Време ли е за бебе?

• 14 967
  • 109
  •   1
Отговори
# 90
Има го обаче и това .... че кариера и дом човек може да има по всяко време , но детето си е както се вика Божа работа . Имах колежка ,която на 35г е влязла в менопауза (добре ,че си имаше вече 2 деца) и друга ,която на 24г заболя от рак на шийката на матката (слава Богу сега е жива , но никога няма да има деца , а живяха с половинката си от 4-5 години) .
Човек намери ли своята половинка , първото за което трябва да помисли според мен е дете (стига и двамата да искат изобщо деца де ) . А моя приятелка си има половинка от 11 години  и живеят заедно  .... не знам какво изобщо чака , а вече е на 27, има постоянни гинекологични проблеми и иска деца , но той се ослушва.
Съжалявам, но моят живот и репродукция не се влияят от нечия друга съдба и проблеми. Настъпването на менопаузата е наследствено, в голяма степен, така че мен не ме интересува, че при някой се случва на 35г. Прабаба ми, представете си е имала дете, което е колкото внучето й.
Все повече жени ще раждат първото си дете над 30 години, това е тендвнция в световен мащаб. Затова жената трябва да се грижи повече за себе си и репродуктивното си здраве, а не да робува на предрасъдъци.

# 91
 Lаdу Stаrdust, за всеки е индивидуално, но и все повече жени, в световен мащаб имат репродуктивни проблеми  Wink

# 92
Lаdу Stаrdust, за всеки е индивидуално, но и все повече жени, в световен мащаб имат репродуктивни проблеми  Wink
За съжаление и младите Sad. Но няма как всички да раждат на 18 години, в 21 век.

# 93
Казах го от личен опит, на 20 забременявах без проблем, всеки път. За съжаление имам генетичен проблем (с износването) и имаме само едно дете, сега когато решихме да имаме второ бебе (на 30+), ами не става и това е... жив пример съм за това как  времето тиктака и биологичния часовник си казва думата  Peace

# 94
и аз посочих себе си за пример - две деца родих и износих без проблеми, да са ми живи и здрави (второто на 37 г., забременях веднага).
Около мен масово забременяват и раждат над 33г., че и на много повече.

# 95
Жоржи, на 31 не ти е късно за второ дете. Но се учудвам, че вече година и половина не търсите репродуктивен специалист, а това си е направо нехайство. Фактът, че вече имате едно дете, не означава, че в последствие не се е появил репродуктивен проблем.
Раличка, ако искаш пиши ми на лични, ще ти препоръчам лекаря, при когото успяхме от първия път. Разбира се, има и други специалисти.
Доции, стига с тези генерални заключения, че жена, претърпяла рак на шийката на матката никога няма да има дете. Вероятно за нея остава единствено сурогатното майчинство, това е доста сложно и трудно, но не означава, че никога не може да има дете, ако не се откаже да се бори.
А относно времето за създаване на дете - както писах вече, то е когато намериш човека, от когото ти искаш дете и той го иска от теб. Което означава, че и двамата искате да сте заедно за напред. Такива "половинки", с които уж ходим вече 11 години, но ме е страх да повдигна въпроса за дете, за да не избяга младежът, да не се почувства притиснат или да не го изплаша, не съм ги чакала повече от 11 месеца. Може би затова се омъжих чак на 38, малко преди да навърша 39, но така ми било писано. Разбира се, никого не бих посъветвала да отлага, напротив, винаги е по-добре да се ражда по-рано. Но не съм си представяла и живота без партньор, въпреки, напредващото време и цъкащия биологичен часовник. Затова може би когато най-после се открихме със съпруга ми, се оказа, че вече съм закъсняла и се наложи донорска яйцеклетка. Та в този ред на мисли, в последните години ,се наблюдава подмладяване на менопаузата и ако една жена има добър партньор до себе си, двамата не бива да отлагат, защото ползването на донорската яйцеклетка налага взимането на доста трудно решение.

# 96
Родих на 21 в 39г.с. Перфектната възраст за мен. Лека и безпроблемна бременност имах.
Няма значение на колко си , стига да си срещнала точния човек с който искаш да градиш и имаш семейство! Peace

# 97
хора, стискайте ми палци, реших се на второ - съвсем! Почваме след прегледа ми след няколко дни, дано всичко е наред. И дано стане бързо, като първото! А какви изследвания сте правили преди опитите за забременяване?

# 98
Стандартните - микробиология, цитонамазка, колпоскопия.

# 99
Стандартните - микробиология, цитонамазка, колпоскопия.

да, може би и кръвна картина и токсоплазмоза.

# 100
Добър вечер,

Извинявам се нахлувам така, но ми стана интересна темата и изчетох какво сте споделили, аз съм на 28 в момента и след няколко месеца ставам на 29.. с ММ сме вече 3 год и половина заедно, решихме че вече е време да увеличим семейството ни, докато не започнахме с опитите си мислех че това си ей така лесна работа, не се пазиш и хайде готов си... но не е точно така...  трудим си се ние вече.. но.. все още нямаме резултат.. силно се надявам всичко да е наред и скоро да видим двете чертички, но живи и здрави когато тогава, важното е само да стане.. аз съм на мнение,че трябва да намериш подходящият човек, това според мен е най-важното  Peace Peace

# 101
Кики, колко време вече правите опити?

# 102
Натака, вече около 8 месеца.. май не е много време за да се отчайвам.. но... при мен настройката за дадено нещо много ми влияе, а то май най-лесно става като не го мислиш.. ще видим да сме здрави пък..

# 103
Кики, правилото е, ако за една година целенасочени опити няма бременност, да потърсите репродуктивен специалист. Ако има някакъв проблем, например запушена тръба, това, че си се настроила вътрешно позитивно няма да помогне. Ужасявам се като прочета, че двойки правят опити от години, бременност няма, но и не се сещат да потърсят репродуктивен специалист. Защото времето не работи в наша полза. Желая ти успех и дано скоро да ви споходи благата вест. Но ако не стане за още няколко месеца, не губете време. Медицината е напреднала и помага на много от нас да сбъднат мечтите си. Разбира се, всичко е Божа работа.

# 104
Кики, правилото е, ако за една година целенасочени опити няма бременност, да потърсите репродуктивен специалист. Ако има някакъв проблем, например запушена тръба, това, че си се настроила вътрешно позитивно няма да помогне. Ужасявам се като прочета, че двойки правят опити от години, бременност няма, но и не се сещат да потърсят репродуктивен специалист. Защото времето не работи в наша полза. Желая ти успех и дано скоро да ви споходи благата вест. Но ако не стане за още няколко месеца, не губете време. Медицината е напреднала и помага на много от нас да сбъднат мечтите си. Разбира се, всичко е Божа работа.
Благодаря ти!

Общи условия

Активация на акаунт