Ние, по-пухкавите, какво? Да ходим голи и боси ли? 5

• 122 741
  • 739
  •   1
Отговори
# 330
Ц,ц, ама аз сега от намаленията си понакупих тениски и блузи от Х и М и за пръв път тази година съм доволна от цените по намаление. А от Уайкики- има си там някакви шаренички, ама пускат и хубави неща. Имам много, ама много ризи, блузи, рокли и туники и съм много доволна. Обаче оглеждам като купувам, както във всеки магазин. Гледам да е от качествен материал и без видими дефекти.
То така процедирам във всеки магазин вече де, неведнъж е имало кофти покупки- я изкуствена материя, я нещо ушито криво...

# 331
момичета, сега от намаленията на бенетон има хубави туники и тениски (XL размер) на прилични цени, но доста бързо започнаха да изчезват. аз поръчах от он-лайн магазина.

# 332
А някъде мернах и 50 % намаление на бански триумф, което е добре

# 333
Поизчерпиха се вече разпродажбите, аз тази вечер минах през H&M в люлинския Мега Мол и само  боклучЕта бяха останали. На Plus сектора пък, бяха извадили някакви средно тънки палта с леопардов десен. Scream Понякога имат големи палячовщини. Но се случват и прилични парцалки.
Иначе днес поръчах една дантелена роклА от Lili.bg. Никакъв опит нямам с този сайт, сефте ми е... Обадиха  се почти веднага и утре ще я чакам да пристигне. Честно казано, ме изненадаха с експедитивността си. Стискайте палци да ми стане.Smile

# 334
  • Някъде там
Поизчерпиха се вече разпродажбите, аз тази вечер минах през H&M в люлинския Мега Мол и само  боклучЕта бяха останали. На Plus сектора пък, бяха извадили някакви средно тънки палта с леопардов десен. Scream Понякога имат големи палячовщини. Но се случват и прилични парцалки.
Иначе днес поръчах една дантелена роклА от Lili.bg. Никакъв опит нямам с този сайт, сефте ми е... Обадиха  се почти веднага и утре ще я чакам да пристигне. Честно казано, ме изненадаха с експедитивността си. Стискайте палци да ми стане.Smile
Скъпи са нещата им,но си отговарят на номерата и ми допадат
Аз един панталон и блуза си поръчах.Дойдоха на другия ден.Бвха опаковани в торбичка от плат с панделка.Мног приятна опаковка,нищо че беше ушита от обикновен плат,стори ми се много сладурски. Дрехите са сполучливи,поне моите.

# 335
Когато пътувам извън страната виждам, че H & M е една съвсем народен , обикновен магазин. Само тук минава за магазин за " маркови" дрехи. Сами виждате , че нито начинът на подреждане на дрехите или по-точно липсата на такъв , нито качеството им отговарят на тези цени. Но все пак изборът е наш дали на влизаме в него или не.
Видяхте ли новите есенни предложения на Gang- incredible? Прекрасни модели и още по-прекрасни цени.Много вдигнаха летвата.Искам да нося от тях дрехи, но просто не смятам за нужно да се заблуждаваме - в България вече всичко е от Китай. Ще си мечтаем за турските стоки...

# 336
  • Варна
Мислех, че едрите, нестандартните, добре де - дебелите жени, не могат да изглеждат  елегантни. Хубаво, ама миналото лято, вглъбена в собствените си задачи и неудачи, на улицата, буквално се вклиних в група жени. Сепна ме гърлен говор на висок глас и се огледах:  десетина огромни женища, не само на височина. Dо една елегантни. Как пък една не се намери да и стоят кофти дрехите! Излязох от групата и тръгнах зад тях, за да  ги разгледам (оказаха се еврейки) Чанти,  обувки, аксесоари - всичко на място,  поразителното, обаче, беше че жени с фигури на преяли гризли, изглеждаха ( и се чувстваха) в дрехите си прекрасно. Как изглеждах аз, няма да описвам, ще кажа само, че приличах на жена, дето се е обличала със завързани очи, ама с тежък махмурлук ( оня, в който не ти се живее) От тогава, безуспешно търся във Варна, шивач/ка, дето шие добре не само за стандартни фигури, няма значение в коя част на града се намира - ще съм благодарна на всякаква информация. Писна ми да приличам на преяла мечка, която се е облякла в състояние на тежка депресия.

# 337
Не се казва "дебела жена" ,а дама с колебливи форми.Ако ти сама се оприличаваш на  "преяла гризли",никой няма да се сети ,че си се облякла  елегантно.

# 338
  • Варна
Колебливи форми... хареса ми, поетично даже. Само че не върши работа - дебелите хора са си дебели хора, колкото и да  ги харесваш, уважаваш и пр. Или пък - те - себе си. Имам една теория, нямаше да я натрапя, докато  не ме дръпна за пръстите. Dебелите трябва да осъзнаят, че са дебели. После да се научат да се приемат каквито са ( колкото и да им пречат стереотипи, обществени оценки и др простотии) И чак тогава да работят в/у себе си. Всъщност може  и преди това, но резултатите няма да бъдат трайни или трайността им ще се осигурява с  непрекъснат гърч и издевателства над себе си; ) Последното не го приемай буквално Wink Хубаво, Лиола, поприказвахме си. Dа се върнем към темата: къде - казваш - във Варна има добър шивач?

# 339
Dебелите трябва да осъзнаят, че са дебели.
Лошото е, че дебелите със сигурност знаят, че са дебели, но винаги някой иска да им го навре в очите. Не знам защо не се случва така с недебелите хора. На тях никой не се опитва постоянно да им обяснява колко са недебели! Но пък с тъпите не е така... Те изобщо не знаят, че са тъпи и няма смисъл да им го казва човек, ако го знае.
Много грозни определения ползваш и не мисля, че им е тук мястото, дори и да си от дебелите. Това, че ти се чувстваш и виждаш такава, не е добре за теб самата. А на мен само не ми харесват такива думи, не се чувствам така, нищо че съм член на темата.
Също така не смятам, че е нужно да съм еврейка, за да се облека подходящо за размерите, вида и годините си. То това не е до националност, а до усет. А избор на дрехи има и не е нужно да имаш безброй, важно е да са такива, които да се съчетават и от 10 неща, да сътвориш много комбинации.

# 340
  • Варна

X-RayLily Постингът ми бе така написан, защото беше тема. Кой и защо го премести ( впрочем - два пъти) нямам идея,  но щом съм попаднала сред вас - ок. Пухкавите не знам как ходите ( дали голи и боси,  като в заглавието), но аз - дебелата, определено изглеждам така. Кой - как ще окачествява мисленето и начина ми на изказ - отдавна не ми дреме. Dостатъчно време изгубих да си се  въобразявам, проблемът  с наднорменото тегло реших едва  когато го нарекох с  реалното име и се заех  реално да поработя над себе си. Не твърдя, че беше лесно, не беше и приятно, резултатът си го биваше, задържах го  години. Сега ми предстои отново да повторя същото. Dокато се справя, искам да изглеждам добре. Във Варна има няколко магазина за пълни дами -  вътре е пълна скръб обаче. Затова, ако някой даде инфо за шивачка, ще съм благодарна.

# 341
M.D., здравей и добре дошла сред пухкавите! Simple Smile
Аз пък приемам с чувство за хумор изказа ти. Психологическото определение за себе си е нещото, което е колебливо при мен, а предполагам и за другите с наднормено тегло. Понякога не се харесвам и си казвам укорително и сдухващо: "уф, дебела си като свиня!". Друг път се радвам на пищните си форми и излъчване и щом има не малко хора, които да ми казват колко добре изглеждам...да взема пък да им повярвам? Grinning Нормално е да не се харесваме и да се харесваме едновременно. Ако тръгнем само да не се харесваме, не е на добре работата, а се нуждае от психологическа помощ...Лично мнение. Simple Smile
Колкото до проблемът наднормено тегло, не се знае колко е дълбок при всяка и дали тя иска да го решава. Имам позната, която е висока 160см., тежи 49кг. и се смята за дебела, така, че...Wink
Стилът и усетът за обличане е нещо съвсем различно. Едни го имат, други - не. Смея да твърдя, че в последно време има доста красиви дрехи за пълни хора. Не беше така преди десетина години, когато и аз бях млада и ми се носеха по-хубави дрехи, а нямаше. Мъка беше да си намериш прилични дънки и тениски, даже. Два - три магазина в центъра, които предлагаха подобни стоки, бяха пълни с шарении и бабешки кройки. Аз се обличам предимно в спортно елегантен стил и поли, рокли и костюми не са основната част в гардероба ми. Имам сака, дънки, ризи, тениски, панталони, а рокли взех да си купувам едва напоследък, но не ушити при шивачка. Доживях да имам дрехите, които харесвам да нося и да се чувствам комфортно и красиво в тях. Мисля, че може да се намерят във всеки голям град, а ако не - мрежата изобилства с опции за онлайн търговия. Въпросът е какво наистина търси една пълна жена.
...Аз скоро ще бъда майка на младоженка, та ми трябваше официален тоалет. Сдобих се с прекрасна тъмно синя дълга рокля от шифон и се чувствам много красива в нея. Обличам си я и се фръцкам с кеф вкъщи, засега. Grinning  Отделно от Lili.bg се сдобих с много хубава дантелена рокля, която ми е резервен вариант за събитието, но по-скоро ще съм с дългата. Доволна съм от обслужването като за първи път от този сайт. Бяха ми сложили като подарък обеци. И, както споделих, роклята пристигна още на другия ден след поръчката. Сега диря обувки, но понеже съм с очертаващ се проблем на едното стъпало, няма да ми е лесно.
И една корекция да направя. В предишен пост за магазина на Миролио в София - вчера пак минах оттам и се оказа, че не е на ъгъла с "Шести септември", а на Графа с ул. "Преспа", за който се интересува. Извадили са нова колекция, а от намалението са останали още някои неща и то доста големи.

# 342
  • Варна

Ben_gy,  благодаря за приема, без всякаква куртоазия и интернетско възпитание - благодаря! - почувствах се разбрана и приета. А това не е много - това е  всичко!
За сведение на останалите посрещачи -  възраст: над половин век, височина  - кинта и  шейсет, 102 кг живо тегло към момента ; ))

# 343
Здравейте, открих един сайт Modern.bg , някой пазарувал ли е от там? Харесаха ми плетивата. Пише, че временно не предлага облекла. Ще се радвам, ако някой знае повече за него.

# 344
С този флорален мотив ще приличам на вурстче Joy

Общи условия

Активация на акаунт