Време ли е за бебе?

• 14 962
  • 109
  •   1
Отговори
# 45
Забременях на 24, родих на 25. Като цяло бременността беше доста лека. Само 1 път примерно в 18-19 г.с. лежих за задържане. Родих естествено. Обаче бременноста не беше планирана. Не съм била омъжена и връзки не са били доста сериозни макар че са продължавали около 2 години. Не сме живеели заедно, само понякога сме се срещнали. Когато казах това на родителите ми те се опитаха да ме убедят да направя аборт. В рамките на около 2 седмици. След това те спряха  Grinning Напротив, много се грижеше за мен, притеснени, че всичко е наред  Grinning С приятеля ми по време на цялата бременност ми не сме се виждали. Няколко пъти той ми е обадил. След като аз родих опитахме да живеем заедно... обаче разделихме по-малко от година. Сега съм на 36. За съжаление досега не съм срещнала "моят" мъж. Обаче много се радвам че има дъщеря ми. Тя е на 11 сега. Много я обичам. Родителите ми също много-много я обичат  Simple Smile Много се радвам че не направих аборт тогава.

# 46
първо - на 29; време ми е за второ; малко не ми "стиска"...

# 47
  • Sofia
Гласувах  Peace
Родих единственото си дете на 26 и половина  Heart Eyes
Бременността ми беше малко тежка, но пък раждането мина повече от добре  Heart Eyes

# 48
  • София
Биологично, след 20 забременяването става все по-трудно, а бременността - по-рискова.  Всеки организъм е различен, вярно, и всяка бременност - също, но статистиката си е статистика и от един момент насетне е по-вероятно нещата да се объркат.
......

Струва ми се, че си объркала годините. Да не би да имаш предвид 30 или 40?

Съвсем не съм се объркала, яйчниковият резерв на жената намалява от самото й раждане. Друг е въпросът, че в обществото ни ранното забременяване (под определени години) се оценява негативно, а и не предразполага младите жени да узреят достатъчно психически за това събитие. Иначе всеки АГ ще ви каже, че на теория 19-годишна ще забременее, ще износи плода и ще се възстанови след раждането по-лесно от една 29-годишна.

# 49
Така е, Виличка, най-добре е от биологична гледна точка жената да роди до 25 г. Но от социална, обаче това е доста неприемливо, имам в предвид в днешно време.
За мен правилното време е, когато срещнеш човека, от когото искаш да имаш дете и той го иска от теб. Всичко друго са подробности и дребни детайли от пейзажа.

# 50
На теория и 12 годишна може да забременее и износи, даже и на практика се е случвало. И? За една бременност роля играе и цялостното съзряване на организма, не само наличния яйчников резерв. Затова и преди 20 години се счита, че възрастта не е оптимална.

# 51
  • Варна
Точно.

# 52
  • София
Забременях на 29, родих на 30.
Втората ми бременност се осъществи трудно, на 36.
И двата пъти имах проблеми с контракциите към края.
И двете раждания бяха леки, а второто беше почти приятно.
Но след второто получих кръвоизлив, който според лекарите, може да се дължи и на възрастта.

# 53
Забременях на 29, родих на 30.
Втората ми бременност се осъществи трудно, на 36.
И двата пъти имах проблеми с контракциите към края.
И двете раждания бяха леки, а второто беше почти приятно.
Но след второто получих кръвоизлив, който според лекарите, може да се дължи и на възрастта.

Ехаа, почти приятно раждане, блазе ти Simple Smile Може ли малко да разкажеш защо? И кръвозилива - защо пък възрастта (какво й е)

# 54
Скрит текст:
Биологично, след 20 забременяването става все по-трудно, а бременността - по-рискова.  Всеки организъм е различен, вярно, и всяка бременност - също, но статистиката си е статистика и от един момент насетне е по-вероятно нещата да се объркат.
......

Струва ми се, че си объркала годините. Да не би да имаш предвид 30 или 40?

Съвсем не съм се объркала, яйчниковият резерв на жената намалява от самото й раждане. Друг е въпросът, че в обществото ни ранното забременяване (под определени години) се оценява негативно, а и не предразполага младите жени да узреят достатъчно психически за това събитие. Иначе всеки АГ ще ви каже, че на теория 19-годишна ще забременее, ще износи плода и ще се възстанови след раждането по-лесно от една 29-годишна.

Биологично подходящата възраст за раждане не зависи само от яйчниковия резерв, а и от зрелостта на организма и способността му да износи и роди бебе. Пълната готовност за бременност и раждане започва около 20 годишна възраст. По-ранните бременности също са рискови, както и по-късните. Логично е, че организъм, който все още се развива, може да има проблеми да осигури всичко необходимо на друг организъм, който се развива. Освен това, забременяването след 20 не става по-трудно. По-трудно става след 30, когато яйчниковият резерв започва да намалява, а след 35 намаляването става с много бързи темпове и фертилността рязко спада.

# 55
  • Sofia
Родих на 32.
Иначе биологично - най-подходящата възраст е от 20 до 25-30, социално 25-35, така че подходящо по двата параграфа - някъде от 25 до 30. Това обаче е само статистика. И като опре до конкретен случай зависи от още 100 фактора, с които трябва да се съобразиш освен възрастта. Да не говорим, че всеки е различен. Има жени, които са достатъчно зрели и отговорни на 20 и такива, които не са и на 40. Така че всичко е относително. И възрастта рядко е решаващ фактор когато човек решава дали да има или да няма дете.

# 56
  • София
Забременях на 23, родих на 24. Лека бременност, просто със стандартното гадене. +17кг., от които вече няма и помен. Супер раждане, нормално без упойка, с тежко усложнение накрая с плацентата (непредвидимо за лекарите) и кръвоизлив. ММ сега ме навива за второ, младежа вече е на 3....ама май май нещо не събирам смелост за сега. След седмица ставам на 28 и...  Whistling

# 57
  • гр. Бургас
Аз също смятам ,че най-подходящ е момента , в който откриеш своя човек . Моята половинка открих ,когато бях на 24г. Една година след запознанството ни решихме ,че няма за кога да чакаме и забременях от първи и единствен опит. Беше изключително лека бременност , без повръщане , гадене , киселини , контракции ... абе , разкошно беше всичко и с носталгия ще си спомням за този прекрасен период от живота си . Родих на 26г. Раждането обаче не беше толкова прекрасно колкото бременността . Отидох да раждам нормално с 4 см разкритие , без болки и с изтекли води . След 3 часа зверски мъки и болезнени контракции (много лош спомен за мен) се оказах с 9 см разкритие , но бебето не искаше да излезе . Раждането завърши със спешно секцио и диагноза на бебето ми Краниостеноза (срастване на сагитален шев на черепа , което задължително се оперира) . Таа така ....независимо дали на 20 или на 40г риск за тежка бременност и най-вече риск за проблем с бебето (което е много по-лошия вариант) винаги има и затова не е виновен никой . Това обаче не означава ,че трябва да се страхуваме от този повратен за всяка жена момент. Прекрасното ми момченце на почти 2г ... живо и здраво (нищо ,че е с 2 огромни белега на главата) , а аз отново съм бременна .Второто си съкровище ще родя на 29г . Тази бременност ми е 1:1 с първата.

# 58
Dociii, лека и безпроблемна бременност! Пожелавам ти това раждане да го помниш само с хубаво. Hug

# 59
Здравейте, искам да споделя поредното си разочарование. За пореден път тестът се оказа отрицателен, цикълът ми дойде и се чувствам като в задънена улица. Притеснявам се, че това не е първият провален опит. Какво да правя?  Явно ще се наложи да се обърна към специалист... 

Общи условия

Активация на акаунт