Време ли е за бебе?

• 14 960
  • 109
  •   1
Отговори
# 105
rali4kaaa, моите планове не включваха дете преди да наближа 30-те. На твоите години съм, имам дъщеря почти на три, но не от планирана бременност, а просто си ни е късмет. Wink Не се отчайвай, нито си престаряла, нито нищо. Ще се открие проблемът и ще си имате бебе. Hug

Лале в дъжда, знам, че все още имам време и не съм закъсняла. Но след толкова много опити вече човек се отчайва. Вече се насочих къде и какви изследвания да се направят. Ще отида с мъжа ми да си направи спермограма и ще видим какво ще стане по-натам. Да ти е жива и здрава дъщеричката и да те радва много.

# 106
  • Телиш/Плевен
Лале в дъжда, знам, че все още имам време и не съм закъсняла. Но след толкова много опити вече човек се отчайва. Вече се насочих къде и какви изследвания да се направят. Ще отида с мъжа ми да си направи спермограма и ще видим какво ще стане по-натам. Да ти е жива и здрава дъщеричката и да те радва много.
Благодаря ти! Hug
От сърце ти желая успех и съвсем скоро отчаянието напълно да си е отишло и да е отстъпило място на радостта, че ще си имате бебче. Hug

# 107
На мен на 28 и половина ми се появи по-ясно (но не съвсем) идеята за дете. Някакси съвместният живот без особени ограничения и отговорности ми харесваше и не можех да се реша.Тъй като имах и някои странични проблеми (висок пролактин,  но гинекологично бях здрава), все пак лека полека реших, че моментът е дошъл - не исках рисковете да растат.
Докато се случват тези дълбоки размишление и преход от идея до решение, вече бях минала 29. Забременях на 30 без особен месечен планинг (за щастие, защото това със секса по календар просто нямаше да ни се получи). Имахме и доста пропуснати месеци опити изобщо в някаква близост до овулация поради разнообразни причини.
Надявам се всичко да се развие добре, сега съм в 8ми месец.
Когато обявихме новината, много приятели споделиха, че мислели, че имаме проблеми (много дълги години сме заедно) и не смеели да задават въпроси... Доста тъпо ми стана, явно хората си обсъждат чуждите истории, правят сметки и изводи.
Както и да е, честно споделих моите разсъждения: да, може би е егоистично и безотговорно да се наслаждаваш по-дългичко на живота без дете... И явно с възрастта човек става все по-голям егоист и все по-трудно се решава. Напоследък имам и много приятелки на 35+ с манталитет и поведение на 17+ и с изказванияя, че деца изобщо не искат. Не знам каква е тази тенденция...

# 108
Приятелите ти е можело да ти спестят тъпотиите, които са си мислели  ooooh! , ама де акъл...
Лека бременност и раждане  bouquet !

# 109
Благодаря ти! Hug
От сърце ти желая успех и съвсем скоро отчаянието напълно да си е отишло и да е отстъпило място на радостта, че ще си имате бебче. Hug

Много ти благодаря и аз! Всичко най най ти пожелавам на теб и семейството ти.

Общи условия

Активация на акаунт