и да отидеш при специалист, който е едновременно дерматолог и венеролог, например д-р Каляшева.  Peace Добре е, че бельото ти е 100 % памук. Дано се оправиш по-бързо, че са неприятни тези неща.

# 217
Цитат
...а това е на малката срамна устна

Аз бих отишла незабавно на втори гинеколог.
Преди доста време имах приятелка, която имаше нещо подобно, но за съжаление не се сещам как се казваше.
Изписаха и някакъв специален мехлем. Само с крем Здраве май няма да стане.
Недей да се мъчиш напразно.

# 218
Цитат
...а това е на малката срамна устна

Аз бих отишла незабавно на втори гинеколог.
Преди доста време имах приятелка, която имаше нещо подобно, но за съжаление не се сещам как се казваше.
Изписаха и някакъв специален мехлем. Само с крем Здраве май няма да стане.
Недей да се мъчиш напразно.

Да не би да е кондилом? И аз мислех, че може да е това или брадавица (то май е едно и също  newsm78), но гинеколожката отрече. Тя твърди, че няма нищо едва ли не, било си от самата кожа...ама защо боли...

От вчера се мажа с Цикатридина крем. След няколко дни ми предстои пътуване, а после цикъл, така че ако до тогава не е минало ще търся второ мнение, може би този път от дерматолог - венеролог...
Ще пиша за резултата!

# 219
Не, не беше кондилом. нито беше нещо заразно или алергично. Нещо на кожата като лезия беше и даже имаше тема тук в бг мама, та четох тогава заради тази позната, понеже се беше притеснила. Не поддържам връзка с нея, не мога да я питам, но може да се сетя.
Най-добре да отидеш на втори лекар, за всеки случай.

# 220
Kalina, дано се оправи и да няма нужда от лекар, но не пренебрегвай прегледа.

Аз пък прочетох нещо ново за мен. Че имало специални урологични превръзки при инконтиненция. Мислех, че се ползват обикновените!

# 221
 Kalina, да не е някаква киста, или пъпка може да е, щом си преди цикъл. Не те съветвам да се самолекуваш, потърси друго мнение. Как водите полов живот с мъжът ти, като те боли, или стискаш зъби?

# 222
Манастасия, вече се убедих, че няма смисъл в планирането на нищо. Както се наредят нещата и каквото покаже животът. Ако имам още деца предполагам, че ако раждането протече добре, щетите ще са по-малки. Ако не - ще се насоча към още няколко процедури и така.

# 223
Kalina, да не е някаква киста, или пъпка може да е, щом си преди цикъл. Не те съветвам да се самолекуваш, потърси друго мнение. Как водите полов живот с мъжът ти, като те боли, или стискаш зъби?

Не е киста, то си изглежда като част от самата кожа, просто е малко грапаво и ми боцка. А иначе това е повече от месец, така че едва ли има връзка с цикъла.

По отношение на половия живот - аз точно тогава разбрах, че го има защото усетих, че нещо ме боли, после го пипнах, видях и т.н.  От тогава насам няколко пъти сме правили секс и не всеки път ме боли, което е странното. Просто се надявах, че ще мине от самосебе си, но явно няма да стане. В момента се въздържаме от секс, защото нали го мажа, но засега вече 4 дни няма резултат, пак си е болезнено...

# 224
Здравейте, на мен скоро ми предстои раждане и тези проблеми, за които говорите, възможно ли е да се появят след секцио или са следствие на естественото раждане?

Общи условия

Активация на акаунт