Юлски бебета 2016 - тема 6

• 65 609
  • 662
  •   1
Отговори
# 105
Бебенцата ви с какви играчки най-много се забавляват? Днес ще ходим до Джъмбо и се чудя какви работи да му взема, искам да са някакви занимателни и интересни, много харесва пианото което има и едни барабани, изобщо такива музикални много обича. Не знам за тази възраст какво е препоръчително, мислех си и за тези бебешки книжки, те са гумени и музикални. Педиатърката каза да го учим вече на животните и кое как прави, не ви ли се струва рано? Та той като го уча на Боц и само ми се смее  Laughing

# 106
Melisandra, нашия не му трябват играчки. Дай му прахосмукачката или някое зарядно за телефон и не го занимавай Simple Smile с купените не си играе. А относно познаването на животните рано или не но ги познава, нареждам коте,куче и крава и го питам Неди къде е кученцето, къде е бау бау, смее се и хваща точно кучето и така с останалите животни. Боц прави но със всички пръсти Simple Smile и целувки дава едни лигави 😁😁😁

# 107
Мм значи трябва да започвам да го уча, време е  Mr. Green все си мислех, че е рано защото все ми се смее, но той по принцип си е голям смехоранчо  Crazy

# 108
На Елена най-интересни са и книжки (картонени, гумени, платнени) и малки пластмасови формички (за строене на кули или за поставяне в по-голяма форма).

# 109
  • Варна
На моето момиченце най са й интересни музикални играчки. Има една пластмасова книжка с немски песнички,един телефон пластмасов,който поне брои до десет и пее 2,3 песнички на английски и две музикални топки,които се въртят сами и свирят,пеят и т.н. пак на немски.
Моя приятелка ми ги даде от нейните племеници и вършат супер работа.
 Купила съм й две бебешки книжки с животните,които са й много интересни да им гризе страниците.
 Иначе в двора имаме 3 кучета и като ги чуе да лаят и започва да вика Бау,Бау. Иска да стои на прозореца и ги гледа от там с отворена уста  Laughing
На разходка като излезем и види куче и пак започва да вика бау бау.
 Прави Боц и много добре борави с показалеца! Като го опъне на някъде и само ни насочва накъде да я занесем.
На Дзак също играем.
 Вчера и днес моята хубостница забелязвам, че проявява ревност.
 Вчера майка ми ме прегърна и малкото започна да реве и да рита с крака.
 Днес като се разхождаме видях една позната,която ме прегърна сърдечно и ме разцелува и мааалеее какъв рев настана ! Сочи ме с пръст и реве !
 Иначе с баща й нарочно се целуваме звучно пред нея и тя Много се радва .
 Циркът е пълен!

# 110
При един тон пръснати на килима играчки, чат-пат се заиграва с музикалните, натиска им копчетата и отвреме навреме си играе с една малка шарена топка от плат. Заглежда се в книжки и пляска с длан по тях. Купихме му прословутото жирафче Софи... ами не му обръща подобаващо внимание като за 37 лв.  Иначе, като види дистанционното, телефона или мишката, се стрелка веднага към тях. Отделно, проявява необясним интерес към чехлите ни Joy

# 111
  • Варна
При един тон пръснати на килима играчки, чат-пат се заиграва с музикалните, натиска им копчетата и отвреме навреме си играе с една малка шарена топка от плат. Заглежда се в книжки и пляска с длан по тях. Купихме му прословутото жирафче Софи... ами не му обръща подобаващо внимание като за 37 лв.  Иначе, като види дистанционното, телефона или мишката, се стрелка веднага към тях. Отделно, проявява необясним интерес към чехлите ни Joy
Хаха да! Телефон,компютър и чехли! Като ги види и се превръща в стрела!

# 112
Момичета, моят малчо продължава да криви леко едното оченце навътре към нослето от време навреме. Не е постоянно, но се притеснявам малко. Чета, че т.нар. физиологично кривогледство при бебетата отшумява до първата годинка, на друго място чета, че до 6-тия месец било нормално, после се налагало преглед. Утре ще питам педито дали се налага преглед при специалист. Някой има ли подобен проблем? Rolling Eyes

# 113
Почвам да мисля, че изоставаме. Нито сочи с пръст, нито познава животните, камо ли пък бау-бау. Сортера за формички и пирамидата от рингове само ги разпилява, никакво желание да нарежда. Явно трябва да положа повече усилие да я науча на нещо. Досега предимно физическото развитие подпомагах. Само дето празния поглед и разсейването ме обезкуражават и ми писва да се занимавам. И боц не мога да я науча да дава. От няколко дни карам всеки, който си тръгва да казва чао и да маха - засега няма ответна реакция от бебата.
Как успявате да ги научите?

# 114
  • Варна
Зомби, здравей и чао беше първото нещо което научи и това ми даде стимул за другите неща.
Когато излизах или влизах в стаята,започвах да й махам с ръка и с усмивка й казвах - Здравей Неди или чао Неди. Като го повтарях по 20 пъти. Ако я държеше баща й ,вдигаше ръката и започваше да маха с нея.Това продължи няколко дни нон стоп! Баща ми беше казал, че съм като идиотка  Laughing
В един момент когато тя видеше, че влиза човек в стаята и вдигаше ръка като Хитлер,а някой като обърнеше гръб независимо дали излиза пак вдигаше ръка.
За Боц първо започвах с показалеца да й викам Боц и я гъделичках по тялото и я боцках навсякъде. После й хващах ръката,свивах и пръстчетата и така докато започна сама. Първо и тя правеше Боц с цяла ръка.
От кучетата е супер впечатлена и баща й започна да й казва - Кажи Бау бау,а тя ги виждаше и чуваше като лаят и викаше Ма-Ма .
На гимнастиката в Кундиру ни обясниха, че ако искаме да научим децата на нещо трябва да им го повторим поне 500,600 пъти ,като ако е дума трябва като им говорим да ни гледат в устата,а ние да го казваме бавно за да могат да следят движението на устата. Бау беше първото нещо , което пробвахме.Ако е предмет, например лампа, им показваме лампата и повтаряме думата.
Имаме една играчка кравичка с големи обувки и майка онзи ден я научи да показва буйките на кравичката. Задава й въпрос - Къде са буйките на кравичката? и после й ги показва и я гали с тях по лицето и на нея й харесваше самото галене. След това при същия зададен въпрос хващаше крачето на кравата. Това още не сме го усъвършенствали и продължаваме да го повтаряме.  Laughing
 В момента децата са като попивателни гъби и мозъците им работят на пълни обороти. Това според Монтесори продължава до 6 годишна възраст и това е периодът в който можем да ги научим на много неща.
На гимнастиката има едно упражнение, на бял лист с големи черни букви е написано КРАВА, а на обратната страна има нарисувана крава. Застават с листа пред детето и когато то се съсредоточи в листа ,започват няколко пъти да го завъртат ту с лице към думата,ту с картинката. Обясниха ни, че в момента зрението на децата запечатвало в мозъка образите като фотоапарат снимки. Било доказано, че такъв вид стимулиране на зрението и мозъка в един момент им помагало много после в проговарянето и писането. Дали е вярно все още не знам  Wink
Аз пак Мара подробната доста изписах!
Добро утро на всички!  Laughing

# 115
Добро утро!
Ная, ние бяхме на очен по други причини, но доктора се падна много обяснителен и разказа за кривогледството при бебетата, че имат една гънка на окото във вътрешната част към носа, заради която детето изглежда кривогледо, но не е. Установява се с един нещо като голям фотоапарат, с който доктора снима детето, снимката излиза на екрана на компютъра и той измери някакво разстояние и после ми го обясни. За секунди става. По това, което описваш, ми звучи, че всичко ви е наред, но заведи детето да го види доктор, че и ти да си спокойна.  Peace
И аз забелязвам, че като говоря, малката гледа как се движат устните Simple Smile
Зомби, оправихте ли съня?

# 116
Елена, мисля ти беше писала, че си взела фини ръжени ядки. Можеш ли да кажеш откъде са?
Вчера ММ не успя да открие. Ходил е в едно биомагазинче, в Кауфланд. В ДМ също няма.

# 117
Здравейте мами, искам да се посъветвам с вас за избор на столче за кола. Все още не сме купили и ако имате отзиви за някои ще ви бъда благодарна. Хубав и усмихнат ден на всички!

# 118
Мишолинка, от биомага на ул. Дойран. В сайта им пише, че имат няколко магазина в София. Пише нещо на гръцки на пакета, явно са гръцки ядките.
http://biomag.bg

# 119
Здравейте!
Нашите любими играчки са кабелчета, зарядни, дистанционни 😂
Аз я уча на боц, да пляска и чао. По едно време беше почнала да дава боц, но сега нещо не иска. Нямаме особен успех с пляскането и чао. 😀
Харесва да гризе бисвитки, едно от малкото неща, които яде с удоволствие.
Вчера за първи път хапна по-голямо количество пюре и каша, доволна останах, дано да прояде.
Крива е по цял ден, явно никне следващия чифт зъби, много мрънка и иска постоянно да я нося и то задължително аз, баща й я държи и пак мрънка. Научи се да си вдига ръчичките като иска да я взема, много е сладка.
Да ви питам случайно да знаете дали след отварянето на Вигантола има някакъв срок на годност или си важи написания?
Много почна да стиска като суче, направо много ме заболява на моменти, незнам какво да правя. 😕

Общи условия

Активация на акаунт