Дали имат връзка

• 106 567
  • 1 001
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Даяна  Hug

# 241
Прочетох всичко. Боже мой! Crazy
Авторке, това, че мъжът ти има връзка с някаква жена не е най-големият ти проблем с него.
Големият проблем е най-напред, че този мъж не те обича изобщо вече, тъй като те е сменил с някаква разпасана леля, с пълното съзнание, че тя нищо не може да му даде.
Има ужасно мнение за теб, позволява си да се държи с теб, сякаш си тъпа патка, която не трябва да вярва на ушите и очите си, а на него.
Изпитва злоба и завист, че си повече от него, независима и способна да издържаш семейство, а той не може.
Използва те като спестовна касичка, ходещ портфейл, който би трябвало да си мълчи както всяка бездуховна вещ.
И най-лошото, изпитва подобни чувства и към децата ви, защото и тях само използва, без да го е грижа , че те не са нито слепи, нито глухи, но може би мисли, че нямат право на чувства.

Можеш да позволяваш всякакво поведение към себе си, това е твоя работа. Не позволявай обаче всякакво поведение към децата. Те трябва да израснат с истински ценности.

За първи път пиша в темата и го правя, защото според мен това е най-вярното мнение!

Бях в същата ситуация преди три години, от почти година съм разведена. Дълго време ми отне да разбера точно горните неща. Чудих се, плаках, търсих и намирах доказателства, изисквах обяснения, молих се, "променях" се, понеже бях "виновна" за увлечението, после пак намирах доказателства, скрепявах брака, заплашвах, после пак се молих и плаках...съсипах се, защото много го обичах и не разбирах какво се случва с него! Имахме почти 10 годишен брак и две малки деца, момчета. Никога не си призна за увлечението - били само приятели, никога не каза, че я "обича", макар постоянно децата ми да бяха с нея и нейните деца, докато аз вкъщи готвих и чистих, за да се "поправя" и да бъда по-добра домакиня (защото иначе имах добра кариера и изкарвах повече пари от него, макар и никога да не го казах, а пък и кариерата си замина след всичко случило се!...), хвърли вината за неудовлетворението си върху мен и го направи толкова умело, че наистина повярвах...доставяше му садистично удоволствие да гледа как се чудя какво извънземно се е вселило в него...никога не ми каза, че не ме обича или че иска да се разделим. Напротив - бил "минал отвъд" (каквото и да значи това), но не бил готов да се разделяме, защото "понякога ми е толкова добре с теб!"...и така живяхме две години, дори интимен живот имахме в пъти по-страстен от преди, но той не спря с лъжите и униженията и срещите с другата, за които "сама съм си виновна"...Това положение продължи две години и беше истинска смърт, и до ден днешен не знам с какво го заслужих, но пък преди един месец ми беше обяснено, че той вече знаел, че може да спре да обича някого от днес за утре, мой бил проблема, че аз не съм го знаела, ама всъщност аз съм си виновна...Честно казано, наистина не бях разбрала, че е спрял да ме обича, на такъв пиедестал го бях поставила!

Разведох се, защото един ден ми светна, че това отношение към мен не е приемливо, че аз не му вярвам вече и че не е добър пример за момчета! Към момента на развода си още го обичах безумно и супер много страдах по него. Разводът не беше желан от него, и отприщи злоба и отмъстителност, за която само съм чела по криминалните романи. Към дата днешна не си говорим въобще и предаваме и приемаме децата по споразумение, а той е със същата жена, и двамата не пропускат да се демонстрират пред мен когато могат , а сме познати и имаме допирни точки. Тя също напусна мъжа си, не знам дали щеше да го направи, ако не им бях направила услуга да се разведа.

Не съветвам авторката да се развежда, само казвам, че според мен мъжът и е спрял да я обича, но е супер инфантилен и голям егоист, за да си признае и да си развали рахата. Сега тя му е удобна. Моят бивш ме напусна и ме остави с двете ни деца след двете години истерии от моя страна с репликата: "Ооо, ти постоянно ревеш, аз не съм длъжен да търпя това!", ама после не искаше развод:) та - толкова за отношението му към мен, на този етап вече беше ясно!

Най-добре в тази ситуация е жената да си "обърне" някак мисленето и да спре да се интересува от мъжа си, за да не страда, и същевременно той да й остане партньор в живота (до някаква степен) и баща на децата. Но това е възможно само, ако човекът по някакъв начин изпитва угризения за стореното от него и съжаление, че наранява жена си. Аз не успях да го постигна, защото много го обичах и до последно не можех да проумея, че това поведение идва от него, такова голямо доверие му имах. Той се дразнеше, че аз съм му толкова предана...В моя случай, разводът беше единствения изход, защото иначе буквално щях да се разболея и умра от мъка.

Дано,след като е минало време,най-накрая си осъзнала колко прав е бил мъжът ти през цялото време.
За съществуването на ситуацията,отговорността може и да е била негова,но за нейната продължителност си отговорна(виновна) само и единствена ти.

Дано авторката си даде сметка за дълбочината на нещата и не ги омаловажава.

От мъж пут*а,неспособен да изправи глава и да поеме отговорност за действията си,в каква ценностна система се предполага,че ще възпитава децата,особено в ролята на „силната фигура”?
За мен в подобни случаи,това, че единият партьор е обменил телесни секрети с друг партьор извън двойката, е най-малкия проблем..Имам предвид,че щом секса вече е факт,а всички знаем ,че бой и *бане назад не се връщат,то фокуса следва да е върху поведението на „прегрешилия” ,и то към цялото семейство,не само към съпругата му.
Защото не говорим за еднократна забежка от типа „чук и бег”,а говорим за дълги времеви периоди,в случая на авторката - цели две години.

Аз точно заради това се включих, защото докато стоях и се чудих как да го задържа и защо това ми се случва, и защо точно тя, и с какво тя е повече от мен, и къде съм сбъркала, и как да се променя, и това, и онова, и...и изпусках голямата картинка...! То бившият ми старателно ми помагаше да я изпускам, като постоянно лъжеше и мажеше, и постоянно твърдеше разпалено, че аз съм луда и че той най-много семейството си иска и не иска да се разделяме. За жалост, всичко беше само на думи, а на действия - всичко показваше обратното - спря да прекарва време с мен и с нас, спря да се грижи за дома, започна да крие пари, просто спря да участва в семейството по какъвто и да е начин. Но, кой да гледа!?

А ако трябва да бъда честна - сигналите си ги имаше отпреди точно това увлечение, под формата на други заглеждания, и под формата на паралелен живот далеч преди второто ми дете да бъде заченато...И ако трябва да бъда още по-честна - второто ми дете беше заченато точно в момента, в който започнах да искам обяснения за паралелния живот Confused Това стана две години преди началото на драмата с настоящата му...

Daqna86 - наистина, дали имат връзка ти е най-малкият проблем! Следи действията му и не позволявай да те баламосва, защото колкото повече време минава, толкова повече ще искаш да се убедиш сама, че това, което ти говори, е истина...но ако действията му показват обратното, е много мъчително за психиката...Аз след няколкомесечна терапия в момента се мъча точно с това - да си простя, че си го причиних всичко това, а освен на мен - и на децата ни, защото всичко това им се отрази до степен, в която не бих искала и да разказвам дори! И аз поемам тази отговорност, за разлика от бившия ми, който прекарва времето си да стоварва злобата си върху мен по всякакъв повод, и се изкара жертва на ситуацията пред целия свят, за да си измие съвестта.

Успех ти желая, до каквито и изводи стигнеш, и каквото и да решиш! Hug

# 242
Авторке,една от най-трудните фази е да примеш,ама наистина,от дъното на душата си,да приемеш,че си направила грешен избор,а след това и да си простиш за това.

Трудно е когато има деца,чувства...но..
Всичко което се случва,децата ви го виждат,не мисли,че лапат мухи..
Аз бях на 6 когато разбрах за един роднина,че кръшка..Той мислеше,че съм малка и не разбирам,за това допусна грешка.А аз наистина разбирах,какво се случва,за това и никога на никого не казах.Обичах и леля си и каките и не исках да се разведат (така си мислех,че обезателно се прави,ако момчето изневери и целуне друга  Crazy )..Прочее, историята  продължи само едно лято,но аз вече знаех чичо ми що за стока е.. Simple Smile.. Не,че не си го обичах де,той много ме глезеше...Като поотраснах,разбрах,че и леля ми е дочувала за забежките му,но си го е търпяла
Може би,защото като изключим това,че имаше око за хубавите жени и не им прощаваше,инак беше перфектен,от старото поколение с вратовръзките и бомбетата,галантен,мил,възпитан.Винаги е демонстрирал респект и уважение към леля.
Излизаха на кино,театър,почивки,знам го щото често излизаха с нашите,или пък вземаха и нас децата..
Освен това той бе някъв зам.дир. в един завод,и обикаляха доста из света..
Така,че донякъде разбирам...

Но твоя дори да приемем,че си има некъв си порок (и това са жените), то да направиш компромис в името на какво?

А,ето с krismislava сме писали заедно..
Но първа крачка към осъзнаването и приемането на нещата,е осъзнаването и приемането на фактът,че партньорът ни не е точно онова,което сме си мислили ,че е.
Признаването на негативите (имам предвид,тези които са били неподозирани до сега,наглост,лицемерие,способност за брутална лъжа,и т.н)
Всички тези негови атрибути на характера които не сме познавали,следва да бъдат назовани и осмислени.
От там пък вече,размисълът,можеш ли да приемеш негативите,размерът им,количеството...И достатъчно ли са позитивите,че да компенсират и да има баланс и хармония за всички,но най-вече за децата..

Последна редакция: ср, 29 мар 2017, 16:06 от Какво?

# 243
Вечно бях обвинявана, че не съм достатъчно добра домакиня,

но наистина ми е доста трудно, работя далече, понякога извънредно, опитвам се почти всяка вечер да готвя,

но имам две деца на една и съща възраст, двойна грижа, приготвяне на чанти и униформи за утре, преговаряне по английски и т.н. да не ви забивам в битовизмите си. Дори наистина не асимилирам как тази жена успяваше да виси толкова часове с мъжа ми вечер без да буди подозрение вкъщи и как кучето ми не получи коксартроза от разходки.

Shocked

Не се сдържах; що за наглост от негова страна; Имали оплаквания, че не изкарваш достатъчно пари?

# 244
Вечно бях обвинявана, че не съм достатъчно добра домакиня,

но наистина ми е доста трудно, работя далече, понякога извънредно, опитвам се почти всяка вечер да готвя,

Груба грешка. Домакинската работа не е само женска работа. Вместо да се правиш на многоръкият Шива, а мързеливият любовчия да търка подметки по улиците с боклуците да му беше поставила задачи. Ти се грижиш за доходите, той се грижи за дома. Като не му изнася - пътя.

# 245
Скрит текст:
Права си. Всеки индивидуално решава как да подходи при изневяра. Но в случая освен очевидна изневяра има манипулация, ежедневни лъжи, егоизъм, мързел и наглост. Той не съжалява и отрича до последно. Любовницата се заяжда във фейса с жена му, а той не реагира. Това е доста унизително за нея.
А той ако беше по-деен, щеше да работи.
Момичета, нямате си и представа колко съм благодарна, че се включихте в тази тема. Не помня от кога не съм получавала толкова разбиране. Вечно бях обвинявана, че не съм достатъчно добра домакиня, но наистина ми е доста трудно, работя далече, понякога извънредно, опитвам се почти всяка вечер да готвя, но имам две деца на една и съща възраст, двойна грижа, приготвяне на чанти и униформи за утре, преговаряне по английски и т.н. да не ви забивам в битовизмите си. Дори наистина не асимилирам как тази жена успяваше да виси толкова часове с мъжа ми вечер без да буди подозрение вкъщи и как кучето ми не получи коксартроза от разходки. Така, че пускайки темата дори не мисля, че си давах достатъчно ясно сметка за останалите 50 сиви нюанса на така и така черната ми ситуация.
Попитах мъжа ми ясно и кратко защо никога не отиде с мен на кино, на разходки, на романтични излети за да гледаме светлините и какво толкова има да си каже с чужда жена по социалните мрежи. Защо аз ходих на фирменото си парти с такси, а тя беше взета като куфар от дома си.Реакцията е сръдня, примесена с гняв и безразличие, мълчанието на агнетата втори ден. Очаквах поне за част от секундата да го видя гузен и самообвиняващ се, разкаян или..знам ли! Започвам да мисля, че никога не съм го познавала достатъчно добре и се замислям за какво ли още ме е лъгал.
Питаш, мислиш ... от това страдаш само ти. На него му е през ... май май.
Не знам, ти вероятно имаш железни нерви. На мен да ми е прeкипяло вече и да съм го насмела.
Щом като два дни ще ми мълчи, след като съм се опитала човешки да говоря с него, просто ще му кажа, че нямам желание да гледам и да участвам в драматичен спектакъл, така че да отиде някъде, да си помисли хубаво и когато е в състояние ДА ГОВОРИ и да се държи КАТО ГОЛЯМ ЧОВЕК, може да се върне, за да решаваме как ще я караме в това семейство. И през това време е желателно и да измисли как по друг начин ще си уплътнява времето, че да може да допринася и финансово за доброто на децата му, а не само да се влачи по разходки с разгонени "кучета" /и пряко и преносно/.
Намерило, та се наср@ло е твоят мъж и затова така действа.
Я да му се подпали под дупарата, да видим дали ще е така курназ.
Тъпанар!  ooooh!

Последна редакция: ср, 29 мар 2017, 18:42 от Алиска

# 246
Направо ми се повръща от това какви "мъже" има
Лошото е, че и на живо познавам такива  Sick
Съвет не мога да дам, не умея, а и хората сме различни
Мен в такива моменти ме крепи "И това ще мине"

# 247
Права си. Всеки индивидуално решава как да подходи при изневяра. Но в случая освен очевидна изневяра има манипулация, ежедневни лъжи, егоизъм, мързел и наглост. Той не съжалява и отрича до последно. Любовницата се заяжда във фейса с жена му, а той не реагира. Това е доста унизително за нея.
А той ако беше по-деен, щеше да работи.
Момичета, нямате си и представа колко съм благодарна, че се включихте в тази тема. Не помня от кога не съм получавала толкова разбиране. Вечно бях обвинявана, че не съм достатъчно добра домакиня, но наистина ми е доста трудно, работя далече, понякога извънредно, опитвам се почти всяка вечер да готвя, но имам две деца на една и съща възраст, двойна грижа, приготвяне на чанти и униформи за утре, преговаряне по английски и т.н. да не ви забивам в битовизмите си. Дори наистина не асимилирам как тази жена успяваше да виси толкова часове с мъжа ми вечер без да буди подозрение вкъщи и как кучето ми не получи коксартроза от разходки. Така, че пускайки темата дори не мисля, че си давах достатъчно ясно сметка за останалите 50 сиви нюанса на така и така черната ми ситуация. Попитах мъжа ми ясно и кратко защо никога не отиде с мен на кино, на разходки, на романтични излети за да гледаме светлините и какво толкова има да си каже с чужда жена по социалните мрежи. Защо аз ходих на фирменото си парти с такси, а тя беше взета като куфар от дома си.Реакцията е сръдня, примесена с гняв и безразличие, мълчанието на агнетата втори ден. Очаквах поне за част от секундата да го видя гузен и самообвиняващ се, разкаян или..знам ли! Започвам да мисля, че никога не съм го познавала достатъчно добре и се замислям за какво ли още ме е лъгал.

Аз питах вече веднъж дали той ти помага в нещо, след като не работи. Явно не.
Та пак да питам. Тоз мъж за какво си го държиш? За украса.
Какво прави той по цял ден?
Щом не работи, той трябва да готви, чисти, пере, да помага на децата с домашни, да приготвя чанти и прочие.

# 248
Момичета, нямате си и представа колко съм благодарна, че се включихте в тази тема. Не помня от кога не съм получавала толкова разбиране. Вечно бях обвинявана, че не съм достатъчно добра домакиня, но наистина ми е доста трудно, работя далече, понякога извънредно, опитвам се почти всяка вечер да готвя, но имам две деца на една и съща възраст, двойна грижа, приготвяне на чанти и униформи за утре, преговаряне по английски и т.н. да не ви забивам в битовизмите си.

Хайде, битката започна  Hug
Явно той те познава и знае, че със сърдене и мълчание ще те накара да се чувстваш гадно и ще ти мине. Предполагам си от хората, които не носят на кавги и сръдни и той добре го знае. Чака гадината и ще те нападне, убедена съм. Възможни варианти - че не си добра домакиня /хахах да ти кажа за това 5 пари не давай. Ошетана къща не прави семейството семейство Wink Който не му харесва знае къде са кофите, парцалите и тенджерите/, че нещо не правиш както трябва /той пък кой е че да казва как трябва/ и предполагам си има и "силен коз" - че си лоша майка, че си едикакво си /нещо, което знае, че си уязвима и точно с това ще те нападне/

В подобна ситуация твоите действия трябва да са:
Стъпка 1 - Поставила си въпроса ребром.
Реакция на стъпка 1 - Опитва се да овладее ситуация без да я ескалира и да поеме топката.

Стъпка 2 - Постави си исканията.
Хич и не показвай, че си забелязала, че се сърди. Какво искаш? Да спре всякакви контакти с жената Х е ясно. След като това те наранява няма какво да правиш компромиси. Да я изтрие от фейсбука си и телефона си - пред теб. /преди това тайно запиши телефона и за да провериш после дали не я е въвел с друго име/ Да помага в дома. Да излизате заедно. Да поема инициатива, за това да сте двойка /това е много трудно при наличие, че вече сте изпаднали в рутина/. Помисли - какво искаш. Не само да не се вижда и контактува с онази, постави повече условия. покажи непримиримост и желание за коренна промяна.

Паралелно събери всички документи /нотариални актове, документи за раждане на децата и твои, всички важни документи/ и ги занеси на сигурно място, но не при родителите ти. Ако имате семейни сметки и пари също се погрижи за тях. Не си мисли, че ако се стигне до раздяла той ще бъде едикакъв си - ще бъде грозно и то много.

На този етап не поставяй заплахи.
Реакция на стъпка 2 - предполагам ще го даде жертва. Ще каже, че си луда, че си измисляш. Ще намеси трети хора - децата, родителите ти, приятели.

Стъпка 3 - Постави пак исканията си /тук вече ще се карате и то здраво/, постави срокове и заплахи.
Няма какво да доказваш имат или нямат връзка. Чувстваш се зле в този брак и искаш промяна. По негова вина ти е неприятно да контактува с тази жена - най-нормално е да поискаш да спре. Няма какво да даваш доказателства и да оборваш мнението му.

ТАКА СЕ ЧУВСТВАШ и това не ти харесва. Искаш промяна и няма да позволиш да продължиш да живееш така. Ако той не промени нещата - ти ще ги промениш.

# 249
Какви искания , какви срокове ....той елементарно уважение няма . Багажа в пликче и пред вратата . Знам че няма да го направиш сега  , не си готова за това още , надявам се скоро да си . В тази връзка само страдание те чака и ще става все по зле, от опит. Страхуваш се от самота , но всъщност раздялата ви е единственият ти шанс да си щастлива . Може да срещнеш друга любов може би не , но стоейки в този брак си отнемаш всички шансове. Помисли за развода от друг ъгъл : ще е тежък и грозен развод , обзалагам се . Когато приключи , той евентуално ще плаща издръжка ( сега не помага финансово) ще имаш един разход ( издръжка на съпруг ) по малко, евентуално ще взема децата за уикенд 1-2 месечно и ще имаш време за себе си, няма да се съобразяваш с изискванията и очакванията му . По силна си отколкото си мислиш и развода не е края на света.

# 250
  • София
Авторке, защо влизаш, а не отговаряш?
Попитах те - ако дъщеря ти един ден изпадне в такава ситуация ти какъв съвет ще ѝ дадеш?
Имам чувството, че Даяна е от старото поколение - смята, че домакинската работа е само женска, гък не смее да кже, даже вероятно и да я удари, пак ще си мълчи.
Дано не съм права, де. Ама я да видиш как ще ми каже, че не съм достатъчно добра домакиня и ще види как ще се принуди да си сготви, ако иска да яде. Ако не - да стои гладен. Уххх! Ама откъде ги изкопавате такива екземпляри?
Авторке - ако не покажеш на партньора/ съседката/ колегата/, че трябва да те уважава, не се изненадвай от нахални постъпки спрямо теб. То, уважението се печели.

# 251
Какво старо поколение? Каза, че е на 30.

# 252
  • София
Че тя може и да е на 20 и пак да е от старото поколемние. Като начин на мислене.

# 253
Че тя може и да е на 20 и пак да е от старото поколемние. Като начин на мислене.
А, да, за начина на мислене съм съгласна. До манталитет, характер и възпитание е.

# 254
Авторке, защо влизаш, а не отговаряш?
Попитах те - ако дъщеря ти един ден изпадне в такава ситуация ти какъв съвет ще ѝ дадеш?
Имам чувството, че Даяна е от старото поколение - смята, че домакинската работа е само женска, гък не смее да кже, даже вероятно и да я удари, пак ще си мълчи.
Дано не съм права, де. Ама я да видиш как ще ми каже, че не съм достатъчно добра домакиня и ще види как ще се принуди да си сготви, ако иска да яде. Ако не - да стои гладен. Уххх! Ама откъде ги изкопавате такива екземпляри?
Авторке - ако не покажеш на партньора/ съседката/ колегата/, че трябва да те уважава, не се изненадвай от нахални постъпки спрямо теб. То, уважението се печели.

А според мисленето на старото поколение не трябва ли мъжът да храни семейството?  Laughing
А авторката на много неща не отговори. Но остави ни нас. На нас обяснения не дължи, нищо че пусна тема. Но дължи обяснение пред себе си. И е отговорна за правилното възпитание на децата. Какъв пример дава като търпи такъв мъж.
Понякога проблемите идват от нас самите. В ситуацията в която е авторката в огромна степен е виновна тя. Виновна е, че търпи този човек. Когато реши да бъде щастлива ще знае какво да направи. Дотогава нека дундурка Мунчо. Просто е срам за нея. Голям, здрав, прав мъж да не работи, скучае по цял ден, изневерява, харчи сладко, сладко парите на жена си, че и я обвинява в недобро домакинстване.

Общи условия

Активация на акаунт