Боледуване на децата ни - тема 51

• 48 516
  • 736
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Благодаря за темичката  bouquet

Barbed, дано да се оправите бързо  Hug Тя пневмонията принципно трудно се чува на слушалка, но при положение, че и на снимката не се вижда нищо е малко странна тази диагноза  newsm78 Обикновено точно със снимка се потвърждава или отхвърля диагноза пневмония, сега при посленото боледуване ходихме и ние на снимка заради съмнения.

Аз честно казано вече и бронхита не го броя към усложненията, а за нещо обичайно при вирус. Обаче сега при последните ѝ вируси вдигаше едни неприятни Т, единия път 5 дни с 40, дугия път вдигна, свали я на 3тия ден и после изведнъж пак 39, в ей такива случаи ми е много по-спокойно да пие АБ. Пусках кръвни, но лошото е, че все твърде в началото ги пускахме и после не исках да я бодат втори път, иначе все бяха перфектни кръвните.

# 16
Върнах се да прочета Барб и видях, че още в понеделник интуицията й е показала, че нещо не е наред с детето. Писала е, че е отпаднало, няма апетит - абе усетило е майчиното сърце , че нещо не е както трябва. За пореден път се убеждавам, че интуицията е голяма работа и бива да се вслушваме в нея Peace

На снимката не трябва ли рентгенолога там, преди да ти я даде, да напише диагноза някаква-какво се вижда, какво означава? newsm78

Последна редакция: пт, 24 мар 2017, 12:47 от teta75

# 17
На моя бебешок на снимка се видя пневмонията. Левкоцитите иначе бяха добре.

# 18
Вероятно е била вирусна тогава...

# 19
Чудя се тия доктори от къде ги знаят всичките тия сиропчета, спрейчета, капки  Crazy здрава реклама правят по кабинетите явно. А на тях им прави кеф да пишат рецепти
Моето видима хрема няма, обаче там в дълбините на носа си има секрети. Пък ноздрите празни, чисти...

# 20
  • Северозапада
Естествено, че се рекламира в кабинетите. Представители на фармацефтичните компании обикалят по цял ден с брошурки. ЛЛ веднъж даде на малката книжка с кратка приказка в стихотворна форма за сироп за кашлица  Crazy Пълна тъпотия.

# 21
Представители на фармацевгичните компании не само обикалят кабинетите на докторята, ами постоянно киснат там, мен ако питате. Само като погледна брошурките в чакалнята, знам кой е минал през кабинета и какво е рекламирал Crazy

# 22
Потвърждавам. Нали сме си редовни пред кабинета на педиатъра  и постоянно има медицински представители  Grinning

Аз за моя друго се чудя. От Токуда му предписаха инхалации с пулмикорт 5 дни х 2мл и после още 5дни 1мл. пулмикорт + 1мл. физиологичен. Обаче кашлицата направо магически изчезна... Снощи грам не съм го чула. Сутринта се изкашля 3-4 пъти и това е . Много добре се повлия още от 1-вата инхалация и си мисля, че май няма смисъл чак 10 дни да му правя  newsm78

Ще го видя ако и днес продължи така да не кашля до неделя , понеделник и му ги спирам инхалациите...

# 23
  • Северозапада
Първо намали дозите по 2х1мл. за 2-3 дни и 1-2 дни 1х1мл.

# 24
Първо намали дозите по 2х1мл. за 2-3 дни и 1-2 дни 1х1мл.

bouquet

Точно така си го мислех. Довечера ще му правя пак 2 мл. Утре и в неделя 2х1мл и понеделник последно 1х1мл. Нещо такова ми се върти в главата .

# 25
  • гр.София
Барб, сила и скоро да оздравявайте  Praynig
Ант, аз ползвам тази Скалер от около година и половина и съм много доволна, ползвам я за всичко. За нос, за дезинфекция, за рани. Има назален спрей и спрей обикновен, а има и в бутилчица. Обаче е в пъти пи-скъпа от обикновенната сребърна вода.
Дейтура, къде ти излезе тоя херпес? Как изглежда да? На мен преди две седмици ми излезе едно зачервено петно от стара и на носа, и дерматолог а имаше съмнение за херпес зостер, че много много ме болеше, даже окото ми се поду, но за щастие каза че е някаква екзема. Едва вчера мина.

# 26
Ситен обрив с мехурчета, малко по-голям от еднолевка до гръбнака. Леко сърби. Но пък от понеделник имам някакви страшни болки на същото място и едва мърдам.
Сега се върнах от педиатърката, дребният ще поседи около месец вкъщи заради моя херпес. Похвали ме, че съм се сетила да сложа риванол и да намажа с олио, беше спаднало челото, но с този отпечатан ръб изглежда като Белязания.

# 27
datura_inermis, не ти ли изписа нещо, поне за мазане (зовиракс или друго с ацикловир)? зостерът излиза по нерва, възможно е да е засегнал нервно окончание и затова така да те боли. аз също съм носител, при спадане на имунитета ме налазва. при мен е по лицето, започва от устата и върви по бузата в посока на скулата, от дясната страна. ако стигне до окото може да предизвика слепота, затова в областта на лицето човек трябва много да внимава.

# 28
Ацикловир предложи, но аз не мога да се намажа сама, а детето абсурд да карам да ме маже, само стискам палци да не се разболее. Засили се да изписва лекарства, но нещата, които искаше или не ми понасят, или са ми противопоказни, та накрая стана малко странна цялата рецепта - пак оставих 70 лева в аптеката де.

Последна редакция: пт, 24 мар 2017, 16:35 от Анонимен

# 29
  • София
То повечето сме носители, всеки който е карал варицела после може да развие херпес зостер. datura_inermis, ако детето ти не е карало варицела, възможно е да го заразиш, докато имаш активен херпес зостер. Много е болезнено по принцип е ще е добре да пиеш някакви обезболяващи. Дано и при вас да се приключва с тази черна серия вече  Hug
А при нашата лична спамерите са налазили от ранни зори още, поне половината чакащи са разни рекламни агенти. Пак добре, че народът пропищя и сега поне си чакат чинно заедно с пациентите, ами преди влизаха директно без да чакат ред. Като влязат обаче висят по над половин час  Crazy, явно Абофарма са най-активни и дават най-много подаръци, доста техни продукти ни изписва. Имат си и плюсовете поне  Mr. Green, доста пъти ни е давала безплатно разни лекарства.

Общи условия

Активация на акаунт