Дали имат връзка

• 106 566
  • 1 001
  •   1
Отговори
# 210
Авторке, въпроса не е дали имат или нямат връзка, а как се чувстваш ти в цялата история. На твое място, щях да съм безкрайно мнителна, но без той да разбере. Трябва ти доказателство, за да си вземеш решението. Ако можеш, провери му Фейсбук, Вайбър и всички разговори с тази жена. А засега не я споменавай повече, нека мисли, че нехаеш за техните взаимоотношения.
Увери се, провери дали има нещо между тях. Аз дори платонично приятелство не бих изтърпяла! Предполага се, че онзи, който е с теб, е най-близкия човек, нали? Не лелката, а ти, майката на децата му.

# 211
  • където ми харесва
Не ги разбирам тия игри на дебнене, четене на чатове и прочее.
Бих направила следното нещо-пращам децата на гости за уикенда на наще и сядам да говоря с мъжа си. Не го притискам да признава. Ще му кажа съвсем спокойно, че за мен е безкрано унизителен факта, че с тази жена ходи насам натам, води и децата ни с тях, че тя в същото време съсвем нагло и целенасочено коментира мен и снимките ми във фейсбук, а неговите колеги им нищят връзката. Нека малко влезе във моя женски филм. Ще му задам обратната ситуация, в която аз излизам всеки ден с мой приятел, гледаме се, пишем си, ходим на романтични места с децата, където пък категорично отказвам да ида с мъжа си, а колежките ми се надпреварват коя първа да му съобщи, че аз имам връзка. Пък аз ще повтарям като папагал срещу него, че всичко е само в главата му.

# 212
Увери се, провери дали има нещо между тях. Аз дори платонично приятелство не бих изтърпяла! Предполага се, че онзи, който е с теб, е най-близкия човек, нали? Не лелката, а ти, майката на децата му.

Добре де, но е напълно нормално човек да има и мъже и жени приятели. Половинката ти няма как да ти даде всичко. С годините отношенията се поизчерпват. А кой е по-близък и кой по-далечен това е относителен въпрос.
Дали близки са ти онези при които ще идеш след като разбереш, че си неизлечимо болен, за да прекараш времето си с тях? Или човека, с който искаш да споделиш всичко което те е развълнувало? Това, че двама човека са семейство не означава, че се разбират един друг най-добре на света.

Даже в конкретната ситуация смятам, че именно каката привлича мъжа на авторката с буйния си темперамент, който импонира на неговия. Автораката доколкото разбирам е негова противоположност. Те са чудесна двойка защото "огън с вода се гаси" дето викат бабите /доста над 40  Mr. Green/, но понякога "огън огън търси".

Тук се изказват доста крайни мнения и се дават съвети моментално да го зареже. Но в живота на повечето от съветващите ще изневерят и те ще простят или ще си затворят очите. Поне половината от пишещите самите те ще изневерят и няма да бъдат толкова крайни с самоосъждането. Затова моля авторката да има предвид, че лесно се дават съвети отстрани. Една изневяра не е най-голямото прегрешение, което партньора може да направи. Има много други личностни качества, действия и бездействия, които трябва да се сложат на кантара преди да се разтрогне брака.

Лично аз бих простила изневяра. Даже бих я използвала за възраждане на нашите отношения. Не бих простила ежедневни малки лъжи, клинчене от задължения, прехвърляне на всичко на моите плещи, егоизъм и т.н.   

# 213
  • София

П.п.Децата се възпитават с личен пример.
Бащата дава лош такъв.На лъжец
Ти също даваш лош пример.Толерираш лъжата.

Абсолютно.
Между другото, Авторке, ако някой ден дъщеря ти изпадне в такова положение какъв съвет  ще ѝ дадеш?

# 214
Изневяра може и да може да се прости, но когато изневерилият е осъзнал грешката си и съжалява. Героят в тази история продължава с тази *грешка* две години. Влачи децата си за параван, прави простотии пред очите на жена си и обществото и с цялата си наглост или глупоча я убеждава, че е луда и не толкова важна че другите да се занимават с нея. Като прибавим и непостоянството и несериозността му към работата - картинката става чудничка.
Както казах - бившият ми ме постави в подобна ситуация, да не кажа същата. Ако беше моментно и го бях разбрала след време щеше да ми е криво, но не чат толкова като да го гледам да ми блуждае с влюбен поглед наоколо и да ми обяснява - вярвай на мен не на очите си. Това не можах да го преглътна. Не мисля, че подобен индивид заслужава прошка. Не раздавам с лека ръка съвети за развод, особено когато има и деца, но щом партньора ти съзнателно и дългосрочно ти причинява такова нещо какво можеш да очакваш от него - да се осъзнае в един момент ли? а каква е гаранцията, че като/ако го направи няма да се появи следващата напориста леля или девойка, която да му вземе акъла.
Имам усещането, че тази не иска да живее с него и той го знае затова си налаяга парцалите на сигурното. Ако беше обратното да се е преселил при нея отдавна.

# 215
Скрит текст:

Добре де, но е напълно нормално човек да има и мъже и жени приятели. Половинката ти няма как да ти даде всичко. С годините отношенията се поизчерпват. А кой е по-близък и кой по-далечен това е относителен въпрос.
Дали близки са ти онези при които ще идеш след като разбереш, че си неизлечимо болен, за да прекараш времето си с тях? Или човека, с който искаш да споделиш всичко което те е развълнувало? Това, че двама човека са семейство не означава, че се разбират един друг най-добре на света.

Даже в конкретната ситуация смятам, че именно каката привлича мъжа на авторката с буйния си темперамент, който импонира на неговия. Автораката доколкото разбирам е негова противоположност. Те са чудесна двойка защото "огън с вода се гаси" дето викат бабите /доста над 40  Mr. Green/, но понякога "огън огън търси".

Тук се изказват доста крайни мнения и се дават съвети моментално да го зареже. Но в живота на повечето от съветващите ще изневерят и те ще простят или ще си затворят очите. Поне половината от пишещите самите те ще изневерят и няма да бъдат толкова крайни с самоосъждането. Затова моля авторката да има предвид, че лесно се дават съвети отстрани. Една изневяра не е най-голямото прегрешение, което партньора може да направи. Има много други личностни качества, действия и бездействия, които трябва да се сложат на кантара преди да се разтрогне брака.

Лично аз бих простила изневяра. Даже бих я използвала за възраждане на нашите отношения. Не бих простила ежедневни малки лъжи, клинчене от задължения, прехвърляне на всичко на моите плещи, егоизъм и т.н.  
То това всичкото, дето си на писала, хУбУ, ама ....    Laughing
Какво правим, ако пича дори не моли да му простят?
Ако дори след знае и вижда, че това негово "приятелство" тормози жена му, нагло продължава?
Ако вместо да си търси работа, той си урежда срещи с другата?
О.к., да приемем, че всички сме хора грешни, случва се някой да стъпи накриво.За грешката и разкаянието има и прошка.
Но има ли прошка за наглостта?За лъжата?За безцеремонността?За безотговорността?За лошотията?

Не знам колко жени биха седели тихо и търпеливо у дома 2-3 години да чакат спокойно "милия" да се нахойка и да се кротне на гъза си.

# 216

Не знам колко жени биха седели тихо и търпеливо у дома 2-3 години да чакат спокойно "милия" да се нахойка и да се кротне на гъза си.

Има много неща, които да се направят преди да се стигне до раздяла.

В темата се показаха само лошите черти на съпруга, а дори дявола не е толкова лош. Възможно е да е отличен баща, добър компаньон, отличен любовник, забавен, да допълва авторката по начин, по който тя има нужа /например да е деен, а тя по-инертна/. Нормално е емоциите на авторката тук да са ескалирали и реално да се оплаква, а не обективно да излага фактите. Нормално е на момичето да му е обидно и криво, но съвети за раздяла са крайни според мен.

# 217
Цитат
Възможно е да е отличен баща,
-дали?не ще да излиза с жена си на разходка и по площадки, но няма проблем да води децата на срещите с другата.
Цитат
добър компаньон
-може би, но е избрал странен начин да "забавлява" жена си

Не знам, всяка жена знае себе си.
За мен лично, каквито и качества да има, щом няма елементарно уважение към мен, щом забърква и децата ми в аферите си, щом предпочита да търчи след въртиопашки вместо да работи, за да издържа децата си, такъв човек не си струва нито сълзите, нито търпението.

# 218
  • Вестерос
Не ги разбирам тия игри на дебнене, четене на чатове и прочее.
Бих направила следното нещо-пращам децата на гости за уикенда на наще и сядам да говоря с мъжа си. Не го притискам да признава. Ще му кажа съвсем спокойно, че за мен е безкрано унизителен факта, че с тази жена ходи насам натам, води и децата ни с тях, че тя в същото време съсвем нагло и целенасочено коментира мен и снимките ми във фейсбук, а неговите колеги им нищят връзката. Нека малко влезе във моя женски филм. Ще му задам обратната ситуация, в която аз излизам всеки ден с мой приятел, гледаме се, пишем си, ходим на романтични места с децата, където пък категорично отказвам да ида с мъжа си, а колежките ми се надпреварват коя първа да му съобщи, че аз имам връзка. Пък аз ще повтарям като папагал срещу него, че всичко е само в главата му.
Това беше и моето предложение  Peace

Съгласна съм напълно с мнението над моето на Амор

# 219
Според мен с приказки едва ли ще стане. Мъжът е на етап в който слуша, но не чува, а тя я пее тази песен от доста време. Мисля, че за да бъде изкаран от транса трябва да се случи нещо по-сериозно. Изнасям се/изнасяш се - не искам да участвам в този цирк. Като си наредиш приоритетите евентуално може би ще говорим, може пък да ми е по-добре без теб. Ако му покаже, челесно би го изхвърлила от живота си е възможно да се осъзнае. Прекалена сигурност му е дала жена му.

# 220
Точно. И аз мисля, че само нещо радикално ще го накара да се освести, ако е способен изобщо.

# 221
  • Вестерос
Началото да го изкара от транс е един сериозен разговор, без крясъци. И тогава вече радикалните неща.

# 222
Точно. И аз мисля, че само нещо радикално ще го накара да се освести, ако е способен изобщо.

Спокойно! Той, животът, винаги намира начини да освестява. Първо с побутване, после с препъване, с тая загуба, с оная, с малка, после с по-голяма... докато се освести. Дано му дойде акълът навреме на този, пък и на всеки друг глупак без топки и мъжество! Че от използване на тази за това, пък на онази за онова, накрая без нищо може да остане...

# 223
какво побутване, какво нещо .... 2 години е имал проклетника да прекрати връзката си ! Аз не бих губила още време да побутвам този човек и да чакам  да се усети как ме наранява и да прекрати извънбрачните отношения . Не мисля, че бих била щастлива с него дори ако престане да се вижда с тази, след като знам колко време ме е лъгал и мотал.

# 224
  • Varna
И да му прости на големие лИбоФник, пак ще го носи на гърбът си.
Като чета, че тук поработвал, там поработвал, на други места пък не се чувствал добре.
Разбирам, не на всяко работно място може да се чустваш добре, ама тоя мунчУ,
перманентно неудовлетворен. Ще излезе накрая, че той най- убаФ, а другите все криви
и лоши.
Пък това, че две години я мотка ooooh!
Ми то момичето му давало през това време шансове бол.

Общи условия

Активация на акаунт