Проблем с хладилник!

• 9 523
  • 17
  •   1
Отговори
Здравейте в къщи имам от 12 години подобен хладилник Либхер комфорт , който ползвам без проблеми от години, но сега забелязах че включила съм го на 7 степен което е най ниската температура, но той от вътре е топъл и все още леда във камерата не се е замразил. Измих го, вече 3 пъти защото миришеше, и момента е на 7ма степен но е топъл от ътре и леда все още не е готов, прясното мляко беше станало на извара в опаквоката. Наложи се да го изхвърля. Някой имал ли е такива проблеми, как се справихте. Не ми се иска да  стигам до сервиз, и досега не съм имала проблеми, лятото си правех лед без проблеми.

# 1
Здравейте в къщи имам от 12 години подобен хладилник Либхер комфорт , който ползвам без проблеми от години, но сега забелязах че включила съм го на 7 степен което е най ниската температура, но той от вътре е топъл и все още леда във камерата не се е замразил. Измих го, вече 3 пъти защото миришеше, и момента е на 7ма степен но е топъл от ътре и леда все още не е готов, прясното мляко беше станало на извара в опаквоката. Наложи се да го изхвърля. Някой имал ли е такива проблеми, как се справихте. Не ми се иска да  стигам до сервиз, и досега не съм имала проблеми, лятото си правех лед без проблеми.

Със същия хладилник се разделих преди няколко години по тази причина. Не замразяваше.
Викнах техник от сервиза, каза, че било някаква спойка или съединение, което не се ремонтира. Викнах втори - и той потвърди. И хладилникът замина на боклука.

# 2
Не ми се иска да  стигам до сервиз,
Изключете го от захранването (ток), за да не "изпържите" компресора.
Предполагам, че е "изтекъл" фреона или имате запушена капилярка,т.е. извикайте техник.
било някаква спойка или съединение, което не се ремонтира.
Или се заварява, или се подменя целия тръбен път (медна тръба).

# 3
Никога не съм имала проблеми с хладилника, ама никога цяла зима и реди това си работеше без отказно. Предполагам се е само размразил защото когато го мих го изключих само от контакта, но не съм обръщала степента на 0, а както си е в момента. Надявам се да се оправи, незнам защо тряба да го изключвам като имам и продукти в него.

# 4
Предполагам се е само размразил защото когато го мих го изключих само от контакта,
Размразих го и след включването.... край.Спря да изстудява а фризерната част е топла.

Предполагам, че е терморелето.
Пробвай да го загрееш със сешоар /около 2 мин./
Това съм го правила на хладилник "Минск", но терморелетата работят на един и същ принцип.

Бях обещала да пиша.Ремонта щял да струва 200 лв.Фреон + добавяне на тръби.Отказахме се да го правят.Гаранцията е само 6 месеца и няма смисъл.Взехме си нов.
epavlowa,
" Нареждам" се в твоята редица от преди 15 мин.  Cry
Обаче, започвам сама с диагностиката и какво се оказва:
Не тръгва компресорът / чува се леко жужене/ заради кондензатор, струващ 4,80 лв(4mf/425V/475V/500 5%)!
Скрит текст:
Скрит текст:
Дано съм била частично полезна.

# 5
  • София
Както PAV1 казва изключете хладилника,защото ще ви изгори компресора.Ако искате звъннете на 0884706042 Станислав хладилен техник. В къщи ми оправи хладилника и също и на 2 приятели.

# 6
Един въпрос къде да загрея хладилника, в смисъл от вътрешната част там където е и това за ретулиране на температурата ,което в момента съм нагласила на 7 степен или, я ми дайте повече информация точно за това награвяне.

# 7
там където е и това за ретулиране на температурата ,което в момента съм нагласила на 7 степен
Да

# 8
Трябва ли да го изключвам преди това нагряване,  или така както си е включен в момента.

# 9
Dados ,
още снощи Ви посъветвахме да го изключите!
Ако е останал без фреон, вече сте и без компресор.
Да, изключен. Завъртете на 0 (нула). Сешоар.
Запуск за 10мин и ако не проработи пак го изключете, докато дойде техник.
Отзад черната решетка има ли места, на които се затопля или цялата е студена (стайна температура)?
Чувате ли "бълбукане"?

# 10
  • Бургас
Пав, може ли да ползвам темата и да задам един въпрос?

нашият хладилник е Самсунг Но Фрост.Забелязах, че от вратата на хладилника тече нещо мазно/вече спря/, а от време на време се чува звън все едно бълбУка или тече вода вътре някъде във вратата.Някаква идея от какво може да е? Не съм наясно какво представлява фреона, но може ли да е изтекъл?

# 11
Фреонът не тече, защото не е течност, още повече мазна. Иначе и аз имам Самсунг но фрост и се случва да издава всякакви странни шумове - бълбукане и тропане някакво, но иначе си работи много години и не го пипам.

# 12
В системата не е само фреон, а и масло.
Да не е пренасян в полегнало положение?
Тропане се получава, когато "запалва" компресора.
Или не е нивелиран хладилника,
или болтовете не са пристегнати на компресора, лежащ на тампони.
Галчудо, изключете го за 24 часа. Почистете ваничката над компресора.
Следете дали поддържа заложените температури,
колко време работи компресора.

# 13
  • Бургас
Благодаря за отговорите, момичета!
Хладилника не е местен откакто е включен от 2007 година.Не знам как да стане това изключване, защото няма къде да сложа нещата от фризера.Нашия не тропа, а все едно изтича вода някъде във вратата и спира.Маслото явно вече е изтекло, защото не намирам мазни следи.Хладилника си работи пу-пу, но започнаха да позамръзват неща, иначе по него не се образува лед.Притеснява да не се е случило нещо фатално, което в даден момент да го скапе изведнъж.

Ще се огледам вътре, но не знам да има някаква ваничка.Къде се намира компресора?

Извинявам се на авторката, че използвам темата.

# 14
а все едно изтича вода някъде във вратата и спира.
Точно вода си е - не го мислете.
Хладилника си работи пу-пу, но започнаха да позамръзват неща, иначе по него не се образува лед.
Лед се образува, но не го виждате, понеже е зад капак.
Важното е да се размразява за времето, през което не работи компресора.

Скрит текст:
Размразете и почистете хладилника.
Компресорът се намира в задната част на хладилника:
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт