Дали имат връзка

• 106 805
  • 1 001
  •   1
Отговори
# 885
На мен адвокатката ми го обесни така:семейно жилище,не зависимо на кого е то е жилището където е било семейството (може и под наем да е било),може да е собственост на свекър и свекърва но ако майката желае и го опише в молбата то тя може да го ползва с детето/децата и никой няма право да я изгони защото са живели там и е било семейно.Децата са отраснали там.
Кажи на адвокатката да си изяде дипломата. Ако иска, ще ѝ пратя сол и пипер, по лесно да я хапне. Да си прочете СК, чл.56, ал. 2и 3. Когато семейното жилище е собственост на близки на съпруга, то може да се предостави за ползване на съпругата и децата за срок до 1 година.

# 886
  • София
Що се отнася до правото на ползване- когато вече има дадено такова право на някого, при това пожизнено, съдът не може да даде същото право и на друг.
Това не са комуналките от времето на соца, когато в едно жилище се настаняваха 2 семейства и заедно ползваха сервизните помещения.

# 887
много в страни от темата стигнахме. Авторката да се яви да каже последно имат ли връзка или нямат. Тя това искаше да разбере. Не е питала за жилища и разводи.

# 888
На мен адвокатката ми го обесни така:семейно жилище,не зависимо на кого е то е жилището където е било семейството (може и под наем да е било),може да е собственост на свекър и свекърва но ако майката желае и го опише в молбата то тя може да го ползва с детето/децата и никой няма право да я изгони защото са живели там и е било семейно.Децата са отраснали там.
Кажи на адвокатката да си изяде дипломата. Ако иска, ще ѝ пратя сол и пипер, по лесно да я хапне. Да си прочете СК, чл.56, ал. 2и 3. Когато семейното жилище е собственост на близки на съпруга, то може да се предостави за ползване на съпругата и децата за срок до 1 година.
Не си спомням за какъв срок но ме попита дали искам да се възползвам да остана да живея в жилището на свекъра,имала съм право.А когато е под наем ако децатажса присъдени на майката и има желание то можела да остане като наемател а бащата да си търси друго жилище.

# 889
  • София /Абсурдистан
Не знам как стои въпроса за жилищата, може би за всеки е различно, но на моя позната като се разделиха, съдът постанови бившият да и плати 6-месечен наем и това беше. Жилището си беше негово от при брака. Тя уж искаше да остане, детето им беше на 10г. по това време, но след решението на съда тя си намери друг апартамент, той и даде парите за 6 месеца наем, колкото беше по договора за наем и това беше. След като той заживя със сегашната си жена там, роди им се дете и той пусна искане да се намали сумата, която дава за първото им дете, защото вече има и друго дете. Е, съдът уважи и тази молба. А след време изобщо спря да плаща, както и да взема детето да го вижда, по стар бг. обичай. Работи си на черно, пише се безработен официално и никой нищо не успя да му направи.

# 890
Аз не виждам нещо нередно в разказа освен това, че бащата е приключил с ангажимента ( финансов и морален ) към детето си от предишният брак. Ако закона нареди жилището да върви с детето независимо на кой е притежание ще доведе до много критични ситуации.

# 891
Със сигурност изпуснах нишката в историята на авторката.
Обсъждате ползването на апартамента от майката и се включвам в тази връзка. Когато реших да се развеждам, напуснах жилището ни /СИО/ по най-бързия начин, разбира се имах причина за това. Впоследствие при развода доказах вина на мъжа, но никога не съм имала претенции към жилището. Спомням си, че когато подавах молба за развод адвокатът ми каза, че ако реша да имам претенции за жилището, това че съм го напуснала ще бъде в мой минус пред съда. Доколкото разбирам, какъвто и да е проблемът, седиш и не разрешаваш с топ да те помръднат до произнасянето на съда по отношение ползването на жилището от майката и непълнолетното дете.

# 892
Обсъждате ползването на апартамента от майката и се включвам в тази връзка. Когато реших да се развеждам, напуснах жилището ни /СИО/ по най-бързия начин, разбира се имах причина за това. Впоследствие при развода доказах вина на мъжа, но никога не съм имала претенции към жилището. Спомням си, че когато подавах молба за развод адвокатът ми каза, че ако реша да имам претенции за жилището, това че съм го напуснала ще бъде в мой минус пред съда. Доколкото разбирам, какъвто и да е проблемът, седиш и не разрешаваш с топ да те помръднат до произнасянето на съда по отношение ползването на жилището от майката и непълнолетното дете.
Това е ужасно!!! Shocked
Представям си някоя жена, подложена на тормоз по време на брака, какво би преживяла след подадена молба за развод. Акъл нямат тези идиоти!!! ooooh!

# 893
Това е ужасно!!! Shocked
Представям си някоя жена, подложена на тормоз по време на брака, какво би преживяла след подадена молба за развод. Акъл нямат тези идиоти!!! ooooh!
Предполагам, че взимаш една торба с гащи и митарстваш, но не изнасяш целия си багаж, за да не каже съда, че не си в крайна необходимост и да не ти даде възможност да ползваш семейното жилище с детето до навършване на пълнолетието му. Просто разсъждавам, не съм се интересувала ни най-малко от този казус.

# 894
  • Вестерос
Аз не смятам , че е минус, но всеки казус е различен  Peace

# 895
Не успях да прочета всичко по темата, но още от самото начало като прочетох написаното, знам, че това е връзка. Такива отношения не може да са само приятелски. Не знам какво се е случило, не съм изчела всички страници. Та ако може някой да ми сподели? Жалко, че сте младо семейство, в което някой се натрапва... Но не е виновен този, който яде баницата, а този, който му позволява.

# 896
  • Вестерос
Последно -още е с него, уж бил спрял всякакви отношения с нея, тя пък я плюла във фб.

# 897
Няма какво да се умува. Мъжете са им много слаби ангелите. Като кучета са... само някоя друга да му се зарадва и да го погали по главата и веднага ще припне след нея. Този мъж и тази въпросна жена си имат отношения и дори са влюбени, не е само сексуалния контакт.

# 898
  • На земята, която е всъщност звезда.
... само някоя друга да му се зарадва и да го погали по главата и веднага ще припне след нея...

Като кучкар си го представих образно и искрено ме разсмя. Laughing  Все пак да уточня, че не съм напълно съгласна. Ако си галиш твоето "човешко кученце" достатъчно и то е интелигентно, без комплекси и има достатъчно други занимания, шансът да припне настрани драстично спада.     

# 899
... само някоя друга да му се зарадва и да го погали по главата и веднага ще припне след нея...

Като кучкар си го представих образно и искрено ме разсмя. Laughing  Все пак да уточня, че не съм напълно съгласна. Ако си галиш твоето "човешко кученце" достатъчно и то е интелигентно, без комплекси и има достатъчно други занимания, шансът да припне настрани драстично спада.     

Ха-ха радвам се, че те разсмях. Абе има такива долни жени, дето колкото и да си обичаш твоята съпруга, ще ти го отмъкнат пред очите ти. Нямам думи просто.

Общи условия

Активация на акаунт