Време ли е за бебе?

• 14 961
  • 109
  •   1
Отговори
# 75
Момичета, тези от вас, които "пропагандират" за по-късно раждане, надявам се сте наясно какво правите? Никой не е казал, че трябва или не трябва да се ражда в определена възраст, но е препоръчително да е в по-млада възраст по ред причини... според мен една от най-сериозните е вероятността от репродуктивен проблем, за решаването на който може да отиде много време и по-този начин да се изпусне шанс за следващо дете и т.н Има двойки, които се борят със стерилитет по 10 години и това, че вие не сте имали проблеми нищо не значи.

Аз (по темата) родих на 31г. навършени, в общи линии лека бременност, с много контракции в края и едно лежане за задържане в началото на 8-ми месец, а в началото на 9-ти родих (26 дни по-рано), детенце лежа 2 дни в кувьоз заради неразгърнато дробче. Това няма нищо общо с възрастта ми, а по-скоро с начина ми на живот. Ако имах избор обаче щях да родя на 23-25 години и сега да родя второто си дете, ако не и трето.

Успех на всички.

# 76
  • Варна
Никой не пропагандира за късно раждане.Всеки ражда когато е готов за това.На някой му е важно да има добър мъж,на други им е важно детето да е осигурено материално.
Не е необходимо да се вменява вина на някой,че не е родил на 20 г. или да се събуждат излишни страхове за детето при раждане на 40 г.
Аз пък не съм съгласна да се ражда на 18 г.,дете да гледа дете.Нито си узрял емоционално за този момент,нито си готов финансово.А да не говорим колко бракове се разпадат от едно такова прибързано решение.

# 77
Четете с разбиране и престанете с тази възраст. За съжаление нещата са индивидуални и хората не сме програмирани роботи.

# 78
Така е и в този ред на мисли, да си допълня мнението, защото не съм била баш по темата, аз исках дете много преди да родя за първи път. Мисля, че някъде към 23-24 започнах сериозно да си мисля, че даже и да мечтая да си имам бебе. Ако имах човек до себе си тогава, може би ... и не съм съгласна, че първо трябва да изградим кариера, да сме се обезпечили финансово много добре, да имаме нов дом... или да имаме собствен дом са задължителни "реквизити". Задължително условие времето за едно бебче да е дошло е мама и тати да се обичат и да го искат дори и да са на 18 или на 40 Simple Smile

# 79
  • Варна
Задължително условие времето за едно бебче да е дошло е мама и тати да се обичат и да го искат дори и да са на 18 или на 40 Simple Smile

Ей това е най-важното условие,независимо от възрастта.

# 80
Да, така е, това е задължителното условие,пък и хората забравяме, че всичко е преходно. Това дали имаш или нямаш жилище, кариера, работа се променя във времето. За себе си признавам, родих абсолютно на време първото си дете, но пък с второто явно съм изчакала повечко и факт вече година и половина не става  Tired

# 81
При мен втория път стана по-лесно!
Иначе съм съгласна, че кариерата и собствен дом не са задължителни. Но пък доста помагат  Crazy .

# 82

Не е необходимо да се вменява вина на някой,че не е родил на 20 г. или да се събуждат излишни страхове за детето при раждане на 40 г.
Аз пък не съм съгласна да се ражда на 18 г.,дете да гледа дете.Нито си узрял емоционално за този момент,нито си готов финансово.А да не говорим колко бракове се разпадат от едно такова прибързано решение.

Никой не вменява вина на жени, които раждат по-късно, а по-скоро самите жени казват, че им се е искало да родят по-рано. Аз лично познавам жени, родили около 40, но не познавам такива, родили около 18. Факт е, че възрастта за първо раждане се качва. За никого не е полезно непрекъснато да се говори как няма проблем да се роди по-късно, не знам си коя си родила на 45-50. Късната първа бременност носи рискове както за бебето, така и за майката. И докато продължава да се насажда мнението в обществото, че жените са еманципирани и трябва първо да градят кариера, после да раждат, възрастта за първо раждане все повече ще се качва.

# 83
  • Под Сините камъни

Аз пък съм от изключенията  Mr. Green.Родих дъщеря си на 18г. таткото беше на 27 тогава.Напълно желано и планувано дете.Имахме връзка от почти 2г. Живяхме на семейни начала 20г и миналата година октомври сключихме брак.Имаме и още едно детенце.Децата са ни планувани и желани.

# 84
  • Варна
Всеки има различни приоритети в живота и си ги следва.Ако на един е да има семейство и деца на 20,на друг е друго.А и не всеки има щастието да намери мъжа на живота си на 20 или няма значение да ражда от първия срещнат,защото после може да има проблеми.

# 85
  • гр. Бургас
Има го обаче и това .... че кариера и дом човек може да има по всяко време , но детето си е както се вика Божа работа . Имах колежка ,която на 35г е влязла в менопауза (добре ,че си имаше вече 2 деца) и друга ,която на 24г заболя от рак на шийката на матката (слава Богу сега е жива , но никога няма да има деца , а живяха с половинката си от 4-5 години) .
Човек намери ли своята половинка , първото за което трябва да помисли според мен е дете (стига и двамата да искат изобщо деца де ) . А моя приятелка си има половинка от 11 години  и живеят заедно  .... не знам какво изобщо чака , а вече е на 27, има постоянни гинекологични проблеми и иска деца , но той се ослушва.

# 86
Искам да ви кажа, че вече съм на 28, но от много по-млада исках да имам дете. Знаех, че искам да бъда майка. Сега вече виждам какви трудности има пред мен и моят съпруг, един ежедневен тормоз затова, че не може да имаме бебенце, а така ни се иска. Часовникът тиктака, а пред нас е едно неясно бъдеще дали изобщо някога ще ни се усмихне късметът. И съм на кръстопът какво да правя, обвинявам се, че вината е в мен, а същност досега не сме правили изследвания, дори не знам какво се прави, защото съм объркана и не знам към кого да се обърна.

# 87
rali4kaaa ще имаш бебе млада си още, ако искаш пиши на лични ще ти дам координати на добри доктори  Hug

# 88
  • Варна

rali4kaaa аз родих на 29 г. и според мен си беше точно на време.Не знам ти защо си решила,че си престаряла.
Има клиники по репродоктивна медицина,влез в подфорум проблемно забременяване и пиши на момичетата,никоя няма да ти откаже помощ.

# 89
  • Телиш/Плевен
rali4kaaa, моите планове не включваха дете преди да наближа 30-те. На твоите години съм, имам дъщеря почти на три, но не от планирана бременност, а просто си ни е късмет. Wink Не се отчайвай, нито си престаряла, нито нищо. Ще се открие проблемът и ще си имате бебе. Hug

Общи условия

Активация на акаунт