Пак смяна на времето... Аман!

• 19 107
  • 177
  •   1
Отговори
# 105
Оф, голям зор - и децата не могат да станат навреме, и ние с мм се прозяваме по цял ден. И сутрин, като големият тръгва на училище, пак е тъмно. Гадно, гадно, гадно.

# 106
  • Насред хаоса
Втори ден се нося като ударен самолет и едвам се удържам да не се метна на примамливото легло. Спи ми се, разсеяна съм, а работа бол. Глупост голяма е тая смяна на времето.

# 107
На нас не ни влияе.
Зимата е добре, че го местят назад. Ставането по тъмно е ужасно.

# 108
  • Варна
То ставането по тъмно зимата не се избягва. Поне за учениците и работещите, които започват работа до 8. Пак се става по тъмно.

Аз пък не разбирам как може човек, който работи на нормиран работен ден, да се пренастрои да става с час по-рано и да заспива с час по-рано напълно безпроблемно, от един ден - за следващия. Вчера и днес не мога да "се излюпя" в 7:30, както досега, а точно с час по-късно (т.е. по същото време), а снощи едва заспах в 00:30. Все пак сме свикнали на някакъв режим и ако за някого е все едно дали става в 8 или в 9, то за повечето хора не е така.
И в комбинация с пролетната умора става още по-весело.

# 109
Не се избягва съвсем, но е съвсем друго, когато се развидели след половин час.
А относно пренастройването наистина е кофти, но и едно излизане вечер до късно също разваля ритъма на съня. На младите обаче не им пречи. Май възрастта е виновна, а не смяната на времето  Simple Smile

# 110
То ставането по тъмно зимата не се избягва. Поне за учениците и работещите, които започват работа до 8. Пак се става по тъмно.

Аз пък не разбирам как може човек, който работи на нормиран работен ден, да се пренастрои да става с час по-рано и да заспива с час по-рано напълно безпроблемно, от един ден - за следващия. Вчера и днес не мога да "се излюпя" в 7:30, както досега, а точно с час по-късно (т.е. по същото време), а снощи едва заспах в 00:30. Все пак сме свикнали на някакъв режим и ако за някого е все едно дали става в 8 или в 9, то за повечето хора не е така.
И в комбинация с пролетната умора става още по-весело.

Ако работиш на смени е много лесно.
Хич не обръщаш внимание даже.

# 111
  • Варна
Добре, де, и на смени да си, нали смяната ти си остава от 7 до 7, примерно, а ти вместо в 6, реално ставаш в 5. Не говоря, че не можем да се събудим с аларма, с помощ или със заливане с вода Laughing
Говоря за това как се чувстваме първите дни при ставане час по-рано.

# 112
Тази година за пръв път смяната на времето ме устройва идеално. Последните три седмици детето беше почнало да ни събужда между 4,30 и 5.10, тези два дни обаче се събуждаме всички с алармата в 6.10. Иначе по принцип и аз не понасям смяната на времето.

# 113
Добре, де, и на смени да си, нали смяната ти си остава от 7 до 7, примерно, а ти вместо в 6, реално ставаш в 5. Не говоря, че не можем да се събудим с аларма, с помощ или със заливане с вода Laughing

Точно в първия ден, в неделя, бях в изборна комисия.
И станах наистина 1 час по-рано, защото точно тогава се смени часа.
Като се има предвид, че работния ми ден продължи 22 часа, точно този един час ми беше най-малкият проблем.

Сега съм първа смяна, не усещам вече разликата.

# 114
  • София
Аз добре че съм си вкъщи та си поспивам следобед тези дни  Blush
Едно време като бях по-млада и сякаш не ми влияеше, но явно възрастта си казва думата.
Децата, горкичките едвам ги вдигам сутрин.... и е тъмно като в рог когато стават те Confused

# 115
  • Варна

Точно в първия ден, в неделя, бях в изборна комисия.
И станах наистина 1 час по-рано, защото точно тогава се смени часа.
Като се има предвид, че работния ми ден продължи 22 часа, точно този един час ми беше най-малкият проблем.

Сега съм първа смяна, не усещам вече разликата.

И аз бях на изборите и от притеснение дали часовника ми сам ще смени времето се събудих в 2:50 и чаках, стана си 4:00 ( по новото) и почнах да се оправям. Издържах 24ч. и благодарение на изборите не усетих промяната.

# 116
  • София
Хич не ме притеснява смяната на времето, ориентирам се по часовника, биологичният ми е бъгнат явно.
Съгласна съм да спрат да го сменят, но ако ни оставят лятното часово време, харесва ми да е светло до късно лятото.
Астрономическото е кофти, зимата също е гадно с тоя мрак в 5 следобед, но пък сутрин също е лошо в тъмницата да тръгваш на работа/училище... Не знам, не знам. Абе, я по-добре да си го сменят Sunglasses

# 117
По никакъв начин не ми се отразява и не разбирам драмата ви  Mr. Green.

# 118
Явно и моят биологичен часовник е бъгнат. Водя се по другия часовник.
А дали е тъмно сутрин, не ми пречи.
Обаче искам вечер да е светло до късно. Simple Smile

# 119
И на мен не ми влияе. Ако не трябваше да сменям часа на два часовника, нямаше и да разбера. Вечер нямам час на лягане, когато ми се доспи. Интересно, че сутрин пак се будя преди алармата. В сравнение с работата на смени, и учениците, редуващи първа - втора смяна, един час е нищо.

Общи условия

Активация на акаунт